Inbegrepen GRATIS producten
Amount exceeded
.
Of je hasj nu wilt roken met een pijp, joint, vaporizer of dab rig, dit artikel helpt je om er op de beste manier van te genieten. We bespreken ook welke methoden veilig zijn, welke minder en hoe je bepaalt wanneer je hasjiesj klaar is om te worden gerookt of gevapet.
Wiet roken is tegenwoordig niets nieuws meer, maar gebruik hasj op een feestje en je kunt de hele beleving naar een hoger niveau tillen. Vooral met een aantal opvallende methoden.
Vandaag bespreken we de verschillende methoden om hasj te roken. Natuurlijk kun je de gebruikelijke bong, pijp of een joint gebruiken, maar als je het echt interessant wilt maken, zijn er nog meer manieren om uit te kiezen.
Iedereen heeft zijn favoriete manier om wiet te consumeren, wat ook geldt voor hasj. Zoals we echter eerder al zeiden, kun je de ervaring naar een hoger niveau tillen met wat minder gebruikelijke methoden.
Maar laten we bij het begin beginnen.
Het roken van hasj met een pijp is waarschijnlijk de beginnersvriendelijkste methode die er is. Met name omdat het de gemakkelijkste manier is. Je kunt elke pijp gebruiken, maar een glazen exemplaar met een wijde opening werkt het beste.
Voeg gerust je favoriete toppen toe, maar je kunt de hasj ook prima op zichzelf consumeren. Als je bubble hash gebruikt, heb je een metalen gaasje nodig.
Wat je moet doen:
Omdat de principes hetzelfde zijn, kun je alle stappen die we hierboven hebben beschreven, ook voor een bong gebruiken.
Wat je moet doen:
Dit is misschien niet de meest efficiënte manier, maar hasj en wiet roken met een waterpijp is wel de beste methode om een leuke tijd te hebben met vrienden (drie tot vier personen per waterpijp, om precies te zijn).
In tegenstelling tot de bong of hasjpijp, is het gebruik van een waterpijp, ook wel shisha of hookah genoemd, iets complexer. Dit is wat je nodig hebt:
Wat je moet doen:
Bij het roken van hasj met een joint, draait het allemaal om laagjes van hasjiesj en vermalen wiettoppen in de juiste verhouding gebruiken. Voor deze methode kun je het beste je favoriete toppen gebruiken. Je creëert hiermee een soort kussen voor je hasj wanneer je de joint rolt.
Wat je moet doen:
De naam zelf is niet erg uitnodigend als je denkt aan veiligheid. Toch is dit een old school manier om hasj te roken. Zoals de naam al suggereert, gaat het hier om het gebruik van een mes en een vlam. Ga dus altijd uiterst voorzichtig te werk bij het uitvoeren van deze methode.
Wat je nodig hebt:
Wat je moet doen:
Het gebruik van een plastic rietje of een afgesneden plastic fles is gevaarlijk. Dergelijke materialen vatten niet alleen veel sneller vlam, maar er komt ook giftige rook bij vrij.
Hier is nog een old school manier om hasj te roken, die veel minder gevaarlijk is dan hot knifing. Deze methode dateert uit de tijd voordat blunts en joints gebruikt werden. Het is een van de eerste manieren waarop hasj in het Midden-Oosten werd geconsumeerd.
Zoals de naam al doet vermoeden, heb je een naald, dunne onderzetter van kurk, een rietje van glas of metaal en een drinkglas nodig.
Wat je moet doen:
Als je weleens toppen of concentraten hebt gevapet, zul je het niet moeilijk vinden om hasj te vapen. Het enige verschil is dat je hierbij een hogere temperatuur nodig hebt, van boven de 200°C.
Wat je moet doen:
Ja, je kunt hasj ook dabben. De meeste dab rigs zien eruit als een glazen bong. Het enige verschil is dat ze een nail hebben, die vergelijkbaar werkt als een bowl en de steel van het apparaat verbindt met een gat aan de zijkant, in plaats van in de bodem. De onderkant van de nail verhit je met een torch-aansteker tot 230°C.
Wat je moet doen:
Conductie | |
30 x 21 x 98 mm | |
93 gr | |
182 - 215ºC / 360 - 420ºF | |
15 - 20 sec |
0, 35 + 0,20 gr | |
App | |
Droge kruiden & concentraten |
Koop Pax 3 Special Edition - Complete Kit
Afgezien van de gebruikelijke methoden om hasj te roken, bestaan er ook minder gezonde manieren. We raden aan om het bij de bovengenoemde methoden te houden, maar laten we de minder verstandige manieren toch eens behandelen omwille van bewustwording.
De aluminiumfolie-bowl is de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve methode in deze lijst. Het is echter ook de gevaarlijkste als je niet goed oplet. Ga dus heel voorzichtig te werk.
Prik hier enkele gaten in voor extra luchtcirculatie. Daarna maak je een gaatje aan beide kanten van de fles. Vul de folie-bowl met hasj en verwarm het. Zodra je de gewenste temperatuur hebt bereikt, bedek je een van de openingen in de fles en inhaleer je de rook door de andere.
Nogmaals, wees heel voorzichtig wanneer je dit doet. Door de vlam tegen het plastic te houden, kan de fles niet alleen vlam vatten, maar kan er ook giftige damp ontstaan.
Natuurlijk wil je je rookervaring niet in gevaar brengen door slechte hasj te gebruiken. Er zijn verschillende manieren om te controleren of je voorraad hasj nog in perfecte staat is. Dit zijn de factoren waar je rekening mee moet houden:
Als je met handgewreven hasj werkt, zou het een donkere tint moeten hebben die tussen bruin en zwart in ligt. Elk tint groen betekent dat je te veel plantmateriaal erin hebt achtergelaten en dat zal de rookervaring niet ten goede komen.
Met droog gezeefde hasj zou je een lichtgele tot roodbruine kleur moeten zien. Harder geperste hasjiesj zal aan de buitenkant donkerder zijn dan aan de binnenkant. Maar als je het minder hard hebt geperst, moet de kleur overal hetzelfde zijn.
Droog gezeefde hasj mag niet te droog zijn. Als dat wel het geval is, is het ofwel slecht bewaard of is er te veel vulmiddel toegevoegd. Wat betreft consistentie, wil je dat het wat vocht bevat, maar niet te veel.
Licht geperste, droog gezeefde hasj moet een zachtere, kruimelige textuur hebben en licht plakkerig en olieachtig zijn. Hardgeperste hasjiesj kan plakkeriger en harder zijn, maar zou zachter moeten worden door de warmte van je hand.
Met de hand gerolde hasj moet wat dichter en uniformer aanvoelen qua consistentie. En vanwege de oliën die bij het proces zelf ontstaan, zou dit minder plakkerig moeten zijn. Zorg er ook voor dat je het op de juiste manier verwerkt om schimmel en vocht binnenin te voorkomen.
De smaak van je hasj zal in overeenstemming zijn met de plant die als bron is gebruikt. De verwerkingsmethode speelt echter ook een rol: handgerolde hasj heeft een pittigere, bloemige smaak, terwijl droog gezeefde hasjiesj meestal een aards aroma heeft.
Zolang je hasj niet naar plastic of chemische middelen smaakt, weet je dat het schoon en veilig is om te consumeren.
Als je pas echt goed de kwaliteit van je hasj wilt bepalen, is de bubbeltest een handige manier. Hierbij houd je de hasj in de vlam van een butaanaansteker.
Je weet dat je hasj van goede kwaliteit is als deze gaat borrelen. Ook komt hier pure witte rook vanaf wanneer je het aansteekt. Maar als je roetachtige resten en zwarte rook ziet, heb je te maken met vervuilde hasj.
Nu weet je wat de beste manieren zijn om van hasj te genieten en ook welke methoden je beter kunt vermijden. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is je voorkeur bepalen, een methode kiezen en, nog veel belangrijker, genieten!