By Luke Sumpter

WAT ZIJN WATER-ABSORBERENDE POLYMEREN EN HYDROGELS?

Onderzoek en ontwikkeling door de United States Department of Agriculture (USDA) in de jaren '60 leidde tot het eerste prototype hydrogel, ook wel Super Slurper genoemd. Vroege producten die daarop volgden, waren korrelige, op suiker lijkende poeders - kleine kunststof kristallen die een soort pap worden als ze nat zijn. Onderzoek en ontwikkeling in de private sector leverden ons vervolgens biologisch afbreekbare kristallen die een enorme hoeveelheid water kunnen absorberen.

Water-absorberende polymeren, superabsorberende polymeren en hydrogels staan allemaal voor hetzelfde. De beste hedendaagse, lang meegaande polymeren van tuinbouwkwaliteit kunnen maar liefst 30-60x hun eigen volume aan water vasthouden. En daarbij blijven geen giftige bijproducten achter in de grond.

WAAROM HEB JE SUPERABSORBERENDE POLYMEREN OP BASIS VAN KALIUM NODIG?

Polyarcrylaat is een polymeer die over het algemeen natrium als basis heeft. Je vindt ze onder andere in luiers. De problemen hiermee ontstaan na ongeveer 6 maanden, als de polymeren beginnen af te breken. Dit is ten eerste te snel voor planten. Het beperkt daarbij het aantal nat-droog cycli. Daarnaast kan het ook nog eens je oogst bederven. De polymeren geven namelijk stikstof af in de minste gunstige tijd; meestal als fotoperiode soorten aan het einde van de bloeiperiode zijn. Of nog erger, tijdens het spoelen.

Polyacrylamides op basis van kalium (PAM's) doen er echter 5-7 jaar over om af te breken. Tegenwoordig zijn veel daarvan biologisch afbreekbaar. Je kunt zo elke strain die je wilt keer op keer kweken. PAM's kunnen de kweker helpen op de lange termijn water en meststoffen te besparen. Het beste van alles is dat de polymeren echt milieuvriendelijk zijn. Ze vertragen of bederven je oogst dan ook niet.

Polymers Absorbent Water Culture Cannabis

WAAR KAN IK DAT SPUL KOPEN?

Kwekers van autoflowers kunnen al geholpen zijn met kristallen uit luiers. Omdat de meeste autoflowering hybrides hun levenscyclus in 8-12 weken doorlopen, is dat wat tijd betreft erg gunstig. Je hebt dus niet echt polymeren nodig die lang meegaan. Kortom, een redelijk kweektrucje voor de oogst van een autoflower.

Ben je echter van plan om langer dan 6 maanden buiten te kweken? Dan vraagt het grootbrengen van fotoperiode monsterplanten om polymeren van een hogere kwaliteit. Je hebt superabsorberende gel of poeder nodig die niet een paar maanden, maar jaren een goede nat-droog cyclus kan verzorgen. Alsta Hydrogel van Chemtex Speciality Limited is daarvoor een uitstekende eco-vriendelijke keus.

HOE GEBRUIK JE WATER-ABSORBERENDE POLYMEREN IN JE CANNABISTUIN?

Met een mok vol superabsorberende kristallen kom je al een heel eind. De meest effectieve manier om hydrogel te gebruiken, is door het eerst te weken. Bij voorkeur in een lichte oplossing met voedingsstoffen. Vervolgens mix je de gel met een derde van het aardemengsel in een grote pot of een diep gat. Je kunt ook eenvoudigweg een paar gram droog poeder aan de aardemix toevoegen. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking of ga naar de website van de fabrikant voor meer informatie.

In wezen creëer je een noodreservoir voor de wortels van de planten. Zo kunnen ze over vocht beschikken wanneer ze daar behoefte aan hebben. Verwacht je dat er een lange droge periode aankomt? Dan kun je de polymeren ook mixen met je aardemix zodat deze beter water kan vasthouden. Bonus: een beter belucht groeimedium en een efficiënter gebruik van meststoffen.

Niet elke buitenkweek ziet eruit als een keurig onderhouden boerenakker met strakke rijen cannabisplanten. Veel guerrillakwekers kweken hun cannabis op glooiende heuvels. De truc die ze daarbij gebruiken, is de hydrogel. Zo loopt het water namelijk niet allemaal van de heuvel. Ook is hydrogel erg handig als je niet dicht bij huis kunt kweken en niet in staat bent je planten dagelijks te bezoeken. Tijdens de warmste, droogste zomermaanden kunnen polymeer-reserves enkele dagen langer voorkomen dat de planten uitdrogen en wegkwijnen.

We hebben veelbelovende resultaten gezien van de nieuwe Nutriënt Film Techniek (NFT) - zoals de film van hydrogel die wordt gebruikt om fantastische hydroponische sla te kweken in Japan. Helaas worstelt deze nieuwe kweektechniek met het genereren van omvangrijke oogsten van grotere fruitplanten. Voorlopig zijn dan ook uitsluitend water-absorberende polymeren te gebruiken als bodemverbeteraars.

Video id: 362271310

ALL-IN-1 GROWCAPS: VOEDEN WAS NOG NOOIT ZO SIMPEL

De All-In-1 GrowCaps zijn een uitstekend voorbeeld van hoe polymeren in staat zijn de cannabisteelt te verbeteren. Ze bevatten ingekapselde polymeren die na verloop van tijd geleidelijk voedingsstoffen afgeven. Alle nutriënten die cannabisplanten de gehele kweekcyclus vereisen, zitten erin. Deze komen echter niet allemaal gelijktijdig vrij in de aarde.

De polymeren breken langzaam af gedurende de natuurlijke groeicyclus. Dit betekent dat altijd de juiste voedingsstoffen beschikbaar zijn in optimale hoeveelheden. Op die wijze hebben polymeren het kweken van cannabis toegankelijker dan ooit gemaakt. Beginners hoeven zich niet druk te maken over de verhouding van voedingsstoffen of voedingsschema’s. Het is slechts een kwestie van GrowCaps in de aarde doen en de magie haar ding laten doen.

De All-In-1 GrowCaps maken het voeden niet alleen gemakkelijker, maar zorgen ook voor een waterbesparing van 30%. Ze absorberen water zeer efficiënt en laten het naar verloop van tijd weer in de aarde vrijkomen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.