By Luke Sholl

DaVinci is een merk dat synoniem is met portable vaporizing. Twee van zijn beste toestellen, de DaVinci IQ en de DaVinci IQ2, vertegenwoordigen het beste wat de markt te bieden heeft. Maar hoe presteren deze portable vapes precies en hoeveel waar krijg je voor je geld?

Met deze prangende vragen in gedachten gaan we beide apparaten beoordelen. We behandelen hun verpakking, ontwerp, gebruiksgemak en het belangrijkste — hun dampkwaliteit. Met deze missie is het nu tijd om deze grootheden te bekijken.

Wat Zijn de DaVinci IQ en DaVinci IQ2 voor Vaporizers?

De DaVinci IQ is een luxe droge kruidenvaporizer boordevol moderne snufjes. Met een verwisselbare 18650-batterij, verhitting op basis van conductie (120–232°C) en een keramisch zirkonium luchtkanaal biedt dit apparaat de crème de la crème van portable vaping.

De doos van de DaVinci IQ bevat:

 • DaVinci IQ vaporizer met 51 LED matrix display
 • Verwisselbare 18650-batterij
 • Micro-USB-kabel
 • Extra smaakkamer
 • 10mm bubbler adapter
 • Vultool
 • Schoonmaakset

DaVinci IQ

DaVinci IQC
56_1 Heat Conductie
57_2 Size 4,5 x 9,2 x 2.5 cm
58_3 Weight 159 gr
59_4 Temperature 32°F - 430°F / 0°C - 221°C
60_5 Heat Up Time 30 sec
61_6 Chamber Size 0,5 gr
62_7 Control type Digitaal, Handmatig
63_8 Used With Droge Kruiden

Koop DaVinci IQC

De DaVinci IQ2 is de jongere broer van de IQ en een tweede generatie toestel van DaVinci dat enkele minpuntjes van het origineel wegneemt. De batterijsoort en het verhittingselement op basis van conductie zijn hetzelfde, maar dit model is compatibel met droge kruiden en concentraten, bevat een doseerkamer voor microdoses en biedt tot wel 50% koelere damptemperaturen.

De doos van de DaVinci IQ2 bevat:

 • DaVinci IQ2 dual-use vaporizer met 51 LED matrix display
 • Verwisselbare 18650-batterij
 • 10mm bubbler adapter
 • 0,2g doseercapsule
 • 9 stukjes biologisch katoen
 • 1 keramisch extract tab
 • Micro-USB-oplaadkabel
 • Vultool
 • Schoonmaakset

Met de micro-USB-kabel uit beide dozen is het opladen een fluitje van een cent en ook de schoonmaakdoekjes zijn een aangename toevoeging. Maar het ware juweeltje van deze toestellen is de 10mm bubbler adapter. Dit vernuftige kleine accessoire vergroot de functionaliteit. Hiermee zijn de IQ en IQ2 namelijk compatibel met bepaalde bongs en bubblers.

DaVinci IQ2

DaVinci IQ2
56_1 Heat Conductie
57_2 Size 4,5 x 9,2 x 2.5 cm
58_3 Weight 159 gr
59_4 Temperature 38 - 222ºC / 100 - 431ºF
60_5 Heat Up Time 30 - 60 sec
61_6 Chamber Size 0, 35 + 0,20 gr
62_7 Control type Digitaal, Handmatig
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop DaVinci IQ2

Design en Bouwkwaliteit: DaVinci IQ en IQ2

Het eerste dat opvalt aan beide apparaten is de bescheiden buitenkant. Geen knipperende lichtjes of opzichtige kleuren, maar in plaats daarvan stralen de DaVinci IQ en IQ2 verfijning uit. Ze liggen prettig in je hand, zonder inferieur aan te voelen.

Ook hebben beide apparaten een prettig gewicht, terwijl ze klein genoeg zijn om moeiteloos in je achterzak of rugtas te stoppen. De IQ2 is wat zwaarder dan zijn broer. Dat verschil merk je echter nauwelijks, tenzij je ze zou wegen.

Discretie en draagbaarheid zijn cruciale eigenschappen van een draagbare vaporizer en allebei de apparaten scoren op dat gebied. Beide zijn aan de buitenkant qua design vrijwel identiek, met een 51 LED matrix display, aan-uitknop en temperatuur-bedieningsknoppen. In feite is wat dat betreft de geborstelde aluminium behuizing van de IQ2 het enige echte (maar welkome) verschil.

Tot slot kan de bovenkant van beide toestellen openklappen, waarna je het uitneembare mondstuk en bij de DaVinci IQ de exclusieve smaakkamer ziet. Onderin vind je een met glas beklede keramische oven. De IQ en IQ2 hebben tevens een zirkonium balletje op de ovenklep dat bijdraagt aan een gelijkmatige, consistente verhitting.

Eigenschappen: DaVinci IQ en IQ2

In de DaVinci IQ zit een 100% zirkonium keramisch luchtkanaal dat de temperaturen onder controle houdt en de dampkwaliteit en smaak verbetert. De DaVinci IQ2 beschikt over hetzelfde zirkonium keramische luchtkanaal en mondstuk, maar ditmaal voorzien van een instelbare luchtstroomregelaar. Hiermee verander je de hoeveelheid damp die erdoorheen komt.

Beide vapes bieden Bluetooth-connectiviteit, waarmee vapekenners tal van mogelijkheden hebben om hun damp te verfijnen. Met de app kun je de 'Smart Path'-technologie van DaVinci gemakkelijk aanpassen en naar hartenlust temperatuurprofielen instellen. Uiteraard kun je ook gaan voor de standaardinstellingen en meteen van heerlijke dampwolken genieten.

De voornaamste upgrade van de nieuwe generatie is de toevoeging van een 0,2g doseercapsule. Met de DaVinci IQ2 vaporizer kun je concentraten efficiënt microdoseren, zonder dampkwaliteit op te offeren met een half gevuld compartiment. Deze mooie aanvulling toont dat DaVinci meegaat met de laatste trends op het gebied van vapen.

Dampkwaliteit: DaVinci IQ en IQ2

Eerlijk gezegd, merk je weinig verschil in dampkwaliteit, wanneer je de toestellen na elkaar vapet. Beide leveren ongelofelijk smaakvolle damp. Dit is te danken aan het keramische luchtkanaal en de hoogwaardige materialen.

Indien we een winnaar moesten kiezen, dan zouden we waarschijnlijk voor de DaVinci IQ2 gaan. Niet omdat de damp zachter is of beter smaakt, maar omdat de instelbare draaiknop een gepersonaliseerde ervaring biedt. Of je nu graag grote teugen of liever kleine trekjes neemt, de DaVinci IQ2 is fantastisch. Maar welk toestel je ook kiest, beide leveren gelijkmatige verhitting, geweldige consistentie en een pure vaping-ervaring die je voor deze prijs mag verwachten.

Dampkwaliteit: DaVinci IQ en IQ2

DaVinci IQ en DaVinci IQ2 Vaporizer Vergeleken

Gezien de geweldige bouwkwaliteit en het design van de DaVinci IQ, is het voor de IQ2 niet makkelijk om zich te onderscheiden. Ze zijn zeer vergelijkbaar en produceren allebei de best mogelijke damp voor een draagbare vaporizer. Het zijn echter de kleine updates van de IQ2 die het de ideale optie voor vape-fanaten maken.

Neem je genoegen met het vapen van uitsluitend droge kruiden? Bespaar jezelf dan enkele euro's met de DaVinci IQ. Je wordt zeker niet teleurgesteld. Wil je echter het allerlaatste en beste op het vlak van portable vapes? Dan biedt de IQ2 veel veelzijdigheid, functionaliteit en toonaangevende technologie, voor telkens weer een fantastische vaping-ervaring.

Zorg er wel voor dat je de oven goed met fijngemalen toppen vult. Als je dat doet, geniet je gegarandeerd van de lekkerste damp ooit. Wil je die sterke ondertonen van je wiet nog meer benadrukken? Voeg dan wat andere kruiden toe aan de smaakkamer voor een extra smaakbeleving.

Haal je DaVinci IQ of IQ2 vandaag nog bij RQS. Niet alleen wordt de vaporizer rechtstreeks bij je thuis afgeleverd, maar bij elk toestel ontvang je ook een grinder van Royal Queen Seeds en drie gratis zaadjes!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.