By Luke Sholl

In de afgelopen vijf jaar is de cannabisindustrie exponentieel toegenomen. Steeds meer facetten van onze samenleving worden “geinfuseerd” met de cannabiscultuur, en koken is er daar een van. Vergeet de tijden van verschillende spacecakes, muffins en koekjes. Tegenwoordig kan alles worden geinfuseerd met cannabis, en dat gebeurt ook. Bij het maken van cannabis etenswaar, of edibles zoals ze ook wel bekend staan, wordt nog steeds gebruik gemaakt van de gebruikelijke methode: koken met cannabis geinfuseerde boter of olie en die vervolgens gebruiken in plaats van de reguliere varianten.

Hoe pak je het aan? Neem een hoeveelheid boter of olie, voeg er cannabis aan toen en laat het een aantal uur koken op een laag vuur. Dit lage vuur (110 graden C of minder) wordt gebruikt vanwege het proces van decarboxylering. Decarboxylering is een chemische reactie waarbij een carboxylzuur van de inactieve chemische stof THCA wordt verwijderd, waardoor het getransformeerd wordt tot THC. Deze reactie vindt plaats op bepaalde temperaturen en maakt je boter krachtiger, terwijl hogere temperaturen THC verbranden en het daardoor minder krachtig maken. Er is ook een directe correlatie tussen de hoeveelheid en soort cannabis die je gebruikt en de THC-concentratie van het middel, dus probeer er niet mee te overdrijven. Nadat dit mengsel minstens 2 uur heeft geprutteld (hoe langer het pruttelt, hoe beter) zeef je het met een fijne zeef en voilà! Je hebt je eigen cannaboter bereid die in de meeste maaltijden gebruikt kan worden voor die speciale kick.

Als voorbeeld hebben we een recept voor tomatensaus met cannabis bereid dat je kan uitproberen. Dit is standaard huisgemaakt tomatensaus die gebruikt kan worden als hoofdgerecht met pasta of je kunt het aan elke maaltijd toevoegen waarvoor tomatensaus gebruikt wordt. Het enige verschil is dat deze tomatensaus een speciaal ingrediënt heeft waardoor koken iets wordt om naar uit te kijken en je gasten blijven terugkeren voor meer. Probeer het uit en geniet ervan:

decarboxylering cannabis boterolie


BENODIGDE

 • 1 blikje tomatenpuree (170 gram)
 • 2 eetlepels cannaolie
 • ½ kop uien, gesnipperd
 • ½ kop cannaboter
 • ½ kop water
 • 1 knoflookteen, fijngehakt
 • 1 laurierblad
 • ½ theelepel zout
 • ½ theelepel peper
 • ½ theelepel tijm

STAPPEN

 1. Mix alle ingrediënten in een grote pan.
 2. Bedek de pan en laat de ingrediënten 2 uur sudderen op een middellaag vuur.
 3. Serveer over de spaghetti.

En dat is alles. Een simpel recept om je dag leuker te maken en je vrienden te verblijden. Bon appetit!

 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.