By RQS Editorial Team

Top 10 soorten wiet met een couch lock effect

Top 10 Couch Locking Strains

Het leuke aan wiet is dat verschillende soorten verschillende gevoelens kunnen opwekken. Wellicht prefereer je een strain waar je vrolijk of wat socialer van wordt. Of eentje die je creativiteit of aandachtsspanne verbetert. Maar het kan ook zo zijn dat je niets liever wilt dan stoned worden, op de bank liggen, ALLE snacks opeten en je favoriete serie bingewatchen.


Waarom is een couch lock soms prettig?

Er zijn momenten waarop er niets beters bestaat dan couch locking wiet, bijvoorbeeld als je gespannen bent, een lange werkweek achter de rug hebt, of even niet wilt piekeren. Maar ook als je worstelt met chronische pijn bieden soorten met een couch lock effect uitkomst, zodat je eindelijk even kunt relaxen. Herken je jezelf in een of meerdere van deze situaties? Lees dan snel verder voor onze top 10 soorten met een couch lock effect en ontdek welke jij wilt proberen!

1. Orion F1

Orion F1

Deze autoflower is een F1-hybride die absoluut een plaatsje in je kweekruimte verdient. Ze trakteert je namelijk op een korte bloei, overheerlijk terpenenprofiel en sterke effecten. Daarnaast pronkt Orion F1 met uitzonderlijke genen, van onder andere Blue Mammoth Auto, Blue Dream en Amnesia. Nog niet overtuigd? Van alle F1-hybrides, levert deze superplant ook nog de allergrootste oogsten op!

Het terpenenprofiel is misschien wat bijzonder, maar verrukkelijk. Dankzij hoge niveaus myrceen, ocimeen en farneseen kun je een kenmerkende mix van frisse en zoete smaken verwachten. Je smaakpapillen genieten volop als je een joint of bong met deze wiet rookt. Orion F1 hult je in pure rust en ontspanning. Hoge niveaus van THC en een vleugje CBG versmelten met de bijzondere mix van terpenen, waardoor je een heerlijke, fysieke stone ervaart.

Orion F1
Blue Mammoth Auto x Blue Dream x Amnesia
35 - 40 dagen
THC: Zeer veel
Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Stoned
65 - 70 dagen na ontkieming

Koop Orion F1

2. El Patron

El Patron

El Patron is afkomstig van Amnesia Mac Ganja (AMG) en Shiva. AMG is een sativa dominante strain die 22% THC ontwikkelt en een cerebrale high opwekt. Shiva is daarentegen een indica met een therapeutischer en holistischer effect. Uit deze planten is El Patron ontstaan, een sativa dominante (60/40%) hybride die barst van de THC en fruitige terpenen, en die zowel binnen als buiten goed presteert. Je kunt daarbij goed zien dat ze ook indicagenen bevat; ze ontwikkelt een struikachtige structuur.

El Patron raakt precies de juiste snaar: een effect dat tussen een sativa buzz en een indica stone in zit en dus heerlijk in balans is. De eerste effecten zijn vooral cerebraal van aard; je voelt je alerter en creatiever. Vervolgens gaat het effect over in een rustgevende, fysieke stone die introspectie en bezinning bevordert. Deze wiet is daarmee ideaal voor sociale gelegenheden, maar ook heerlijk om mee te chillen. El Patron smaakt daarbij rijk en straalt aroma's uit van kruidige citrus en Kush. Daarmee is deze soort ook perfect voor het maken van edibles, zoals gebakjes en andere zoete lekkernijen.

El Patron
AMG x Shiva
450 - 500 gr/m
90-130 cm
9 - 10 weken
THC: 22%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
140 - 200 cm
Eind oktober
Krachtig, Stoned

Koop El Patron

3. Candy Kush Express

Candy Kush

Deze hybride is de nakomeling van Sweet Special en OG Kush en met 40% sativa en 60% indica goed in evenwicht. Sweet Special staat bekend om haar stabiele groei en zoete smaak. Het verhaal gaat dat de indica dominante OG Kush van Afghani Kush afstamt, die wereldwijd geliefd is om haar verzachtende effecten en sterke couch lock.

Met Candy Kush Express ervaar je een fijne mix van opwekkende en ontspannende sensaties. Dankzij een kleine hoeveelheid CBD wordt het effect van de THC nooit te intens. Bovendien kun je de fast flowering Candy Kush Express al na zeven weken oogsten. Zelfs beginners halen verrassend makkelijk compacte toppen van hoge kwaliteit binnen!

Candy Kush Express (Fast Flowering)
Sweet Special x O.G. Kush
475 - 525 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 9 Weken
THC: 18%
Sativa 40% Indica 60%
450 - 500 gr/plant
100 - 170 cm
Begin September
Fysiek Ontspannend, Stoned

Koop Candy Kush Express (Fast Flowering)

4. Critical

Critical

Grote oogsten, korte bloei, lekkere wiet. Critical valt bij zowel de 'cash-crop' kweker als de liefhebber in de smaak. Deze indica dominante (60/40%) strain is de nakomeling van Afghani en Skunk. En vanwege haar bescheiden postuur is ze ook geschikt als je discreter wilt kweken.

Na het roken van deze wiet ervaar je een buitengewone stone die een intense, fysiek ontspannende toestand opwekt. Ook qua smaak valt er niets te klagen; reken op snoep, aarde, fruit, dennen en skunk. Verwacht een robuuste en hartige, maar toch zoete en aardse sensatie en laat je meevoeren naar dromenland dankzij de rustgevende high. Ideaal als je lekker wilt slapen.

Critical
Afghani x Skunk
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
7 - 9 Weken
THC: 18%
Sativa 40% Indica 60%
600-650 gr/plant
180 - 220 cm
Eind September
Fysiek Ontspannend, Stoned, Zwaar

Koop Critical

5. Blue Mystic

Blue Mystic

Deze indica dominante strain (80% indica) barst van de smaken en daar mogen we de legendes Blueberry en Northern Light voor bedanken. Blueberry is een bekroonde strain, geliefd om haar zoete smaak en de intense couch lock die ze biedt. De andere ouder is Northern Light, een heuse klassieker die met haar Afghaanse en Thaise genen een waanzinnige stone veroorzaakt.

Blue Mystic is het resultaat van deze kruising. Deze strain ontwikkelt minimaal 18% THC. Na gebruik, ervaar je een zalig gevoel van tevredenheid, ontspan je van top tot teen en krijg je meer inspiratie. Daarmee is Blue Mystic ideaal voor relaxdagen en ontspannende avonden, of je nu in je eentje of met je vrienden van een jointje geniet.

Blue Mystic ontwikkelt een struikachtig postuur en heeft een uitbundige, zoete smaak. Je oogst haar na een bloei van acht weken al, maar als je haar iets langer de tijd gunt, zal ze je met een sterkere stone belonen!

Blue Mystic
Oregon Blueberry x Northern Light
375 - 425 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 9 weken
THC: 18%
Sativa 20% Indica 80%
400 - 450 gr/plant
180 - 220 cm
Oktober
Stoned

Koop Blue Mystic

6. Somango XL

Somango XL

Somango XL is speciaal ontwikkeld om aan de vraag naar soorten met een sterk, klassiek effect te voldoen, zonder dat daarbij vermoeidheid ontstaat. De ouders, Somango en Critical 47, zijn allebei productief en robuust. Het is dan ook geen wonder dat de populariteit van deze hybride ongekend is!

Na het gebruik van deze wiet komt het effect razendsnel op. Reken op een rustgevend en helder gevoel, zonder vermoeidheid. De stone is sterk en kan urenlang aanhouden, dankzij 18% THC. Dit is dan ook de ideale strain als je creativiteit en inspiratie zoekt.

Somango XL Feminized bevat 25% sativa en 75% indica en is geschikt voor kwekers van alle niveaus. Ze ontwikkelt zich daarbij tot een compacte plant met paarse tinten. De toppen zijn bovendien gedecoreerd met een fijne laag kristallen en na een bloei van acht weken al te oogsten.

Somango XL
Somango x Critical 47
525 - 575 gr/m2
60 - 100 cm
8 - 10 weken
THC: 18%
Sativa 25% Indica 75%
550 - 600 gr/plant
120 - 200 cm
Eind September
Krachtig, Stoned

Koop Somango XL

7. Sweet ZZ Automatic

Sweet ZZ Auto

Autoflowers laten zich over het algemeen gemakkelijker kweken, terwijl de oogsten van fotoperiode soorten vaak iets groter zijn. Sweet ZZ Automatic combineert deze eigenschappen; ze groeit gemakkelijk én levert een oogst op die vergelijkbaar is met die van fotoperiode wietplanten.

Om de smaak en opbrengst te maximaliseren, zijn voor deze plant eersteklas ouderplanten geselecteerd. De eerste ouder is Zkittlez, gekozen om haar beroemde smaken en aroma's en indica dominante, ontspannende effect. Diesel Auto werd geselecteerd vanwege haar geweldige autoflowering genen. De resulterende Sweet ZZ Automatic wekt daarmee een sterke fysieke stone op.

Met een THC-gehalte van 18% ervaar je een rustgevende impact waarmee onrust en stress even naar de achtergrond verdwijnen. Daarnaast bevat deze soort verschillende ontspannende terpenen, waaronder caryofylleen en limoneen, die je op vleugjes kruiden en peper trakteren.

Sweet ZZ Auto
Sweet ZZ x Diesel Auto
350 - 400 gr/m2
70-120
6 - 7 Weken
THC: 18%
Sativa 35% Indica 60% Ruderalis 5%
90 - 175g/plant
100 - 120 cm
9 - 11 weken na ontkiemen
Stoned

Koop Sweet ZZ Auto

8. White Widow Automatic

White Widow

White Widow is een beroemde strain die aan de wieg van veel andere geliefde soorten staat. White Widow Automatic is in sommige opzichten nog beter dan het origineel. Ze heeft namelijk een compacter formaat, groeit sneller en de stone is iets lichamelijker dan wat je misschien gewend bent.

De originele versie is ontstaan uit een kruising tussen een Braziliaans sativalandras en een harsrijke indica uit het zuiden van India. De autoflowering versie is genetisch opgemaakt uit 65% indica- en 35% sativagenen. Bij het roken van White Widow Automatic proef je bittere en aardse vleugjes, wat tot een zalige ervaring leidt. De smaken van dennen en verse citrus maken de belevenis compleet.

Met 15% THC biedt deze autoflower daarbij een relaxte high. Vaak wekt ze een sterkere fysieke stone op dan de reguliere, feminized versie, waardoor die onmiskenbare couch lock niet te vermijden is. Toch is de impact van White Widow Automatic niet al te sterk, waarmee ze een veelzijdige optie voor zowel overdag als in de avond is.

White Widow Auto
White Widow x ruderalis
400 - 450 gr/m2
40 - 80 cm
7 - 8 weken
THC: 14%
Sativa 40% Indica 40% Ruderalis 20%
190-240 gr/plant
50 - 110 cm
10-12 weken na ontkiemen
Fysiek Ontspannend, Stoned

Koop White Widow Auto

9. Royal Cheese Automatic

Royal Cheese Auto

Royal Cheese wordt geliefd om haar unieke, scherpe, kaasachtige aroma en smaak. Gelukkig is er van deze legendarische, indica dominante strain ook een kleinere en gemakkelijker te kweken autoflower gemaakt. Het betreft hier een mix van Cheese en Royal Critical en sterke cannabis ruderalis-genen.

De Cheese-familie heeft een legendarische status, niet in de laatste plaats vanwege de Britse rave scene van de jaren '90. Maar ook vandaag de dag trakteert deze soort je nog op een bijzonder terpenenprofiel. Net als het origineel, straalt deze autoflower een pittig aroma uit. Daarnaast trakteert ze je op intense smaken van kaas, aarde en kruiden. Royal Cheese Automatic is daarbij bijzonder geschikt als je van de gemakkelijke en snelle groei van autoflowers wilt profiteren!

Royal Cheese Automatic wordt maximaal 100cm hoog. En onder de best mogelijke omstandigheden zijn de oogsten royaal te noemen. Dankzij een THC-gehalte van 18% mag je een sterk effect verwachten. De impact bestaat uit die klassieke couch lock, waarmee het goed chillen is voordat de munchies toeslaan. Wees voorbereid op een sterk fysiek effect, opgevolgd door een vrolijke, euforische toestand.

Royal Cheese Auto
Cheese x Royal Critical x Ruderalis
425 - 475 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 weken
THC: 15%
Sativa 30% Indica 50% Ruderalis 20%
160 - 210 gr/plant
60 - 120 cm
11 - 12 weeks after sprouting
Fysiek Ontspannend, Stoned

Koop Royal Cheese Auto

10. Bubble Kush Automatic

Bubble Kush Auto

Bubble Kush Automatic is een indica dominante soort, die uit een briljante driewegkruising is ontstaan. OG Kush is verantwoordelijk voor de indica-achtige effecten, Bubble Gum zorgt voor zoete smaken, en de genen van Critical Automatic vergemakkelijken de groei.

Deze compacte en kleverige toppen kun je 10-11 weken na het kiemen al oogsten. De plant is geschikt voor zowel binnen als buiten en beloont je met uitmuntende opbrengsten. Daarnaast bevat de wiet van Bubble Kush Automatic ongeveer 16% THC. Daarmee word je lekker stoned, maar niet zo erg dat er niets meer uit je handen komt!

In plaats daarvan ga je je relaxt voelen, voel je je wat helderder en krijg je meer creativiteit. Met haar terpenenprofiel trakteert Bubble Kush Automatic je daarbij op de smaken van aarde, fruit, peper en dennen, die perfect met de relaxte vibes samengaan. Zoek je de ideale balans tussen ontspanning en actief bezig zijn? Dan is dit jouw soort!

Bubble Kush Auto
Bubble Gum x O.G. Kush x Critical Automatic
350 - 400 gr/m2
70-100 cm
6 - 8 Weken
THC: 16%
Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
120-170 grams per plant dried
100 - 140 cm
10-12 weken na ontkiemen
Slaperig, Stoned

Koop Bubble Kush Auto

Ga jij ook voor een couch lock?

Op sommige dagen is ontspanning hard nodig en soorten die een couch lock opwekken, bieden dan uitkomst. Als je deze wietsoorten op de juiste manier gebruikt, ervaar je ontspannende vibes om dagelijkse beslommeringen even te vergeten (al kunnen de effecten per strain verschillen). Ook het kweken is met veel van deze strains gemakkelijker, dankzij de introductie van autoflowering genen. Hopelijk biedt deze lijst wat inspiratie voor die momenten waarop je wel wat mentale en fysieke verlichting kunt gebruiken. Maar zorg wel dat er wat lekkers in de koelkast ligt. Enjoy!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.