10 extra seeds when you spend over €90. Use code 10SENKL Now

By Luke Sumpter

Hoewel Frankrijk wel wat toleranter wordt, is het nog steeds streng verboden er wiet te kweken. Desondanks zijn er enorm veel heimelijke telers en breeders die cannabis telen en geweldige oogsten binnenhalen. Fransen zijn werkelijk verzot op wiet en de 11% van de bevolking die graag een joint opsteekt, kan dat beamen. Maar welke soorten zijn het meest geliefd in Frankrijk? Kijk maar eens naar de volgende vijf kruisingen en ontdek waar Franse telers verzot op zijn.

SKUNK XL

Skunk #1 komt oorspronkelijk uit Californië, waar breeders de legendarische soort hebben ontwikkeld met behulp van zuivere landrassen uit Colombia, Mexico en Afghanistan. Sindsdien heeft de kruising aan de wieg gestaan van een ellenlange lijst populaire hedendaagse soorten. Skunk XL bouwt voort op de originele soort en verwent je met een loeisterke fysieke high, korte bloei en een skunky, gronderig aroma. Ze stamt af van de ouders Skunk #1 en Afghan en is een perfect gebalanceerde strain die naast haar geliefde fysieke stone ook een spiritueel effect genereert.

Skunk XL maakt kogelronde, harsrijke toppen aan met 17% THC. En toppen levert ze als geen ander. Binnenplanten produceren in een aangenaam korte bloei van 7-8 weken maar liefst 600–650g/m². Buitenkwekers kunnen in oktober een opbrengst tegemoetzien van 625-675g/plant.

Skunk XL

Skunk XL

Skunk XL Royal Queen Seeds

Genetic background Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 17% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 50% Sativa, 50% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time October
Effect A combination of stoned + high
 

Buy Skunk XL

 

FAT BANANA

Het is niet verrassend dat Frankrijk, waar ze heerlijke zoetigheden verorberen, helemaal verzot is op Fat Banana. Deze nakomeling van Banana en OG Kush is gezegend met een zoet, tropisch en fruitig scala aan terpenen. Ze bevat bijzonder veel myrceen, limoneen en caryofylleen. Deze terpenen werken samen met behoorlijk wat THC om je te verwennen met een sterke stone en versterkende high. Dit is echt een soort voor in de avonduurtjes, waarbij je lekker in je eentje ontspant. Van Fat Banana kom je geestelijk helemaal tot rust, met een vleugje euforie. Haar heerlijke smaak leent zich bijzonder goed voor edibles, zoals spacecake en brownies. Pas echter wel op, want de high houdt lang aan.

Fat Banana maakt wonderschone cola's aan, waarvan de kern lichtgroen is, wat schitterend afsteekt tegen de donkergroene buitenkant. Binnenplanten genereren daarbij 350–400g/m² van deze toppen die afgeladen zijn met trichomen. Van buitenplanten oogst je maximaal 500g/plant, na een bloei van 7-8 weken.

Fat Banana

Fat Banana

Fat Banana

Genetic background Banana x OG Kush
Yield indoor 350 - 400 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 25% (aprox.) / CBD: Low
Blend 30% Sativa, 70% Indica
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 170 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy Fat Banana

 

SPECIAL KUSH

Special Kush valt ook bijzonder goed in de smaak in Frankrijk, waar ze echte levensgenieters zijn. Deze nakomeling van Afghan en Kush bevat 80% indica-genen en 17% THC. Ze laat je niet in de bank verdwijnen, maar verwent je wel met een zalige fysieke ontspanning. Zo krijg je overdag tenminste nog dingen voor elkaar. Zet Special Kush in tegen spanningen en om de dag super relaxed te beginnen. Haar toppen zijn daarbij overvloedig bedekt met trichomen en mooie oranje-witte bloeiharen. Ze verwent je met een smaak van aarde en zoete heerlijkheden.

Binnenkwekers die over weinig ruimte beschikken, zijn altijd in hun nopjes met Special Kush. Je kunt haar met de bekende trainingstechnieken 60-100cm hoog houden, waarbij ze nog altijd 425–475g/m² oplevert. Buitenplanten bereiken een maximale hoogte van 200-270cm en maken 500-550g/plant aan. Je kunt je snoeischaartje 7-8 weken nadat de bloei is ingetreden tevoorschijn halen.

Special Kush 1

Special Kush 1

Special Kush 1

Genetic background Afghan x Kush
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 17% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 200 - 270 cm
Harvest time Late September
Effect Clear and energetic

Buy Special Kush 1

ROYAL GORILLA

Franse wietliefhebbers zijn nog nooit zo high geweest als van Royal Gorilla. Deze perfect uitgebalanceerde soort bevat maar liefst 27% THC. Haar spirituele effect prikkelt je centrale zenuwstelsel al na één trek. Na nog wat trekken hakt haar fysieke stone erin en ontspannen je spieren. Doe het wel een beetje rustig aan; de aangenaam kabbelende high verandert al snel in een overweldigende ervaring. Ze heeft haar naar aarde en dennenbomen ruikende terpenen meegekregen van haar ouders Sour Dubb, Chem Sis en Chocolate Diesel.

Met de opbrengst van een Royal Gorilla kun je wel een paar maanden vooruit. Binnenplanten verwennen je met 500-550g/plant en worden maximaal 160cm hoog. Buitenplanten worden met 170cm iets hoger en leveren 550-600g/plant op.

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Royal Gorilla

Genetic background Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 27% (aprox.) / CBD: Low
Blend 50% Sativa, 50% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 550 - 600 g/per plant (dried)
Height outdoor 130 - 170 cm
Harvest time Middle of October
Effect Cerebral and relaxing
 

Buy Royal Gorilla

 

AMNESIA HAZE

Amnesia Haze is door bijzonder vakkundige breeders in het wietwalhalla Nederland bekokstoofd, wat niet zover van Noord-Frankrijk vandaan is. Nu wil het geval dat de Fransen verzot zijn op het hoge THC-gehalte en de inspirerende sativa-achtige high van deze soort. Als een van de populairste soorten in de Franse Republiek verwent deze plant je met een inspirerende high voor creativiteit en om de dag goed te beginnen. Deze soort met "Amnesia" in de naam, staat garant voor een high die bijna psychedelisch valt te noemen. Je gewaarwordingen worden stevig geprikkeld en je waant je als een god in Frankrijk.

Amnesia Haze voorziet telers altijd van een goede opbrengst, mits je rekening houdt met haar behoefte aan voedingsstoffen en licht. Na een bloei van 10-11 weken oogsten binnenkwekers zo'n 600–650g/m²; buitenkwekers mogen zich eind oktober verheugen op 650-700g/plant.

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing
 

Buy Amnesia Haze