🤯 Auto Madness: Up to 50% off seeds and supplies  SAVE NOW 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Marguerite Arnold

Cannabis gaat inmiddels veel verder dan slechts gedroogde toppen. Binnen de commerciële wereld van de wiet, is er echter een nieuwe productietechniek opgedoken. Deze techniek heet distillatie. Hoogstwaarschijnlijk ligt hier ook de toekomst van de commerciële cannabis.

Distillaat, oftewel cannabinoïden die zijn gedistilleerd uit concentraat of plantenmaterie, is gearriveerd. Distillatie is een techniek om cannabis extracten te creëren die op moleculair niveau puur zijn. Het is mogelijk om specifieke cannabinoïden te isoleren. Ook kan geur- en smaakloze THC (of CBD) worden geproduceerd, die voor 99% bestaat uit zuiver concentraat.

Dit is de volgende fase van cannabis wetenschap en hoogstwaarschijnlijk kom je het binnenkort ook tegen, ongeacht of je een medicinale of recreatieve gebruiker bent. Deze technologie zorgt waarschijnlijk wereldwijd voor enorme veranderingen. Het is al verschenen op beurzen waar een legale cannabis markt is. En op elke beurs ontvangen deze kramen een constante stroom bezoekers.

Cannabis Distillaat: Wat Is Het En Waarom Is Het Belangrijk?

De Volgende Stap In De Bewerking Van Cannabinoïden

Bij een distillaat wordt een proces gebruikt dat enorm verschilt van dat van andere, reeds bekende concentraten, zoals wax, shatter of hasj.

Tot op heden waren er twee voornaamste methoden om concentraten te maken. Bij de eerste wordt een oplosmiddel gebruikt, zoals butaan, om de belangrijkste componenten uit de plantenmaterie te onttrekken. Onder deze categorie vallen ook de op alcohol gebaseerde methoden. Het gebruik van oplosmiddelen is een standaard productietechniek om shatter en wax te maken. Bij de andere methode, voornamelijk gebruikt bij het maken van bubble hasj, toppen rosin en full-melt hasj, worden geen oplosmiddelen gebruikt. Bij deze techniek wordt druk of een spoelmethode ingezet om de cannabinoïden en terpenen te onttrekken.

Dat gezegd hebbende, kleven er nadelen aan beide methoden. En bij deze processen is het mogelijk dat er resten achterblijven, zij het van de oplosmiddelen of van de plantenmaterie zelf.

Bij distillatie wordt echter een proces gebruikt waarbij moleculen daadwerkelijk worden gescheiden en geraffineerd. Om deze reden wordt dit extract vaak "The Clear" of "The Pure" genoemd.

Om cannabinoïden te verdampen, wordt bij distillatie hitte gebruikt. De damp wordt vervolgens verzameld in het distillatie koelsysteem. Hierin wordt alles van de cannabinoïden gescheiden, zoals de plantenmaterie en het chlorofyl.

Dankzij dit proces wordt een zeer zuivere, geconcentreerde vloeistof gecreëerd, die ook nog eens helemaal vrij is van oplosmiddelen.

Het distillaat kan vervolgens worden toegevoegd aan allerlei producten, van consumentenproducten tot geneesmiddelen. En het voordeel is uiteraard dat er verder niets in zit, behalve de gewenste cannabinoïden. Momenteel wordt onderzocht hoe terpenen opgevangen kunnen worden.

Cannabis Distillaat: Wat Is Het En Waarom Is Het Belangrijk?

Hoe Je Cannabis Distilleert

Dit is iets wat je thuis kunt doen, mits je de juiste apparatuur hebt. Sinds kort worden er online kits verkocht terwijl je op het internet ook diverse handleidingen vindt om zelf te distilleren.

Er worden ook cursussen aangeboden door lokale experts, maar dat is afhankelijk van waar je woont.

Distillatie is een tijdrovende, vrij prijzige hobby. Maar de resultaten zijn absoluut de moeite waard. Het is ook een veel veiligere manier om concentraten te maken dan andere methoden.

Op commercieel niveau zijn er keukens die hun faciliteiten ter beschikking stellen voor cursussen aan geïnteresseerden. De benodigde apparatuur is voor de meeste hobby distilleerders echter veel te duur. Het gaat hier om professionele, commerciële laboratoriumapparatuur. Een aantal van de beste fabrikanten van distillaten is in feite direct afkomstig uit de farmaceutische industrie.

Nadelen En Kritieken

De meest gehoorde kritieken over de distillatie methode gaan tot nu toe over de vernietiging van terpenen. Hitte is in dit geval de boosdoener. Terpenen zijn delicaat en kunnen alleen op lagere temperaturen worden onttrokken. Dat gezegd hebbende, kan dit probleem door extractors worden omzeild door de terpenen apart te extraheren en ze later weer toe te voegen aan de cannabinoïden.

Deze techniek heeft een storm van kritiek opgeroepen van personen die beweren dat dit het begin is van "gemanipuleerde" cannabis. Maar toch verdwijnt de methode waarschijnlijk niet, vanwege het niveau van maatwerk dat het biedt aan fabrikanten. Er kan bijvoorbeeld smaak van een top worden toegevoegd na het extractieproces. Een distillaat is niet alleen vrij van geur, maar ook van smaken.

Met distilleren worden daarnaast niet alle pesticiden verwijderd. Dat is ook de reden dat voor dit proces een veilig, onbewerkt product nodig is. Tot slot is een distillaat veel duurder, maar daar is een goede reden voor: het is een zeer geconcentreerd cannabinoïden extract. Je hebt minder nodig dan bij traditionele methoden om soortgelijke effecten op te wekken.

Cannabis Distillaat: Wat Is Het En Waarom Is Het Belangrijk?

De Opkomst Van Gecombineerde Cannabinoïden

Dit productieproces wordt vercommercialiseerd op een moment waarop de vraag hoger is dan het aanbod. Als er iets bestaat als een zuivere cannabinoïden essentie, dan is dit het. Voor wat betreft de toekomst van cannabis distillaten, hebben we een korte lijst samengesteld met wat er wordt verwacht.

Edibles

De impact op dit segment van een reeds enorme markt mag niet worden onderschat. Het opent deuren voor cannabis thuiskoks. Een distillaat heeft geen smaak of geur, dus de onvermijdelijke wietsmaak van old school edibles is voor altijd verdwenen. Aan de commerciële kant, maakt dit een populaire markt nog populairder. De Canadese recreatieve markt komt in juli 2018 online en daar valt van alles onder. Van frisdrank tot kauwgom en hartige producten. Vanwege de sterke verbindingen van Canadese cannabis exporteurs met Europese markten, zou je komende zomer al edibles met distillaat kunnen tegenkomen in Europa.

Farmaceutica

De weg ligt nu helemaal open voor combinaties van cannabinoïden in de breedst mogelijke zin van het woord. Dat is inderdaad goed nieuws voor de groeiende medicinale gemeenschap in Europa. Op medicinaal gebied kun je grote innovaties verwachten. Distillatie betekent in feite het vermogen om je eigen, op maat gemaakte cannamedicatie in een flesje te creëren. De Israëliërs lopen hiermee trouwens voor op de rest. Maar je kunt erop rekenen dat distillatie een impact krijgt op elke medicinale markt, mocht dat nu nog niet het geval zijn.

Smeermiddelen En Cosmetica

Topicals. Dit is een relatief nieuwe markt, maar het is aannemelijk dat ook deze explosief groeit. Dat geldt voornamelijk voor de medicinale- en sportwereld. En dan zijn er nog de schoonheidsproducten. Combineer wat tropische notenolie (zoals kokosolie) met canna-distillaat. Je hebt nu de basis van de meeste cosmeticaproducten. En deze worden reeds gemaakt. Een distillaat is een ruw ingrediënt dat gemakkelijk aan elk cosmetisch product kan worden toegevoegd.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.