By Luke Sumpter

Lemon Skunk klinkt in elk geval al heerlijk, maar hoe is het om deze wiet te roken? En hoe gedraagt deze strain zich bij het kweken ervan? Ontdek hieronder alles wat je over deze evenwichtige cultivar moet weten.


Waarom is Lemon Skunk zo populair?

Lemon Skunk is ontstaan uit een kruising van verschillende Skunk fenotypen en al snel gooide de strain hoge ogen met haar citrusachtige karakter. Veel van haar populariteit is te danken aan haar associatie met de Skunk-familie. Nadat breeders in de jaren '70 Skunk-genen stabiliseerden, werd de strain al snel favoriet vanwege haar evenwichtige stone die creatieve inspiratie en fysieke ontspanning biedt.

Toch lift Lemon Skunk niet uitsluitend mee op het succes van haar ouders. Enkele van haar bekendste successen zijn de eerste plaats op de Hydro Spannabis in 2018, de Highlife Cup in 2007 en de IC420 Breeders Cup in 2008. Al deze overwinningen hebben bijgedragen aan de legendarische status van Lemon Skunk en tot op heden is de strain nog altijd erg gewild onder blowers en telers.

Lemon Skunk Cannabis Strain
Lemon Skunk Strain

Het effect van Lemon Skunk

Maar wat kun je precies verwachten nadat je een blunt, joint of bong bowl met de wiet van Lemon Skunk opsteekt? Het effect van deze evenwichtige hybride houdt het midden tussen opwekkend en rustgevend. Wat dat betreft, biedt Lemon Skunk het beste van beide werelden. Kort na het inhaleren, wekt een respectabele 19% THC een stimulerende cerebrale high op, die je in de stemming brengt om aan de slag te gaan. Uiteindelijk begint deze cognitieve ervaring af te zwakken om plaats te maken voor een bedwelmende fysieke stone. Bijzonder genoeg vullen deze contrasterende effecten elkaar perfect aan. Daarmee is Lemon Skunk heerlijk om op elk moment van de dag te roken, van 's ochtends vroeg tot laat in de avond.

Lemon Skunk Effects
Lemon Skunk Effects

Het terpenen profiel van Lemon Skunk

Cannabinoïden zijn de belangrijkste drijvende kracht achter het effect van Lemon Skunk. Toch is er een andere klasse van fytochemicaliën die ook een belangrijke rol speelt. Deze moleculen, bekend als terpenen, verrijken het aroma en de smaak van de strain en dragen hun steentje bij aan de psychoactieve ervaring. De belangrijkste terpenen in deze wiet zijn:

  • Caryofylleen: deze terpeen zit ook in onder andere kruidnagel, zwarte peper en rozemarijn, en fungeert ook als cannabinoïde. De stof hecht zich aan de CB2 receptor van het endocannabinoïdesysteem (ECS) en zorgt daarmee voor een fysiek rustgevend effect.
  • Myrceen: deze terpeen zit onder meer in hop en mango. Naast een fruitige smaak heeft myrceen een synergetische werking met THC om de stone in een fysiek rustgevende richting te sturen.
  • Limoneen: in tegenstelling tot myrceen heeft deze terpeen juist een stimulerende en cerebrale impact, terwijl het ook een frisse citrussmaak produceert.
Lemon Skunk Taste
Lemon Skunk Taste

Smaak en aroma van Lemon Skunk

Zoals haar naam al verklapt, trakteert Lemon Skunk op de verrukkelijke smaak van citrus, wat vooral te danken is aan het terpeen limoneen. Na het inhaleren, proef je een rijke, complexe sensatie op je smaakpapillen. Naast een enorme dosis citroen en limoen kun je ook vleugen peper, mango, hop en specerijen herkennen. Los van de smaak verspreidt deze wiet tijdens de late bloei ook een heerlijk aroma. Zodra je je kweektent of tuinkas opent, komen de sterke geuren van cederhout, vanille, fruit en citrus je tegemoet.

Wat kun je verwachten bij het kweken van Lemon Skunk?

Lemon Skunk heeft robuuste genen en kan in bijna elke omgeving goed groeien. Toch zijn haar sativa-genen dominant in de morfologie van de plant en dat zie je in haar formaat. Voordat je deze wietzaadjes gaat zaaien, moet je eerst de beschikbare ruimte in je teeltomgeving beoordelen. Gelukkig kun je de verticale groei van de plant beperken door middel van topping, mainlinen en low stress training.

Zonder enige vorm van training bereikt de plant binnen een hoogte van maximaal 200cm, maar de meeste wiettelers hebben geen ruimte voor zo'n enorme schoonheid. Om haar lager bij de grond te houden, kun je vroeg in de vegetatieve fase LST toepassen of een ScrOG net ophangen. Geef deze dame gedurende de groei genoeg voeding met stikstofrijke meststoffen en geef tijdens de bloei een bloeibooster. Ze beloont je voor je moeite met oogsten van ongeveer 250g/m².

Ook buiten kan deze plant een hoogte van 200cm overschrijden. Om dit enorme formaat onder controle te houden, kun je vroeg in de groei topping toepassen. Je kunt er ook voor kiezen om in een kleinere pot met een inhoud van 10–15l te kweken. Als je daarnaast de gezondheid en productiviteit van je plant wilt maximaliseren, adviseren we om je potgrond te verrijken met compost, wormenmest en kippenmestkorrels. Bereid je voor om eind september een gemiddelde oogst binnen te halen.

Nakomelingen van Lemon Skunk: check deze strains van RQS

Zoek je een strain met een vergelijkbaar effect als de klassieke Lemon Skunk? Dan weet Lemon Shining Silver Haze je vast te bekoren. Onze deskundige breeders kruisten Lemon Skunk met Shining Silver Haze om deze directe nakomeling te creëren. Daarmee bevat Lemon Shining Silver Haze nog meer citrusachtige terpenen en een hoger THC percentage. Met 21% THC zorgt deze wiet voor een verkwikkende en cerebrale high die goed geschikt is voor overdag. Kweek deze hybride binnen en oogst na een bloei van 9–10 weken maximaal 650g/m². Buiten kun je een middelhoge plant verwachten die medio oktober maar liefst 650–700g/plant oplevert.

Lemon Shining Silver Haze
23_genetic background_1 Lemon Skunk x Shining Silver Haze
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 21%
28_Type Blend_1 Sativa 75% Indica 25%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Lemon Shining Silver Haze

Lemon Skunk: een perfect evenwichtige hybride

Lemon Skunk biedt echt het beste van twee werelden. Als je niet kunt kiezen tussen een cerebrale buzz of een fijne fysieke stone, ga je toch gewoon voor allebei? Naast haar aangename effect verwent Lemon Skunk je smaakpapillen met een sterke smaak van citrus en fruit. Mochten haar gemiddelde THC percentage en oogsten niet helemaal aan je wensen voldoen, dan is Lemon Shining Silver Haze, haar directe nakomeling, de ideale optie!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.