By Luke Sumpter


Lieve kwekers! We kunnen niet wachten om met jullie te delen wat er dit jaar tijdens 4/20 is gebeurd! Onze excuses dat ons reisverslag even op zich liet wachten, maar we hebben overuren gedraaid met onze aankomende projecten! Bovendien waren we druk bezig om tegemoet te komen aan de vraag van kwekers die de Duitse legalisatie van thuisteelt vieren! Nu je hier toch bent, vertellen we je dolgraag over onze viering van 4/20 in New York City!

Video id: 943229799

We zijn bij Royal Queen Seeds al tientallen jaren in de cannabisindustrie actief, maar dit jaar was veruit onze meest memorabele 4/20 tot nu toe. We bezochten het innovatieve THC NYC centrum, waar we met hologrammen op de dansvloer dansten en het cannabismuseum bezochten. Ook gaf onze meesterkweker Max een masterclass over kweken bij Mary Fest in Brooklyn. Max nam de basisprincipes van bodemkunde, genetica en kweektips door. Ter afsluiting stonden we schouder aan schouder met onze nieuwe zakenpartner Mike Tyson onder ons enorme 4/20 countdown billboard op Times Square!

De aanstaande legalisering van thuiskweek in New York was echt een bijzonder moment om te vieren. Nu het in steeds meer staten en landen legaal is om thuis wiet te telen, verdiepen mensen zich in wat ze precies kweken en gebruiken. Deze verschuivende focus bevordert niet alleen transparantie en eenvoud, maar versterkt ook de band tussen kwekers en hun planten. Een nieuwe stap richting een beter geïnformeerd en verantwoord cannabisgebruik.

THC NYC

Op 19 april landden we in de Big Apple. Vanuit het vliegveld gingen we linea recta naar THC NYC, waar de medewerkers een rondleiding voor ons hadden voorbereid. Na binnenkomst werden we geleid naar een grote ruimte op de eerste verdieping, waar we een expo met lifestyle-posters bezichtigden. Daarna kwamen we in een fraai vormgegeven ruimte vol merchandise en tijdschriften, inclusief een snackbar met keuze uit een assortiment heerlijke edibles. Daarna kwamen we eindelijk aan bij onze exclusieve Royal Queen Seeds hoek, die naadloos opgaat in het ontwerp van de ruimte. Hier keken we onze ogen uit met wietgroene muren, leuke goodie bags en een grote poster die onze samenwerking met het bedrijf van Mike Tyson aankondigt.

Vervolgens gingen we door naar de prachtige THC NYC rooklounge. Deze ruimte had schitterende ramen met hoge plafonds en was uitgerust met grote comfortabele banken. Bezoekers konden hier naar hartenlust roken en van edibles genieten. Dit was misschien wel de beste "setting" ooit wat betreft set en setting! De ruimte ging over in een groot balkon met een fabelachtig uitzicht op de wijk Soho. Vanaf hier gingen we naar beneden om het fascinerende cannabismuseum te bekijken, boordevol prachtige macrofotos van trichomen, levende planten en een ruimte waar je cannabis terpenen kunt ruiken.

Uiteindelijk sloten we het bezoek aan THC NYC af op de dansvloer, waar we dansten met hologrammen en lekker konden chillen in een aangrenzende donkere ruimte, starend naar het trippy plafond! Een ervaring op zich. Hierna was het tijd om even in ons hotel uit te rusten en ons voor te bereiden op de volgende dag.

THC-NYC

Masterclass Kweken op MARY Fest

MARY Fest is een evenement dat door het team van MARY Magazine is opgezet. Dit multidisciplinaire evenement heeft mode, muziek, gezondheid en wellness, en natuurlijk wiet! Dit jaar nodigden de organisatoren onze meesterkweker Max uit om een masterclass te geven aan een enthousiast publiek. In een oude productieruimte met prachtige grote ramen en veel natuurlijk licht gaf Max twee lezingen over het kweken van wiet. Hierin kwam van alles aan bod, van cannabisterminologie, bodem en voedingsstoffen tot soorten, training en andere kweektips. De aanwezigen konden ook levende planten van dichtbij bekijken in kweektenten, verlicht door SANlight lampen.

Behalve de boeiende sessies van Max had Royal Queen Seeds een opvallende stand, waar onze cannabis strains tentoongesteld werden. De tijd vloog voorbij en we hadden de tijd van ons leven met al het netwerken. Heel bijzonder om met zoveel geestverwanten onze passie voor wiet te delen!

Mary Fest

Times Square met Mike Tyson

Na twee succesvolle masterclasses op MARY Fest gingen we meteen door naar het hoofdevenement: een bezoekje aan Times Square met Mike Tyson! Onze oprichter Boi, directeur Shai en de rest van de RQS crew ontmoetten Mike op een balkon met uitzicht op de beroemde bezienswaardigheid. Nadat Mike zijn interviews met verschillende grote media had afgerond, kwam hij bij ons op het balkon staan voor een torenhoog billboard met een gigantische RQS 4/20 aftelklok. Toen de klok 4:20 sloeg, steeg er een wolk van terpeenrijke rook op, waarna we een zeer leuk gesprek met de beruchte zwaargewicht en cannabisliefhebber pur sang hadden. Een mooi moment om onze samenwerking met zijn bedrijf Tyson 2.0 goed in de kijker zetten. De sfeer was behoorlijk surreëel en werd nog eens versterkt door het geweldige nieuws omtrent de aanstaande legalisering van thuisteelt in New York!

Je bent inmiddels bekend met onze gloednieuwe huisstijl en de evolutie van onze leeuw. Toch waren we tijdens de onthulling ervan op het billboard op Times Square een tikkeltje zenuwachtig. Dit is tenslotte niet iets wat we dagelijks doen! De timing en locatie hadden echter niet beter kunnen zijn!

Times Square

Royal Queen Seeds: ons jaar tot nu toe

4/20 vieren samen met onze kersverse partner en bokslegende Mike Tyson is zeker een van onze hoogtepunten van de laatste tijd! We hebben de afgelopen maanden echter ook een aantal andere belangrijke mijlpalen bereikt. Eind 2023 sloegen we in Las Vegas twee vliegen in een klap. Ten eerste hebben we de prijs Best Seed Bank 2023 in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze EMJAYS Awards. Slechts een week later ontvingen we ook de prijs voor Best Seed Bank op de International Cannabis Awards 2024, zeg maar gerust de ‘Oscars’ van de cannabiswereld. Als kers op de taart wonnen we in maart 2024 ook nog de prijs voor Best Seed Bank op Spannabis.

Een terugblik op de 4/20 van vorig jaar

De 4/20 viering van dit jaar vertoonde enkele interessante parallellen met het evenement van vorig jaar. Hoewel we toen nog niet zo close waren met Mike Tyson, hadden we al wel een gigantisch billboard ter ere van de legalisering van wietgebruik door volwassenen. Deze ambitieuze stap bleek een enorm succes, waarmee Royal Queen Seeds de eerste zadenbank ooit was om op Times Square te adverteren. Het is verbazingwekkend om te zien dat New York, slechts een jaar later, op de rand van legale thuisteelt staat!

We kijken elk jaar uit naar 20 april en zijn van plan het feest in de toekomst nog groter en nog beter te maken! Hoewel de oorsprong van 4/20 niet helemaal duidelijk is, slaagt de dag er altijd in om de wereldwijde cannabis community samen te brengen. Op deze bijzondere dag komen we op voor waar we in geloven en genieten we van elkaars gezelschap. Op naar volgend jaar!

Onze gekste 4/20 tot nu toe is slechts een tipje van de sluier

We zijn nog steeds aan het bijkomen van afgelopen 20 april... Het leek wel een droom! We hebben goede moed voor de toekomst en weten dat we op de juiste weg zitten. We willen alle kwekers over de hele wereld hartelijk bedanken voor alle steun. Dankzij jullie zijn we in staat om te groeien en nog beter te worden. We hebben een heleboel spannende projecten in het verschiet, dus houd je ogen open voor al het moois dat de 420 viering in 2025 gaat brengen!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.