By Luke Sumpter

Wedding Crasher heeft een lange lijst van aantrekkelijke eigenschappen. Maar wat het meeste indruk maakt, zijn toch wel de toppen van deze wiet. Tegen het einde van de bloei buigen de takken van deze machtige, dynamische strain door onder het gewicht van lange, brede en compacte wiettoppen. Deze toppen hebben een hoog THC-gehalte, een dikke laag hars en prachtige tinten groen, paars en oranje. Hebben we je interesse gewekt? Mooi zo! Maar voordat je Wedding Crasher zaden in de aarde stopt, helpt het om deze strain beter te leren kennen. Daarom vertellen we je hieronder graag meer over deze krachtpatser. Ontdek alles over haar genetische achtergrond, smaak en effecten, maar ook hoe je deze strain kunt kweken voor een overvloedige oogst.


Genetische achtergrond van Wedding Crasher: een combi van Wedding Cake en Purple Punch

Wedding Crasher is een van de populairste soorten van Royal Queen Seeds. Ze is geliefd vanwege haar euforische high en heerlijke zoete smaken. Maar deze kwaliteiten zijn niet uit de lucht komen vallen. De breeders selecteerden en kruisten zorgvuldig twee soorten om deze stabiele nakomeling te creëren. Om precies te zijn, kozen de breeders Wedding Cake en Purple Punch als ouders. We geven je eerst wat meer informatie over deze cannabis strain.

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de strain Wedding Cake. Deze indica dominante plant produceert compacte, glinsterende toppen met paarse kleuren. Ze stamt af van Triangle Kush en Animal Mints en heeft een indrukwekkend THC-gehalte van 24%. Hoge niveaus van het terpeen limoneen en ongeveer 1% CBG zijn ook aanwezig in de fytochemische cocktail van deze wiet. Samen zorgen ze voor smaken van aarde, peper en fruit, met daarbij een stonede, fysieke high.

Vervolgens gingen onze breeders op zoek naar de ideale partner voor deze strain. Daarbij viel de keuze al snel op Purple Punch. Deze indica dominante hybride heeft vergelijkbare kwaliteiten als Wedding Crasher. Ze wekt een bedwelmende high op en heeft een aangename, fruitige smaak. Een THC-gehalte van 18% en een hoge concentratie van het terpeen bèta-caryofylleen zorgen voor rustgevende en ontspannende effecten.

Na het kruisen van beide soorten creëerden we uiteindelijk een stabiele hybride, die we Wedding Crasher noemden. Deze krachtige nakomeling heeft een evenwichtig genetisch profiel van 55% sativa en 45% indica. Ze heeft dunne bladeren die typisch zijn voor een pure sativa en een bossige groei die karakteristiek is voor indica landrassen.

Wedding Crasher

Smaken, aroma's en effecten van Wedding Crasher

Wat kun je verwachten als je een bong, blunt of joint met Wedding Crasher opsteekt? Laten we beginnen bij een van de opvallendste kwaliteiten van de strain: de smaak. Deze wiet biedt een werkelijk unieke smaaksensatie. Net als veel andere soorten is deze strain rijk aan fruitige terpenen die je smaakpapillen stimuleren. Daarnaast heeft Wedding Crasher ook iets wat veel andere soorten niet hebben: een zoete vanillesmaak. Deze ongelooflijke mix is het werk van haar complexe terpenen profiel. De smaak komt het best tot zijn recht in een vaporizer, hoewel je die ook proeft tijdens het roken. Bovendien is Wedding Crasher populair onder cannabis chefs en extractenmakers die op zoek zijn naar de lekkerste producten.

De fruit en vanille zijn ook aanwezig in het aroma van Wedding Crasher. Als je tijdens de bloei je kweekruimte of tuin betreedt, begrijp je direct wat we bedoelen! Deze smaken en geuren zijn te danken aan de concentratie terpenen van de strain. Haar trichomen produceren een scala aan deze aromatische koolwaterstoffen, maar er zijn er twee die erboven uitspringen.

Limoneen is een van de meest dominante terpenen in Wedding Crasher. Zoals de naam al doet vermoeden, komt deze fytochemische stof ook veel voor in de schil van citrusvruchten. Het is dan ook geen verrassing dat limoneen in deze wiet zorgt voor smaken van fruit, citrus en sinaasappel. Het terpeen voegt niet alleen smaak toe, maar draagt ook direct bij aan de effecten van Wedding Crasher. Limoneen bindt zich namelijk op een vergelijkbare manier als THC aan de CB1 receptoren van het endocannabinoïde systeem (ECS). Wetenschappers weten nog niet precies wat het belang van deze interactie is, maar volgens veel mensen draagt limoneen bij aan het opbeurende en stimulerende effect van de high.

Naast limoneen bevatten de wiettoppen van Wedding Crasher hoge concentraties bèta-caryofylleen. Deze fytochemische stof blijft een van de meest interessante stoffen die in wiet voorkomen. Het is ook aanwezig in bijvoorbeeld zwarte peper, kruidnagel en citroenmelisse, en wordt beschouwd als zowel een sesquiterpeen als een 'voedingscannabinoïde'. Dit terpeen is verantwoordelijk voor de peperige en muskusachtige geuren en smaken van Wedding Crasher. Het bindt zich tevens aan de CB2 receptoren van het ECS om een ontspannend en fysiek rustgevend effect te geven.

Het is wel duidelijk dat de terpenen een grote impact hebben op effecten van Wedding Crasher. Maar naast deze belangrijke stoffen mogen we het THC-gehalte natuurlijk niet vergeten! Met 21% THC levert deze indica dominante krachtpatser een flinke dosis van de psychoactieve cannabinoïde. Verwacht een snelwerkende high met urenlange mentale stimulatie en een fysiek stoned effect om op elk moment van te genieten. Rook haar voordat je aan uitdagende cognitieve taken begint en wel een mentale boost kunt gebruiken, of bewaar deze wiet voor een relaxte avond met je vrienden.

Video id: 657401340

Wedding Crasher kweken

Wedding Crasher heeft een aantal zeer aantrekkelijke kwaliteiten. Om deze naar voren te brengen, moet je wel weten hoe je haar kweekt. Deze strain gedijt zowel binnen als buiten, maar er zijn enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden als je de beste resultaten wilt behalen.

Binnen bereikt Wedding Crasher een gemiddelde hoogte van 150-180cm en vertoont ze een bossige groei. Gebruik technieken als toppen, ScrOG en LST om haar formaat in toom te houden en haar dichte bladerdak te beheersen. Indien ze genoeg licht en de juiste voeding krijgt, kun je je voorraadpotten na een bloei van 9-10 weken vullen met 450–500g/m².

Toch is het binnen niet altijd zo eenvoudig. Je hebt een goede voedingsstrategie nodig om tekorten te voorkomen en een goede aanpak om je kweektent ongediertevrij te houden. Gebruik je kunstmest? Volg dan gewoon de instructies op de verpakking. Als je de voorkeur geeft aan biologische methoden, heb je genoeg opties om uit te kiezen. Binnen werkt bijvoorbeeld bokashi bijzonder goed. Hierbij wordt het grootste deel van je etensresten, zelfs vlees, omgezet in voedingsrijk materiaal. Voordat je begint met kweken, laat je dit materiaal fermenteren in een emmer. Vervolgens meng je er wat van met de aarde onderin je potten. Zo creëer je een voedingsreservoir voor je planten en het bodemleven. Bevestig horren en vangplaten om ongedierte tegen te houden. Vergeet ook de hygiëne niet. Ben je bijvoorbeeld net in de tuin van een vriend geweest? Dan loop je het risico dat je ongedierte meeneemt als je daarna je eigen kweektent binnenstapt.

Buiten gedijt Wedding Crasher ook goed. Haar langdurige bloei vereist wel een warm, relatief droog klimaat met een lange zomer. Woon je in een zeer regenachtige omgeving? Dan is het verstandig je planten in een polytunnel of tuinkas te kweken om ze aan het einde van het teeltseizoen te beschermen tegen de regen. Uiteindelijk kunnen ze een hoogte van 200cm bereiken en eind oktober een bevredigende oogst van 550-600g per plant opleveren.

Ook buiten zijn er technieken om de gezondheid en productiviteit van je planten te verbeteren. Overweeg het gebruik van levende mulch om vocht in de grond vast te houden, combinatieplanten om plagen af te weren en het inzetten van nuttige insecten. Denk bijvoorbeeld aan lieveheersbeestjes die bladluis eten.

Wedding Crasher
23_genetic background_1 Wedding Cake x Purple Punch
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 150 - 180 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 21%
28_Type Blend_1 Sativa 55% Indica 45%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Vrolijk

Koop Wedding Crasher

Wedding Crasher: krachtige toppen en grote opbrengsten

Dat was het dan! Nu ben je klaar om Wedding Crasher zaden te kopen en sterke, productieve planten te kweken. Deze strain komt voort uit twee ongelooflijke ouders, en dat is te merken! Zet je schrap voor een hoog THC-gehalte en heerlijke terpenen die zorgen voor een high waar je lichaam van ontspant en je geest een boost van krijgt. Nogmaals, train deze plant binnen om een uniform en gezond bladerdak te krijgen. Omring je buitenwiet met levende mulch en combinatieplanten om ze veilig en gehydrateerd te houden. Na het oogsten, drogen en curen van de wiet, kun je je borst natmaken voor golven van euforie en smaken van vanille.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.