By Miguel Ordoñez

Wiet roken is tegenwoordig niets nieuws meer, maar gebruik hasj op een feestje en je kunt de hele beleving naar een hoger niveau tillen. Vooral met een aantal opvallende methoden.

Vandaag bespreken we de verschillende methoden om hasj te roken. Natuurlijk kun je de gebruikelijke bong, pijp of een joint gebruiken, maar als je het echt interessant wilt maken, zijn er nog meer manieren om uit te kiezen.

Hasj Roken

Iedereen heeft zijn favoriete manier om wiet te consumeren, wat ook geldt voor hasj. Zoals we echter eerder al zeiden, kun je de ervaring naar een hoger niveau tillen met wat minder gebruikelijke methoden.

Maar laten we bij het begin beginnen.

Hoe Je Hasj met een Pijp Rookt

Het roken van hasj met een pijp is waarschijnlijk de beginnersvriendelijkste methode die er is. Met name omdat het de gemakkelijkste manier is. Je kunt elke pijp gebruiken, maar een glazen exemplaar met een wijde opening werkt het beste.

Voeg gerust je favoriete toppen toe, maar je kunt de hasj ook prima op zichzelf consumeren. Als je bubble hash gebruikt, heb je een metalen gaasje nodig.

Wat je moet doen:

 • Breek om te beginnen je product in kleinere stukjes. Het verschil met wiet is dat hasj samengeperste hars uit de wietplant is, die rijk is aan cannabinoïden en terpenenrijke trichomen. Hierdoor brandt het vaak veel langer. Als je je hele voorraad meteen in de bowl plaatst, zul je dus nogal wat verspillen.
 • De volgende stap is het voorbereiden van je hasj. Dit doe je door het onder de vlam van je aansteker te houden totdat het zacht wordt. Je zult merken dat het langzaam verandert, van stevig naar iets kruimeliger.
 • Zodra het afbrokkelt, kun je het in je pijp strooien. Dit is trouwens ook de perfecte topping voor een bowl met vermalen toppen.

Hoe Je Hasj met een Pijp Rookt

Hasj Roken met een Bong

Omdat de principes hetzelfde zijn, kun je alle stappen die we hierboven hebben beschreven, ook voor een bong gebruiken.

Wat je moet doen:

 • Begin met het opwarmen van de hasj. Zorg dat je het niet verbrandt, dus beweeg je aansteker om het oppervlak van je vlam te vergroten.
 • Als de hasj eenmaal een stuk zachter is, kun je kleine stukjes in de bowl strooien. In de gemiddelde bong past maximaal 0,4 gram verkruimelde hasjiesj, maar je kunt zo veel of zo weinig gebruiken als je wilt.
 • Vul je bong tot halverwege met water. Voeg ijs toe als je wilt dat de rook wat frisser is.
 • Steek de bowl aan en inhaleer totdat de rook je longen heeft gevuld en adem dan langzaam uit.

Hasj Roken met een Waterpijp

Dit is misschien niet de meest efficiënte manier, maar hasj en wiet roken met een waterpijp is wel de beste methode om een leuke tijd te hebben met vrienden (drie tot vier personen per waterpijp, om precies te zijn).

In tegenstelling tot de bong of hasjpijp, is het gebruik van een waterpijp, ook wel shisha of hookah genoemd, iets complexer. Dit is wat je nodig hebt:

 • Hasj
 • Wiettoppen
 • Waterpijp
 • Houtskool
 • Aluminiumfolie

Wat je moet doen:

 • Rol je hasj tot kleine balletjes. De afmetingen kunnen variëren, maar het belangrijkste is dat ze in de hookah bowl passen. In de gemiddelde bowl van een waterpijp passen maximaal zes kleine bolletjes hasj. Vul de ruimtes tussen de bolletjes op met vermalen wiettoppen.
 • Vul je waterpijp voor zeker ¾ met water.
 • Verwarm de houtskool. Als de kooltjes eenmaal gloeien, haal je ze van het verwarmingselement. Bedek de bowl vervolgens goed met aluminiumfolie. Leg de kooltjes hierop en laat iemand een paar flinke trekken nemen, zodat de kooltjes de inhoud van de bowl goed verhitten.

Hasj Roken met een Waterpijp

Hasj Roken met een Joint

Bij het roken van hasj met een joint, draait het allemaal om laagjes van hasjiesj en vermalen wiettoppen in de juiste verhouding gebruiken. Voor deze methode kun je het beste je favoriete toppen gebruiken. Je creëert hiermee een soort kussen voor je hasj wanneer je de joint rolt.

Wat je moet doen:

 • Net als wanneer je een normale joint draait, begin je met het neerleggen van vloei op een harde ondergrond. Sommigen maken het vloeipapier plat om de vouwen eruit te halen, maar dat is helemaal aan jou.
 • Voeg een laagje gemalen toppen toe. Strooi hier wat kruimels hasj overheen.
 • Rol het geheel strak op en laat wat ruimte over voor het filter voordat je hem dichtmaakt. Steek hem vervolgens aan en geef hem door!

Hasj Roken met Hot Knifing

De naam zelf is niet erg uitnodigend als je denkt aan veiligheid. Toch is dit een old school manier om hasj te roken. Zoals de naam al suggereert, gaat het hier om het gebruik van een mes en een vlam. Ga dus altijd uiterst voorzichtig te werk bij het uitvoeren van deze methode.

Wat je nodig hebt:

 • Hasj
 • Een draagbare torch-aansteker of je kookplaat
 • Twee botermessen met geïsoleerde handgrepen
 • Een glas of metalen rietje

Wat je moet doen:

 • Verwarm beide messen met behulp van de kookplaat of je torch-aansteker. Je weet dat je ze voldoende hebt verwarmd als ze rood beginnen te worden.
 • Leg na verhitting een stukje hasj tussen de twee messen en druk ze tegen elkaar. De hasjiesj moet onmiddellijk gaan branden.
 • Op dit punt zal rook ontstaan en kun je beginnen met het nemen van hijsjes. Doe dit door de rook via het rietje in te ademen. Net zoals wanneer je een drankje drinkt.

Het gebruik van een plastic rietje of een afgesneden plastic fles is gevaarlijk. Dergelijke materialen vatten niet alleen veel sneller vlam, maar er komt ook giftige rook bij vrij.

Hasj Roken met Hot Knifing

De Klassieke Naald en Glasmethode

Hier is nog een old school manier om hasj te roken, die veel minder gevaarlijk is dan hot knifing. Deze methode dateert uit de tijd voordat blunts en joints gebruikt werden. Het is een van de eerste manieren waarop hasj in het Midden-Oosten werd geconsumeerd.

Zoals de naam al doet vermoeden, heb je een naald, dunne onderzetter van kurk, een rietje van glas of metaal en een drinkglas nodig.

Wat je moet doen:

 • Steek de speld of naald door de onderzetter. Laat deze rechtop staan, als een bliksemafleider op een dak. Als je een paperclip gebruikt, vouw dan één kant uit. Het niet-uitgevouwen deel moet als basis dienen onder de onderzetter.
 • Druk een klein stukje hasj (ongeveer zo groot als een erwt) op de naald. Steek de hasjiesj aan met een aansteker en wacht tot het begint te branden.
 • Plaats het drinkglas over de naald om de rook op te vangen.
 • Als je genoeg rook hebt opgevangen, steek je het rietje onder het glas en begin je te inhaleren.

Hasj Vapen

Als je weleens toppen of concentraten hebt gevapet, zul je het niet moeilijk vinden om hasj te vapen. Het enige verschil is dat je hierbij een hogere temperatuur nodig hebt, van boven de 200°C.

Wat je moet doen:

 • Als je een vaporizer gebruikt die geschikt is voor concentraten, dan kun je hier simpelweg de hasj in plaatsen. Daarna zet je het apparaat aan als gewoonlijk en neem je een hijs.
 • Als je een vaporizer gebruikt die niet geschikt is voor concentraten, mix dan wat vermalen wiettoppen met je hasj. Je kunt hiervoor prima je grinder gebruiken. Voeg dit mengsel toe aan je vaporizer.

Hasj Dabben

Ja, je kunt hasj ook dabben. De meeste dab rigs zien eruit als een glazen bong. Het enige verschil is dat ze een nail hebben, die vergelijkbaar werkt als een bowl en de steel van het apparaat verbindt met een gat aan de zijkant, in plaats van in de bodem. De onderkant van de nail verhit je met een torch-aansteker tot 230°C.

Wat je moet doen:

 • Vul je dab rig tot ¾ met water. Met de torch-aansteker verhit je de onderkant van de nail totdat deze ietwat oranje/rood wordt.
 • Zodra je de maximale temperatuur hebt bereikt, wacht je 3-5 seconden en plaats je een klein stukje hasj op de nail. Daarna plaats je een carb cap over de nail (een speciale afdekking).
 • Om aan je dab-avontuur te beginnen, haal je de carb cap eraf en inhaleer je.

Pax 3 Special Edition - Complete Kit
56_1 Heat Conductie
57_2 Size 30 x 21 x 98 mm
58_3 Weight 93 gr
59_4 Temperature 182 - 215ºC / 360 - 420ºF
60_5 Heat Up Time 15 - 20 sec
61_6 Chamber Size 0, 35 + 0,20 gr
62_7 Control type App
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop Pax 3 Special Edition - Complete Kit

Minder Aanbevolen Manieren om Hasj te Roken

Afgezien van de gebruikelijke methoden om hasj te roken, bestaan er ook minder gezonde manieren. We raden aan om het bij de bovengenoemde methoden te houden, maar laten we de minder verstandige manieren toch eens behandelen omwille van bewustwording.

 • De aluminiumfolie-bowl: hierbij vouw je aluminiumfolie tot een geïmproviseerde bowl. Vervolgens leg je er kruimels hasj in en steek je het aan met een aansteker. Dit moet je heel langzaam uitvoeren om te voorkomen dat je jezelf brandt.

De aluminiumfolie-bowl is de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve methode in deze lijst. Het is echter ook de gevaarlijkste als je niet goed oplet. Ga dus heel voorzichtig te werk.

 • Trekken nemen van een plastic fles met aluminiumfolie: dit is in feite de aluminiumfolie-bowl-methode, maar dan met een plastic fles als basis. Om te beginnen, haal je de dop eraf en vervang je deze door folie.

Prik hier enkele gaten in voor extra luchtcirculatie. Daarna maak je een gaatje aan beide kanten van de fles. Vul de folie-bowl met hasj en verwarm het. Zodra je de gewenste temperatuur hebt bereikt, bedek je een van de openingen in de fles en inhaleer je de rook door de andere.

Nogmaals, wees heel voorzichtig wanneer je dit doet. Door de vlam tegen het plastic te houden, kan de fles niet alleen vlam vatten, maar kan er ook giftige damp ontstaan.

Hoe Je Kunt Controleren of Je Hasj Goed Is

Natuurlijk wil je je rookervaring niet in gevaar brengen door slechte hasj te gebruiken. Er zijn verschillende manieren om te controleren of je voorraad hasj nog in perfecte staat is. Dit zijn de factoren waar je rekening mee moet houden:

Kleur

Als je met handgewreven hasj werkt, zou het een donkere tint moeten hebben die tussen bruin en zwart in ligt. Elk tint groen betekent dat je te veel plantmateriaal erin hebt achtergelaten en dat zal de rookervaring niet ten goede komen.

Met droog gezeefde hasj zou je een lichtgele tot roodbruine kleur moeten zien. Harder geperste hasjiesj zal aan de buitenkant donkerder zijn dan aan de binnenkant. Maar als je het minder hard hebt geperst, moet de kleur overal hetzelfde zijn.

Hoe Je Kunt Controleren of Je Hasj Goed Is

Consistentie

Droog gezeefde hasj mag niet te droog zijn. Als dat wel het geval is, is het ofwel slecht bewaard of is er te veel vulmiddel toegevoegd. Wat betreft consistentie, wil je dat het wat vocht bevat, maar niet te veel.

Licht geperste, droog gezeefde hasj moet een zachtere, kruimelige textuur hebben en licht plakkerig en olieachtig zijn. Hardgeperste hasjiesj kan plakkeriger en harder zijn, maar zou zachter moeten worden door de warmte van je hand.

Met de hand gerolde hasj moet wat dichter en uniformer aanvoelen qua consistentie. En vanwege de oliën die bij het proces zelf ontstaan, zou dit minder plakkerig moeten zijn. Zorg er ook voor dat je het op de juiste manier verwerkt om schimmel en vocht binnenin te voorkomen.

Smaak

De smaak van je hasj zal in overeenstemming zijn met de plant die als bron is gebruikt. De verwerkingsmethode speelt echter ook een rol: handgerolde hasj heeft een pittigere, bloemige smaak, terwijl droog gezeefde hasjiesj meestal een aards aroma heeft.

Zolang je hasj niet naar plastic of chemische middelen smaakt, weet je dat het schoon en veilig is om te consumeren.

De ‘Bubbeltest’

Als je pas echt goed de kwaliteit van je hasj wilt bepalen, is de bubbeltest een handige manier. Hierbij houd je de hasj in de vlam van een butaanaansteker.

Je weet dat je hasj van goede kwaliteit is als deze gaat borrelen. Ook komt hier pure witte rook vanaf wanneer je het aansteekt. Maar als je roetachtige resten en zwarte rook ziet, heb je te maken met vervuilde hasj.

Genieten van Hasj

Nu weet je wat de beste manieren zijn om van hasj te genieten en ook welke methoden je beter kunt vermijden. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is je voorkeur bepalen, een methode kiezen en, nog veel belangrijker, genieten!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.