By Steven Voser

Vergroot je wietopbrengst met onze top 4 strains voor 2024.

Gaat er iets boven het oogsten van kleverige, aromatische toppen aan het einde van je kweek? Eindelijk kun je de vruchten plukken van al je harde werk en toewijding. Hoe meer toppen je van de takken knipt, hoe meer tevredenheid je voelt.

Full-spectrum voedingsstoffen, krachtige verlichting en de juiste luchtvochtigheid dragen allemaal bij aan een betere oogst. Toch beïnvloeden ook de genen van jouw planten het oogstgewicht. Sommige soorten zijn klein en onopvallend. Deze ontwikkelen een minder productief bladerdak. Maar breeders hebben daarentegen ook enorm productieve soorten ontwikkeld. Met deze strains is je voorraadpot het hele jaar door rijkelijk gevuld.

Hieronder vind je 4 van de meest productieve strains van 2024. Al deze soorten produceren stuk voor stuk een overvloed aan toppen. Bovendien reageren ze uitzonderlijk goed op trainingstechnieken. Voordat we overgaan op onze top 4, bespreken we eerst een aantal veelgestelde vragen over het verbeteren van het oogstgewicht.

Sativa of Indica - Welke Brengt het Meeste op?

Over het algemeen leveren sativa-dominante cannabissoorten een zwaarder oogstgewicht. Deze soorten worden ook ontzettend groot. Soms lijken ze zelfs op kleine bomen. Dit vertaalt zich in een groter bladerdak en dus meer toppen.

Cannabis indica sativa

Hoe Vergroten Kwekers hun Opbrengst?

De genen vormen de basis van het ware vermogen van elke soort. Na het selecteren van een productieve soort, moet je zorgen voor krachtige verlichting, voedselrijke aarde en voldoende water. Daarnaast kun je met trainingstechnieken het oogstgewicht aanzienlijk verhogen.

Hoe Bepaal je de Opbrengst?

De resultaten kunnen dramatisch uiteenlopen, zelfs onder 2 dezelfde soorten. Het uiteindelijke oogstgewicht hangt af van de potmaat, de beschikbaarheid van voedingsstoffen en de kweekomgeving. De geschatte opbrengst van elke cannabis strain is afgeleid van een gemiddelde dat door verschillende kwekers is vastgesteld.

Hoe Beïnvloedt de Vegetatieve Fase de Opbrengst?

Planten willen in de vegetatieve fase zo groot mogelijk worden. Grotere planten hebben meer takken en toppen. Dit leidt tot een hoger oogstgewicht. Onder de juiste omstandigheden vergroot je de kans op een betere oogst met een langere vegetatieve fase.

De 4 Meest Productieve Cannabissoorten van 2024

Zonder verdere omhaal, presenteren we de beste cannabis strains voor 2024. Met deze soorten maximaliseer je de productiviteit en het oogstgewicht.

1. Green Gelato

Green Gelato ontwikkelt compacte en nugget-achtige toppen. De toppen zijn relatief klein, maar deze plant produceert er heel veel van. De genetische opmaak van deze ontzettend productieve soort bestaat uit 55% indica en 45% sativa. Ondanks de indica-dominantie, trakteert ze op een oogst die sommige zuivere sativa's overtreft.

De veredelaars van Royal Queen Seeds ontwikkelden deze strain met de opbrengst in het achterhoofd. Na wat experimenteren, selecteerden ze Sunset Sherbet en Thin Mint Girl Scout Cookies als ouders. Na meerdere generaties kruisen, ontstond er een stabiel fenotype. Green Gelato trakteert keer op keer op een enorm oogstgewicht.

Verwacht zowel binnen als buiten indrukwekkende resultaten van Green Gelato. Binnenshuis bereikt ze een gemiddelde hoogte van 80-120cm. Zelfs in kleine kweektenten presteert ze goed. Verheug je op een lonende buit van wel 700g/m² na een bloeitijd van 8-10 weken.

Buitenplanten bereiken een hoogte van 200cm, als je ze kweekt in grote potten of verhoogde bedden. Deze reusachtige planten produceren mogelijk 800g/plant. Het is verstandig haar te ondersteunen met stokken om breuk van de rijkelijk gevulde takken te voorkomen. Begin oktober is ze oogstrijp, vlak voordat het kweekseizoen eindigt.

De prachtige toppen pronken met donkergroene, donkerpaarse en oranje kleuren. Ze zijn rijk aan hars en THC. Het percentage loopt op tot wel 27%. Daarnaast bevatten de toppen een mix van zoete, citrusachtige en aardse terpenen. Bereid je voor een stimulerende, energieke en langdurige ervaring.

Green Gelato

Green Gelato
23_genetic background_1 Sunset Sherbet x Thin Mint Girl Scout Cookies
33_Yield indoors_1 500 - 700 gr/m²
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 45% Indica 55%
34_yield outdoor_1 800 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Green Gelato

2. Amnesia Haze

Amnesia Haze is binnen de hele cannabiswereld bekend. De kans is groot dat je deze strain aantreft in de coffeeshop. Rokers van alle generaties keren steeds weer terug naar deze soort. Dit heeft veel te maken met de motiverende high en verrukkelijke smaken. Toch heeft haar betrouwbare productiviteit ook veel van doen met haar sterrenstatus.

De genen van Haze zijn ontstaan aan de westkust van Amerika, een bekende hotspot voor breeders. Al snel bereikten de genen Nederland, het Europese cannabisparadijs. Veredelaars hier gingen direct aan de slag. Uiteindelijk verscheen de veelbelovende kruising Amnesia Haze. Ze bevat 70% sativa-genen en kent een lange en majestueuze morfologie.

Binnen bereiken planten een hoogte van 140cm. Met trainingstechnieken, zoals LST, kun je dit beperken tot ongeveer 80cm. Onder goed licht, plus een solide voedingsschema, is een productie mogelijk van 650g/m². De bloeitijd bedraagt 10-11 weken. Buitenplanten worden een stuk hoger met 210cm. Ze produceren dan ook een bijbehorende opbrengst van 700g/plant. Eind oktober is ze rijp voor de oogst.

Amnesia Haze pronkt met grote, dikke toppen. Deze zijn gedecoreerd met uitstekende suikerblaadjes en lichtoranje stampers. De hars die van deze verleidelijke toppen druipt, bevat 22% THC en zoete en fruitige terpenen. Dankzij de cerebrale high is ze een ideale 'wake en bake' soort.

Amnesia Haze

Amnesia Haze
23_genetic background_1 Origineel Amnesia Haze
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 175 - 210 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Amnesia Haze

3. Shogun

Deze krachtige sativa dompelt je onder in de mindset van een shogun. Dat wil zeggen: kristalheldere cognitie, rationeel en filosofisch denken en een ongeëvenaarde motivatie. Shogun voldoet aan alle eisen van een werkelijk geweldige cannabissoort. Ze steelt de show met haar enorme hoeveelheid THC en geweldige smaak en opbrengst!

Onze deskundige breeders gebruikten 2 legendarische cannabissoorten om Shogun te ontwikkelen. Deze zijn Amnesia Haze en Gorilla Glue 4. Beide soorten worden geprezen om hun krachtige effecten en enorme productie. Ook Shogun bezit al deze geliefde eigenschappen. Haar genen bestaan uit 70% sativa en 30% indica.

Ze ontwikkelt zich trots en fier en haar bladerdak barst van de glinsterende toppen. Binnenplanten bereiken een hoogte van 140cm. Ze is daarom geschikt voor grote kweektenten met sterke verlichting. Voldoe aan haar basisbehoeften en oogst moeiteloos 600g/m² na een bloeitijd van 9-11 weken. Buiten zie je planten van 190cm hoog, die eind oktober trakteren op maximaal 750g/plant.

Haar donkergroene, ijzige toppen bevatten 25% THC. Daarnaast bevatten ze een gemiddeld CBD-gehalte en aardse en dennenachtige terpenen. Geniet de hele dag lang van haar stimulerende en motiverende high om je doelen gemakkelijk te bereiken.

Shogun

Shogun
23_genetic background_1 Amnesia Haze x Gorilla Glue 4
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 – 140 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 25%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 650-750 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend, Stimulerend, Vrolijk

Koop Shogun

4. Skunk XL

Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te beseffen hoe Skunk XL aan haar naam komt. Volg deze strain door haar levenscyclus en je snapt vanzelf waarom. Deze fascinerende variatie op Skunk combineert de sensaties van het origineel met een verbeterde opbrengst.

De genen van Skunk stammen af van een internationale mix van Colombiaanse, Mexicaanse en Afghaanse landrassen. Ze vormen de basis van honderden nieuwe cannabissoorten. Onze getalenteerde breeders kruisten ze met Afghan genen om de productiviteit van deze karakteristieke sativa te verhogen. Het nageslacht is genetisch perfect in balans, met 50% sativa en 50% indica.

Skunk XL is relatief klein van stuk, maar de opbrengst vertelt een ander verhaal. Binnen bereiken planten een hoogte van 60-100cm. Dit maakt ze ideaal voor discrete kweektenten en -boxen. Na een korte bloeiperiode van 7-8 weken trakteren ze op een indrukwekkende oogst van 650g/m². Buiten zie je grotere planten met een hoogte van 160-200cm. In oktober oogst je mogelijk 675g/plant.

Het uitgebalanceerde genetische profiel van Skunk XL produceert een high die de geest verheldert maar je lichaam ontspant. Dankzij 17% THC en een gemiddelde hoeveelheid CBD is ze redelijk mild en goed te hanteren. Dankzij de krachtige zoete en aardse smaken is elk trekje een ware traktatie.

Skunk XL

Skunk XL
23_genetic background_1 Skunk 1 x Afghan
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 17%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 625-675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Skunk XL

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.