By Luke Sholl

Wat betreft het zadenassortiment van Royal Queen Seeds, durven we gerust te beweren dat Royal Critical tot de meest renderende variëteiten behoort. Met het kruisen van Afghani en een Skunk-variëteit, hebben we een supersterke indica-dominante plant gecreëerd. Bijzonder geschikt voor grootschalige kwekers.

HET SCHEPPINGSVERHAAL VAN CRITICAL

Critical behoort tot de best-renderende strains uit de cannabisgeschiedenis. Die eigenschap is te danken aan haar Skunk #1- en Afghani-genen. Soms wordt ze ook wel Critical Mass genoemd. En als de plant in volle bloei staat, is het niet zo verwonderlijk waarom broodkwekers Critical gebruiken. Haar genen zijn echter niet alleen het fundament voor haar marktleidende positie. Zo zijn ze ook ingezet om ontelbare kruisingen te veredelen. Allemaal in de hoop de effectiviteit van Critical te kopiëren.

Critical is een indica-dominante (60%) variëteit, met een overerfde korte bloeiperiode en een bescheiden hoogte van 80-140cm. De variëteit is gezegend met kweekgemak en induceert een ontspannende high. Bovendien zijn haar opbrengsten van een dusdanige omvang dat je stijl achteroverslaat als je die ziet. Door de beste fenotypes te selecteren, hebben de oorspronkelijke veredelaars van Critical gegarandeerd dat ze de ruggengraat blijft voor veel kwekers.

Nu heeft RQS middels een meesterlijk veredelingsprogramma de befaamde Critical-genen verder verfijnd en Royal Critical ontwikkeld. Alle kenmerken waarmee kwekers Critical-soorten de hemel in prijzen, zijn daarbij behouden gebleven. Ze is zo makkelijk te kweken dat je alleen maar op "in winkelmand" hoeft te klikken om 600g/plant te bemachtigen.

Critical

Critical
23_genetic background_1 Afghani x Skunk
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 7 - 9 Weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 600-650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Stoned, Zwaar

Koop Critical

ROYAL CRITICAL: SMAAK- EN AROMAPROFIEL

Dergelijke monsteropbrengsten zouden van geen enkele waarde zijn, zonder een gepast smaak- en aromaprofiel. En dat is met Royal Critical prima gelukt. Als ze gaat bloeien, valt haar aroma direct op. Ze verspreidt een heerlijke geur in je kweekruimte; gronderig en doordringend, met een vleugje citrus. Daarmee hint ze op de reuzenopbrengst van toppen die je na de bloeiperiode mag verwachten.

Na het oogsten en curen blijven de gronderige smaken behouden. Bij elk hijsje ontdek je echter ook ondertonen van dennenhout en een vleugje zoetheid. De Afghani-genen zijn tevens te bespeuren in de smaak van Royal Critical. Daarbij staan ze staan garant voor een traditionele, maar nimmer overweldigende ervaring. Of je nu een cannabis-connaisseur of beginner bent, de smaak is prima samen te vatten met de woorden "puike wiet". Maak je borst dus maar nat.

ROYAL CRITICAL: KWEEKINFORMATIE

Onze feminized zaden van Royal Critical zijn dusdanig veredeld dat ze veel sneller afbloeien dan andere variëteiten. Dankzij een korte bloeiperiode van een weekje of 7-8 brengen deze planten vlotter geld in het laatje dan andere soorten. Daarbij zijn ze vooral efficiënter voor kwekers in klimaten zoals in Californië, Italië en Spanje. De planten zorgen echter ook voor kweekmogelijkheden in noordelijkere streken, want ze zijn tevens vroeger in het jaar te oogsten - voordat in veel klimaatstreken het koude en regenachtige seizoen begint.

Dankzij de korte stengelleden, die overvloedig bedekt raken tijdens de groei, zijn deze planten in staat elk kweekseizoen grote hoeveelheden wiet op te leveren. Wat de oogst betreft, vind je niet makkelijk een plant die na 7 weken meer oogstgewicht genereert dan deze strain. Buitenplanten worden soms wel 220cm hoog en leveren daarbij tot 650g/plant op.

De planten doen het binnen ook behoorlijk goed, als je ze onder ideale omstandigheden kweekt. Met een 600W-lamp bereiken ze makkelijk 140cm, met een oogstgewicht van 550–600g/m². Omdat we voor deze kruising Skunk hebben gebruikt, zijn deze planten robuust genoeg om de buitenlucht te overleven en veerkrachtig genoeg om zich aan een binnenkweek aan te passen. In beide milieus leveren ze een overvloedige oogst op.

Gerelateerd Artikel

Critical grow report

ROYAL CRITICAL AUTOMATIC

Nadat ze verliefd waren geworden op Royal Critical genetica, konden onze breeders de kans niet laten lopen om een autoflowering versie van de soort te creëren. Ze kruisten haar daarom met een uitstekende ruderalis soort. Zo behielden ze haar beste eigenschappen en maakten ze haar makkelijker en sneller te kweken.

Door deze genetica generaties te kweken, stabiliseren en perfectioneren, onstond Royal Critical Automatic met een genetisch profiel dat 50% indica is, 15% sativa en 35% ruderalis. Na het testen van haar toppen, effecten en complexe terpeenprofiel, brachten de breeders van RQS haar op de markt.

Royal Critical Automatic produceert relatief grote en spits toelopende toppen met schitterende witte trichomen en dieprood oranje tegen een donkergroen canvas. Deze robuuste soort gedijt goed in uiteenlopende omgevingen, maar presteert het beste in een mild klimaat.

Binnen groeien planten tot een kleine en makkelijk beheersbare hoogte van 55-65cm. Dankzij dit kleine formaat is ze ideaal om te kweken in kleine hokken, emmers en kastjes. Kwekers die hun privacy willen waarborgen tijdens de kweekcyclus, voelen zich gerust met zulke getemde planten. Gebruik kleinere potten en low-stress training om haar aan de lagere kant te houden.

Haar harsrijke toppen produceren THC-gehaltes van 14% en een zoet, pittig terpeenprofiel. Verwacht een milde en bedwelmende high, die zich voornamelijk richt op het lichaam en de spieren ontspant. Haar rustgevende effecten zijn ideaal voor in de avond, zeker wanneer je niet al te ver heen wenst te gaan.

Royal Critical Automatic

Royal Critical Auto
23_genetic background_1 Critical x Ruderalis
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 55 - 65 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Weken
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 15% Indica 50% Ruderalis 35%
34_yield outdoor_1 115-165 gr/plant
32_plant height outdoors_1 90 - 140 cm
27_harvest period_1 10-12 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Euforisch, Vrolijk

Koop Royal Critical Auto

ROYAL CRITICAL: EFFECTEN

We willen graag dat iedereen die onze Royal Critical gebruikt, diep onder de indruk raakt. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat de high die haar toppen induceren beresterk is. Deze openbaart zich zowel fysiek als geestelijk en met een THC-gehalte van 18% is elke hijs bijzonder sterk. Als de stone wat wegebt, volgt een aangename ontspanning. Een perfecte gewaarwording voor mensen die lichamelijk werk verrichten of kantoorwerk doen.

Royal Critical is bovendien een reusachtige steun voor medicinale gebruikers. De high is niet van dien aard dat je aan de bank blijft plakken, maar verlicht wel pijntjes en kwaaltjes. Mensen gebruiken cannabis al duizenden jaren als remedie en behandeling bij talloze aandoeningen. De huidige medicinale wiet is dan ook steeds vaker in te zetten bij diverse ziektebeelden en kwalen.

Dankzij de enorme hoeveelheden toppen van hoge kwaliteit die Royal Critical aanmaakt, is ze een buitenkansje voor broodkwekers die topopbrengsten willen realiseren.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.