By Steven Voser

WAAROM ZOU JE JE WIET WILLEN INVRIEZEN?

Het verbaast je waarschijnlijk niet als je hoort dat veel kwekers hun cannabis invriezen na de oogst. Misschien heb je dit zelf ook wel eens gedaan. Het is heel gebruikelijk om droge suikerblaadjes in een luchtdicht bakje in de vriezer te bewaren om er later hasj van te maken. Maar sommigen gaan nog een stap verder en vriezen ook de toppen in. Buitenkwekers die elke zomer of tweejaarlijks kweken, zijn heuse experts als het gaat om het bewaren van hun stash.

Ben je liever zelfvoorzienend, in plaats van flink geld te verdienen met een recordoogst? Dan zijn die typische glazen potjes waarschijnlijk ongeschikt om je stash lange tijd vers te houden. De meeste kwekers beweren dat je je wiet ongeveer 18 maanden kunt bewaren. Een goede ouderwetse Kilner weckpot en een koel en donker plaatsje is hiervoor ideaal. Maar wat als je een paar monsterplanten van 1kg hebt geoogst en niets wilt verspillen? Dan heb je een methode nodig waarmee je de houdbaarheid verlengt. Je hoeft niet te investeren in cryogene conserveringsmethoden, maar het invriezen van je wiet kan wel eens de beste optie zijn.

TOPPEN INVRIEZEN OM DE HOUDBAARHEID TE VERLENGEN

Volg de standaardwerkwijze voor het oogsten van cannabis, waarbij toppen worden geknipt en langzaam gedroogd. Een vacuüm pot is waarschijnlijk de beste keus. Maar je kunt elke bewaardoos gebruiken, zolang deze maar geen statische lading heeft (zoals bij plastic het geval is). Verpak je toppen in de pot en sluit deze goed af. Je kunt je stash nu veilig in de vriezer bewaren.

Stel dat je deze stash twee jaar later nodig hebt. Haal je voorraad simpelweg uit de vriezer en laat het ontdooien. Raak bevroren toppen niet aan, want de trichomen zijn ontzettend kwetsbaar. Laat je ook niet verleiden tot rare acties, zoals het ontdooien van je bevroren toppen in de magnetron.

Meestal is de kwaliteit van de bovenste laag ietwat aangetast door lucht en water. Over het algemeen is een ingevroren stash nog steeds een kwaliteitsproduct, vergelijkbaar met toppen die op de standaard manier zijn bewaard. Als je de verleiding weerstaat de pot tussendoor te openen, heb je een grote kans op succes.

Bevroren Cannabis

RAZENDSNEL HASJ MAKEN MET DROOGIJS

Wij zijn niet verantwoordelijk voor deze coole methode om hasj te maken. Deze komt namelijk uit de tv-serie “American Weed” van National Geographic. Gooi die zalige knipresten in een emmer en voeg wat brokken droogijs toe. Draag alsjeblieft handschoenen! Dit voorkomt een tripje naar de EHBO om je bevroren vingers te redden.

Zodra de knipresten en het droogijs veilig in de emmer liggen, hoef je de mix slechts te schudden en te draaien. Het droogijs onttrekt de trichomen via een zogenaamd sublimatieproces. Nu zeef je de inhoud om te eindigen met een prachtig blond hasjpoeder. Dit hele proces neemt slechts enkele minuten in beslag.

ICE HASJ

Bubble hasj is een van onze favoriete, oplosmiddel-vrije hasjsoorten. Er gaat namelijk niets boven volledig gesmolten ice hasj. Voor de beste resultaten en meerdere hasjsoorten is een kit met meerdere zakken onmisbaar. Je hebt waarschijnlijk ook een garde nodig om de emmer met materiaal in beweging te brengen en de trichomen te verwijderen. Deze trichomen worden in diverse gazen zakken opgevangen. Als ze vallen, wordt de hasj opgevangen in gazen zakken in verschillende micron.

Een Bubbleator B-Quick is ook handig om het proces te versnellen en de rommel te verminderen. De hasj wordt automatisch gemaakt. Je hoeft uitsluitend ijswater en wat kleverige wiet toe te voegen. Heerlijk efficiënt.

Ice Hasj

LIVE EXTRACTEN

Laat het invriezen van vers plantenmateriaal liever over aan professionals met genoeg expertise en geschikte apparatuur. In de VS bestaan ware extract-artiesten vers geoogste toppen cryogeen invriezen. Vervolgens gebruiken ze diverse BHO-extractiemethoden om een live harsconcentraat te produceren.

Live rosin is een ander ijskoud concentraat. Dit is echt next-level sterk spul. Vers ingevroren toppen worden tot bubble hasj verwerkt. De hasj wordt bij elkaar geveegd en 24 uur in een industriële vriesdroger geplaatst. Tot slot wordt een professionele harspers volgeladen met de droge bubble hasj, waarna de live rosin wordt geperst.

SLOTGEDACHTEN OVER HET INVRIEZEN VAN CANNABIS

Er bestaan genoeg verkeerd ingelichte critici die beweren dat het invriezen van cannabis een slecht plan is. Wij zijn het daar absoluut niet mee eens, omdat uit onderzoek en persoonlijke ervaring het tegenovergestelde blijkt. Het invriezen van cannabis om de houdbaarheid te verlengen, is absoluut zinvol voor thuiskwekers. Het maken van bubble hasj is ook niet moeilijk. Maar geniet je liever van de smaakvolle, meer exotische delicatessen zoals live resin en live rosin? Wees dan bereid om er bij je lokale dispensarium of coffeeshop een flinke prijs voor te betalen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.