By Steven Voser

Het verbouwen van cannabisplanten, zeker in besloten of discrete ruimtes, kan lastig zijn. Hoe meer planten je wilt kweken, hoe meer energie je nodig hebt voor de verlichting. In traditionele horizontale opstellingen, groeien de planten naast elkaar. Het meeste licht dat uit de lichtbron  komt, bereikt een plant niet. Er is meer ruimte nodig en de energie wordt minder efficiënt gebruikt. Bij terras verbouw groeien planten op gelaagde plateaus rondom een centrale lichtbron. Daarmee wordt een deel van het probleem opgelost, doordat een grotere hoeveelheid licht de planten bereikt. Maar er is een nog efficiëntere manier om cannabis te verbouwen in krappe ruimtes.

VERTICAAL VERBOUWEN

Vertical Farming

Verticaal verbouwen staat erom bekend dat het de beschikbare ruimte voor verbouw meer dan verdubbelt ten opzichte van horizontale kweek. Meerdere planken kunnen worden gestapeld in een vierkant of zeshoek rondom een centrale lichtbron. Planten kunnen enorme opbrengsten opleveren als ze onder deze omstandigheden op de juiste manier worden neergezet. Ze kunnen worden gestapeld op planken of bevestigd aan hekwerken of touwen. Deze opstelling neemt minder ruimte in voor de verbouw, waardoor je mogelijk meer planten kunt verbouwen. Ook je energierekening is lager, evenals de impact van je indoor kweek op het milieu. We geven je tips over hoe je deze groeimethode opzet en welk gereedschap geschikt is en meteen op onze website kan worden besteld.

De centrale lichtbron moet koel blijven. Dat is het makkelijkst te realiseren met energiezuinige LED lampen. Een verkoelende ventilator onder de centrale lichtbron verspreidt de warmte naar boven. Waar je dit ook doet, goede ventilatie is essentieel. Vergeet niet om tijdens de groei van de planten de delen die niet productief zijn af te knippen. Je kunt ook het rasterwerk van schermopstellingen gebruiken om de ontwikkeling van een plant verder vorm te geven. Houd in gedachten dat sativa strains erg groot kunnen worden. Je wilt dat je planten een mooie, gelijkmatige vorm krijgen. Zorg ervoor dat je de gewassen draait, zodat elke kant ongeveer even lang wordt blootgesteld aan de centrale lichtbron.

VERSCHILLENDE HYDROCULTUUR SYSTEMEN

Hidroponics Cannabis

Met deze opstelling krijg je op elk moment van het jaar forse opbrengsten van krachtige soorten. Je hebt nog maar één ding nodig – een continue watervoorraad voor de teelt. Om de efficiëntie van je bewateringschema te maximaliseren, heb je een innovatief hydrocultuur systeem nodig. Er zijn talrijke manieren om de distributie van vocht en voeding effectief op te zetten. Denk daarbij aan de opstelling van de planten, bijvoorbeeld of ze in een tent staan of in een grotere ruimte en of ze mechanisch kunnen worden geroteerd rondom de lichtbron. Je kunt er ook voor kiezen om het centrale licht aan de buitenkant in plaats van in het centrum van de planten te plaatsen.

De verzamelde materialen zijn van invloed op het soort hydrocultuur systeem dat je kunt toepassen. Gebruik je bijvoorbeeld gegolfde buizen om rondom je lichtbron te kringelen? Dan is het geven van water makkelijker. Je kunt er ook voor kiezen om water en voedingsstoffen beetje bij beetje op je planten te laten druppelen. Je kunt dat doen op de wortels van de planten, of continu van boven met goed gepositioneerde druppelaars. Hopelijk vind je een oplossing die weinig onderhoud vergt, door te browsen door het gereedschap dat verkrijgbaar is in onze online shop.

Als je de verbouw van cannabis serieus neemt, dan is het de hoogste tijd om zuinig om te gaan met je tijd, energie en ruimte. Verticale kweek kan de oplossing zijn om meer waar te krijgen voor je geld.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.