By Luke Sumpter

Kweekverslag Epsilon F1

Denk je erover om Epsilon F1te gaan kweken? Bekijk mijn kweekverslag, waarin in per week beschrijf wat ik heb gedaan om geweldige resultaten te behalen! Lees snel verder voor info over mijn strategieën als het gaat om de verlichting, voeding en het water geven.


Epsilon F1 grow report week 0

Kweekverslag Epsilon F1: materiaallijst

 • Kweektent: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
 • Lampen: MIGRO 200+
 • Ventilatie: TT Silent-M 100
 • Filter: Primaklima Filter PK 100/125
 • Ventilator: 2 x oscillerende ventilator Koala
 • Luchtbevochtiger: Beurer LB 45
 • Grond: BioBizz Light Mix
 • Pot: 11 liter Air-Pot
 • Zaad: Royal Queen Seeds
 • Voeding: Biologische Voeding van RQS

Kweekverslag Epsilon F1: zaailingfase (week 1)

Laten we beginnen bij het begin: de zaailingfase! Sommige kwekers vinden dit stadium onbelangrijk, maar wat er in deze periode gebeurt, kan de basis leggen voor de rest van het groeiproces. Om die reden stelde ik potgrond van topkwaliteit samen. Daarnaast zorgde ik ervoor dat ik mijn groeilampen goed afstelde. Lees hier hoe ik de ideale omgeving voor mijn Epsilon F1-plant creëerde.

 • Kweekmedium: Ik wilde een medium maken dat voldoende voedingsstoffen zou leveren voor de eerste fase van de groei, inclusief nuttige microben. Deze stimuleren tenslotte de wortelgroei, helpen bij de opname van voedingsstoffen en verdedigen tegen ziektes. Allereerst vulde ik mijn Air-Pot van 11 liter met 5 liter BioBizz Light Mix. Vervolgens voegde ik de volgende voedingsstoffen en inoculanten toe:

- RQS Easy Boost Biologische Voeding: 50 gram
- RQS Easy Roots Rhizobacter
- RQS Mycorrhiza mix: 5 gram
- Zeewier: 10 gram
- Bat Guano: 70 gram

Na het aanbrengen van deze toevoegingen, mengde ik ze goed door het kweekmedium. Vervolgens voegde ik nog eens 5 liter BioBizz Light Mix toe aan de pot, om het nog een keer goed door elkaar te mengen. Daarna gaf ik het kweekmedium water totdat het uit de bodem van de pot liep.

 • Kieming: Nadat ik mijn kweekmedium had voorbereid, stopte ik het wietzaadje erin. Ik maakte een klein gaatje van ongeveer 2 cm diep in het midden van het oppervlak van het groeimedium. Ik stopte mijn zaadje in het gat en voegde nog eens 1 gram Mycorrhiza Mix toe om het kiemen te bevorderen. Ik bedekte het gat voorzichtig met wat aarde en besproeide het met water.
 • Verlichting: Ik koos voor de MIGRO 200+ lampen om de groei van mijn Epsilon F1-plant optimaal te stimuleren. Deze lampen zijn betaalbaar, energiezuinig en eenvoudig te installeren; de keuze was dus snel gemaakt. Om een gelijkmatige lichtverdeling in mijn kweektent te krijgen, heb ik eerst beide lampen 35 cm horizontaal vanuit het midden van de kweekruimte opgehangen. Vervolgens hing ik ze met spanbanden op precies 35 cm boven de rand van mijn Air-Pot. Toen mijn zaadje haar kopje opstak, liet ik mijn lampen met behulp van een timer elke dag 18 uur branden.
 • Plantstatus: Een week nadat ik mijn zaad had gezaaid, was mijn zaailing ongeveer 4 cm groot. Ze had een klein setje echte bladeren en een dikke en robuuste stengel.
Epsilon F1 grow report week 1

Kweekverslag Epsilon: vegetatieve fase (week 2–4)

Welkom bij de vegetatieve fase van mijn kweekverslag! Met de kieming en zaailingfase achter de rug, begon Epsilon F1 snel te groeien. Ontdek hoe ik haar in dit stadium in topconditie hield.

Week 2

 • Verlichting: Ik liet mijn lampen 18 uur per dag branden en hing ze opnieuw op 35 cm boven de top van mijn plant.
 • Voedingsstoffen: Ik heb deze week geen voeding toegediend, omdat de aarde nog voldoende voedingsstoffen bevatte. In plaats daarvan gaf ik op dag 2 en dag 6 van de week 1 liter water met een pH van 6,0.
 • Omgeving: Gedurende deze week registreerde ik een gemiddelde temperatuur van 28°C en een luchtvochtigheid van 55%.
 • Plantstatus: Aan het eind van de week zag mijn plant er gezond en sterk uit. Ze had verschillende nieuwe setjes bladeren ontwikkeld en vertoonde geen tekenen van ziektes of een tekort. Ze was 8 cm groot en had een magnifieke, donkergroene kleur.
Epsilon F1 grow report week 2

Week 3

 • Verlichting: Ik hield de groeilampen 18 uur per dag aan, nog steeds 35 cm boven de top van mijn plant.
 • Voedingsstoffen: Mijn plant zag er gezond uit en bleef lekker doorgroeien, gretig gebruikmakend van de voeding in de aarde. Om een overschot aan voedingsstoffen in het kweekmedium te voorkomen, diende ik ook deze week geen voeding toe. Ik heb op dag 2 en dag 6 van de week 1,5 liter zuiver water toegediend.
 • Omgeving: Ik registreerde een gemiddelde temperatuur van 29°C en een luchtvochtigheid van 55%.
 • Plantstatus: Mijn plant was tegen het einde van week 3 zo'n 25 cm groot. Het bladerdak werd met de dag bossiger en bevatte veel volgroeide, weelderige bladeren. Ik zag ook geen tekenen van ongedierte, ziekte of gebreken, wat aangeeft dat F1 hybrides bijzonder betrouwbaar zijn.
Epsilon F1 grow report week 3

Week 4

 • Verlichting: Net als in de vorige weken hield ik mijn kweeklampen 18 uur per dag aan. Aan het begin van deze week hing ik ze opnieuw op 35 cm boven de top van mijn plant.
 • Voedingsstoffen: Mijn plant groeide gestaag door dankzij de voedingsstoffen in de aardemix. Ik besloot echter om tijdens deze laatste week van de groei wat SuperVit toe te voegen. Dit levert essentiële vitamines en aminozuren die de productie van toppen bevorderen. Ik voegde op dag 2 en dag 6 van deze week 1 druppel SuperVit aan 1,5 liter water toe en gaf dit aan mijn plant.
 • Omgeving: Gedurende week 4 registreerde ik een gemiddelde temperatuur van 28°C en een luchtvochtigheid van 55%.
 • Plantstatus: Voordat ik het wist, was mijn plant al klaar met de laatste week van de groei en ze was maar liefst 53 cm groot! Ik stond versteld van haar snelheid en algehele kracht! Tegen het einde van de week stond mijn Epsilon F1-plant al volop in bloei. De pre-toppen waren al in jonge toppen veranderd, compleet met stampers en kleine suikerblaadjes.
Epsilon F1 grow report week 4

Kweekverslag Epsilon F1: bloei (week 5–8)

Welkom bij de bloeifase van Epsilon F1! Mijn plant vloog probleemloos door de vegetatieve fase heen. Tot dusver liep alles op rolletjes en het ziet ernaar uit dat dit niet verandert.

Week 5

 • Verlichting: Ik hield mijn lampen nog steeds 18 uur per dag aan. Ook hing ik ze opnieuw op 35 cm boven het bladerdak.
 • Voedingsstoffen: Omdat overal toppen begonnen te vormen, besloot ik het voedingsregime voor de bloei te starten met een royale dosis kalium en fosfor. Ik loste een Easy Bloom Booster Tablet op in 5 liter water en gaf hiervan 2 liter aan mijn plant op dag 2. Op dag 6 heb ik nog eens 2 liter van deze formule toegediend.
 • Omgeving: Ik registreerde een gemiddelde temperatuur van 28°C. Met behulp van mijn ventilatoren slaagde ik erin de gemiddelde luchtvochtigheid terug te brengen tot 45%.
 • Plantstatus: Mijn plant reageerde goed op de eerste voeding van de groeicyclus. Ze was inmiddels 60 cm groot, zag er volkomen gezond uit en begon wat geur af te geven. Tegen het einde van week 5 zag ik de stampers van de toppen al amber kleuren!
Epsilon F1 grow report week 5

Week 6

 • Verlichting: Ik volgde nog altijd het lichtschema van 18 uur licht en 6 uur duisternis en ook deze week hingen mijn groeilampen op 35 cm boven de top.
 • Voedingsstoffen: Ik begon mijn plant te voeden met de drie formules van het Bio Bloeiboosterpakket. Ik heb op dag 2 en dag 6 van de week het volgende toegevoegd aan 2,5 liter water:

- 1 druppel SuperVit
- 1,2 ml Thicker Flowers
- 1,6 ml Bigger Flowers
- 0,8 ml Sweet Flowers

 • Omgeving: Ik registreerde een gemiddelde temperatuur van 27°C en een luchtvochtigheid van 45%.
 • Plantstatus: Mijn plant gaf inmiddels een sterk aroma af en de toppen begonnen behoorlijk op te zwellen. Ze ontwikkelden ook een dikke laag trichomen. Aan het einde van week 6 was mijn plant uiteindelijk 62 cm groot.
Epsilon F1 grow report week 6

Week 7 & 8

 • Verlichting: Ik handhaafde dezelfde lichtcyclus als voorheen. De periode van stretching was ook voorbij, dus ik hoefde de hoogte van de lampen ook niet meer aan te passen.
 • Voedingsstoffen: Ik heb alle voedingsstoffen achterwege gelaten om mijn Epsilon F1 plant te dwingen de opgeslagen voedingsstoffen op te maken. Ik gaf 2,5 liter water op dag 2 en dag 6 van beide weken.
 • Omgeving: Ik registreerde een gemiddelde temperatuur van 27°C en een luchtvochtigheid van 40%.
 • Plantstatus: Na het spoelen, barstte het bladerdak van de glinsterende, witte toppen. De gele bladeren, melkachtige trichomen en amberkleurige stampers maakten duidelijk dat het tijd was voor de oogst.
Epsilon F1 grow report week 7-8

Kweekverslag Epsilon F: oogst

Aan het einde van week 8 sneed ik mijn plant aan de basis af en hing haar ondersteboven in mijn kweektent. Ik deed de lampen uit, maar liet mijn ventilatoren en ventilatiesysteem wel draaien. Na 15 dagen waren de toppen droog, waarna ik ze knipte. Uiteindelijk had ik een oogst van 62 gram. Mijn gemanicuurde toppen liet ik in voorraadpotten curen om de smaak te perfectioneren.

Epsilon F1 grow report harvest

Kenmerken van Epsilon F1

Epsilon F1 behoort tot de eerste golf echte F1 cannabis hybrides. De breeders bij Royal Queen Seeds creëerden deze schoonheid door pure inteeltlijnen van Blue Dream, Blueberry, Amnesia Lemon Haze en Black Domina te combineren. Hieruit is een bijzonder krachtige hybride ontstaan die snel groeit, erg productief is en enorm veel THC produceert.

Kweekeigenschappen van Epsilon F1

Epsilon F1 haast zich in slechts 60 dagen van zaad tot oogst, wat haar ideaal maakt voor kwekers met tijdgebrek. Deze soort is uitgerust met robuuste hybride genen en levert in verschillende omgevingen goede prestaties. Met haar snelheid is ze ook bijzonder geschikt voor buitenkweek in gebieden met een kort teeltseizoen. Ze bereikt een uiteindelijke hoogte van 50 tot 70 cm, waardoor je haar gemakkelijk op een klein plekje kwijt kunt.

Effecten, aroma en smaak van Epsilon F1

Epsilon F1 ontwikkelt veel THC en een grote hoeveelheid ontspannende terpenen. Daarmee mag je op een langdurige, fysiek ontspannende stone rekenen die je lichaam verzacht, terwijl je geest helder blijft. De terpenen caryofylleen, farneseen, myrceen en pineen dragen bij aan de overheerlijke smaken van bosbessen, citrus, kruiden, lavendel en limoen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.