By Luke Sumpter

Gorilla strains — de collectie van Royal Queen Seeds 

Gorilla Genetics


De oorsprong van Gorilla strains: als het winnen van de jackpot

Gorilla strains zijn moderne klassiekers. Net als Haze, Kush en Skunk zal Gorilla de geschiedenis ingaan als een klassieke cannabisfamilie. In tegenstelling tot de andere soorten bezitten Gorilla strains echter veel meer THC, scherpere terpeenprofielen en meer productiviteit. En er zijn nu allerlei Gorilla strains verkrijgbaar, maar die zijn allemaal schatplichtig aan het succes van de allereerste. Dus waarmee is het eigenlijk allemaal begonnen? Laten we dat eens op een rijtje zetten!

De vele Gorilla cultivars die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, stammen allemaal af van Gorilla Glue, ook wel bekend als 'Original Glue' of 'GG4'. Veredelaars creëerden deze soort door Chem’s Sister, Sour Dubb en Chocolate Diesel te kruisen. Daarmee hadden ze per toeval de genetische jackpot gewonnen, want het resultaat was een cultivar met een THC-gehalte van maar liefst 27%. Dit maakte Gorilla Glue destijds tot een van de sterkste soorten die ooit in de wietwereld was opgedoken. Uiteraard stond ze al snel in het middelpunt van de belangstelling, en won ze in 2014 maar liefst twee High Times Cannabis Cups.

Gorilla Glue werd ook een vaste favoriet onder cannabiskwekers die probeerden de volgende bestseller te ontwikkelen. Zowel hobbykwekers als commerciële veredelaars gebruikten haar om diverse cultivars te creëren. Hier bij Royal Queen Seeds hebben we haar gebruikt voor de ontwikkeling van soorten als Shogun, Triple G en Mother Gorilla. Maak hieronder kennis met deze nakomelingen van Gorilla Glue en ontdek waarom ze ook in jouw kweektent of kas thuishoren!

Kweek eigenschappen: King Kong cannabis planten

Royal Gorilla Feminized

Royal Gorilla groeit als kool en groeit snel verticaal. Training wordt sterk aanbevolen om deze indica-sativa kruising van King Kong formaat te onderhouden. De ScrOG-methode is het beste om uiteindelijk maximale opbrengsten bestaande uit vuurwerk-wiet te krijgen. 4-Way LST is een andere geschikte kweek techniek om de zwaarste oogsten te krijgen van de Royal Gorilla.

De bloei gaat super snel, meestal heeft de plant slechts 60 dagen of minder nodig. Een net zo fantastische hars productie en heerlijke aardse, dennen geuren, zijn karakteristieke Royal Gorilla eigenschappen. De toppen hebben een klein tot gemiddeld formaat, zijn zeer compact en kleven van de hars.

Tegen het einde van de bloeifase lijken de toppen en cola's op sneeuwballen, waarbij de onderliggende oranje haren bijna niet meer zichtbaar zijn. Trichomen hopen zich dermate op, dat wanneer je deze ijzige toppen aanraakt, het voelt als Royal Gorilla kleefmiddel. Ze doet het goed met hoge doses voedingsstoffen en gedijt in zowel een organische als hydrocultuur kweek-setting.

Buiten kan Royal Gorilla enorme hoeveelheden opleveren, waarbij je grote, kleverige ganja bomen krijgt in warme tot gematigde klimaten. Bovendien zijn de lagen trichomen een pluspunt voor de buiten kweker, als er ziekten of droge omstandigheden aanwezig zijn. Deze krachtige kruising is klaar voor Croptober, aangezien de korte bloeicyclus van 8 weken meestal zorgt voor een oogst in september.

Royal Gorilla effecten: volgende halte is Droomland

Royal Gorilla is absoluut een cannabis soort zonder minpunten. Deze marihuana is een winnaar op zichzelf. Je kunt 25%+ THC-levels verwachten, waarbij het zelfs mogelijk is om de 30% te overschrijden. Dit is geen wiet voor de onervaren gebruiker. Net als Sour Diesel, heeft ze een aardse smaak, met een subtielere zoete nasmaak, en treedt de cerebrale high snel op.

Het grote verschil is dat het volledige lichamelijke indica effect vaak gelijktijdig opkomt. Voor beginners kan dit overweldigend zijn. Maar voor de ervaren stoner is dit een prachtige euforische bankhang-ervaring die je niet mag missen.

Royal Gorilla Automatic is heer en meester

Royal Gorilla Auto

Onze veredelaars hebben legendarische genetica omgetoverd tot een autoflowering soort. Nu hebben kwekers de mogelijkheid veel sneller de uitgesproken effecten en heerlijke smaken van Gorilla te ervaren. We hebben Royal Gorilla Automatic veredeld door de originele soort te kruisen met een ruderalis-cultivar. Het resultaat? Een indica-dominante strain, die eenvoudig te kweken is en snel bloeit. Vaak moeten autoflowering soorten kracht opofferen in ruil voor snelheid. Hier is dat echter niet het geval. Royal Gorilla Automatic biedt beide!

De teelt van Royal Gorilla Automatic

Beginnende kwekers hebben weinig moeite met het telen van Royal Gorilla Automatic. Indien je onervaren bent, is ze je sleutel tot succes. Ze is bestand tegen temperatuurschommelingen, periodes van over- en onderbewatering en heeft weinig moeite om schimmel af te weren. Bij binnenteelt wordt ze 60–120cm hoog en levert ze 325–400g/m² op. Buitenplanten bereiken een hoogte van 140cm en genereren 120–170g/plant. Verwacht deze toppen te oogsten na 8-10 weken na het ontkiemen.

Het roken van Royal Gorilla Automatic

Royal Gorilla Automatic bevat een THC-gehalte van 20% — behoorlijk stevig voor een autoflowering soort. Onmiddellijk ontspant haar indica-dominante high het lichaam en bedwelmt ze licht het hoofd. Ze is een ideale recreatieve soort voor ’s avonds als het tijd is om te ontspannen en de buitenwereld te vergeten. Met haar fysieke effecten zou ze ook geschikt zijn bij een gebrek aan eetlust en een slecht humeur. Haar high verdrijft daarbij spanning en verlicht chronische kwaaltjes. Deze effecten gaan gepaard met aangename aroma’s en smaken van citrus, dennen en fruit.

Shogun: Gorilla-wiet met een vleugje Haze

Shogun

Draait het om high worden, dan gaat Shogun er vol voor, zonder gas terug te nemen. Als afstammeling van Gorilla Glue #4 en Amnesia Haze bezit deze krachtige cultivar een intimiderend THC-gehalte van 25%. Er zijn niet meer dan een paar trekjes nodig om een opbeurende, creativiteitsbevorderende en hilarische high te voelen. Deze opwekkende effecten maken deze wiet perfect voor rooksessies overdag, en voor waking and baking. Wees echter wel voorzichtig; ze kan ervoor zorgen dat je eerder weer terug in bed duikt dan de bedoeling is!

Zorg er na het kweken van Shogun ook voor dat je voldoende voorraadpotten hebt om de grote berg wiet in op te slaan. Als je binnenplanten niet traint, worden ze relatief hoog, zo'n 140cm, en produceren ze tot wel 600g/m². Buiten wordt Shogun 190cm hoog en produceert ze een gigantische opbrengst van maar liefst 750g/plant.

Shogun
Amnesia Haze x Gorilla Glue 4
550 - 600 gr/m2
90 – 140 cm
9 - 11 Weken
THC: 25%
Sativa 70% Indica 30%
650-750 gr/plant
150 - 190 cm
Eind oktober
Helder, Rustgevend, Stimulerend, Vrolijk

Koop Shogun

Triple G: de nakomeling van Gorilla Glue #4 en Gelato 33

Triple G

Over sterke genen gesproken! Deze variëteit beschikt over een van de krachtigste combinaties van oudersoorten. Zowel Gorilla Glue #4 als Gelato 33 staan bekend om hun formidabele kracht, heerlijke terpenen en uitstekende productiviteit, en Triple G bezit een combinatie van hun allerbeste eigenschappen. Deze indica-dominante hybride heeft een bizar THC-gehalte van 26%. Neem een paar hijsjes en bereid je voor op een stoned en spierversmeltend high effect in je hele lichaam. De smaken van chocolade, zuurtjes, diesel en aarde maken deze soort supersmaakvol.

Triple G groeit vrij compact en reageert goed op training om haar nog compacter te houden. Binnenplanten worden 90–140cm hoog en produceren tot 575g/m². Dus zelfs kwekers die weinig ruimte hebben, kunnen met deze soort een geweldig eindresultaat bereiken. Buitenplanten zullen, op een zonnige plek en in vruchtbare grond, 180cm hoog worden en 600-650g/plant produceren.

Triple G
Gorilla Glue 4 x Gelato 33
525 - 575 gr/m2
90 – 140 cm
8 - 9 weken
THC: 26%
Sativa 15% Indica 85%
600-650 gr/plant
140-180 cm
Half Oktober
Euforisch, Helder, Motiverend, Snel Denken

Koop Triple G

Triple G Auto: voor telers die behoefte aan snelheid hebben

Triple G Auto

Wil je al het lekkers dat Triple G te bieden heeft, maar heb je geen tijd om een grote fotoperiode plant helemaal tot volwassenheid te brengen? Nou, maak je geen zorgen, medekweker, en maak kennis met Triple G Auto! Deze cultivar beschikt over de beste eigenschappen van Triple G, maar dan in snelgroeiende autoflowering vorm. Onze ervaren kwekers hebben deze soort gecreëerd door Triple G met Big Skunk Auto te kruisen. Nadat ze de tijd hadden genomen om deze soort te verfijnen en een consistent fenotype te stabiliseren, creëerden ze een van de krachtigste autoflowers ooit. Deze strain heeft een THC-gehalte van 20% en veroorzaakt, zoals het een ware Gorilla strain betaamt, een krachtige high, ideaal voor rustige avonden thuis. Net als de fotoperiode Triple G levert ze ook smaken van snoep, chocolade en aarde.

Hoewel Triple G Auto een vergelijkbare high geeft als het origineel, gedraagt ze zich heel anders in de kweekruimte en de tuin. Met een beetje training blijven binnenplanten steken op zo'n 60cm en produceren ze tot 500g/m² in slechts tien weken na ontkieming. Buiten worden de planten 80–140cm hoog, afhankelijk van de potmaat en de blootstelling aan zonlicht. Zorg voor vruchtbare grond en je oogst tot wel 140g/plant.

Triple G Auto
Triple G x Big Skunk Auto
450 - 500 gr/m2
60 - 120 cm
8 - 9 weken
THC: 20
Sativa 15% Indica 80% Ruderalis 5%
90 - 140 gr/plant
60-140cm
10-12 weken na ontkiemen
Helder, Motiverend, Snel Denken

Koop Triple G Auto

Mother Gorilla: een krachtige Gorillasoort met chocoladesmaak

Mother Gorilla

Als je besluit Mother Gorilla te gaan kweken, kun je verwachten dat je jezelf tegen oogsttijd als een echte gorilla op je borst slaat. Deze sativa-dominante soort, voorheen bekend als 'Royal Madre', maakt tijdens de bloeifase in visueel opzicht behoorlijk wat indruk. Naarmate haar cola's rijpen, worden ze des te paarser, aromatischer en steeds meer beladen met hars. Onze veredelaars zijn erin geslaagd een dergelijk spektakel te creëren door de oudersoorten Reina Madre en Gorilla Glue #4 te kruisen. Over het geheel genomen, bevatten deze kleverige toppen een THC-gehalte van 23% en terpenen die smaken en aroma's van chocolade, aarde, Skunk en zuurtjes vrijgeven.

Ondanks haar sativa-dominante genetische profiel, heeft Mother Gorilla vooral een indica-achtige structuur. De planten zijn bossig en compact en daarmee aantrekkelijk voor kwekers die onopvallend willen blijven. Binnenplanten worden zo'n 60–100cm hoog en zijn superproductief in een ScrOG-systeem, waarbij ze tot wel 500g/m² opleveren na 9–10 bloeiweken. Buiten groeit Mother Gorilla uit tot een hoogte van 140-180cm en levert ze begin oktober maar liefst 550g/plant op!

Mother Gorilla (Voorheen Royal Madre)
Gorilla Glue 4 x Reina Madre
450 - 500 gr/m2
60 - 100 cm
9 - 10 weken
THC: 23%
Sativa 70% Indica 30%
500 - 550 gr/plant
140-180 cm
Begin Oktober
Euforisch, Rustgevend

Koop Mother Gorilla (Voorheen Royal Madre)

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.