Elke blower heeft wel eens van Pineapple Express gehoord, met dank aan de gelijknamige komediefilm uit 2008. Door deze film werd de wiet in één klap wereldberoemd. Maar omdat de strain vele kwaliteiten heeft die zowel cannabisconnaisseurs als kwekers waarderen, is ze ook tegenwoordig nog net zo populair als toen. Deze strain heeft niet alleen een verleidelijke naam, maar smaakt ook verrukkelijk en trakteert op vrolijke vibes. Ontdek alles over de genetica, kweek en nog veel meer.


De oorsprong van Pineapple Express

Pineapple Express is een sativa dominante hybride die is voortgekomen uit een kruising van Trainwreck en Hawaiian. Trainwreck heeft Mexicaanse, Thaise en Afghaanse genen. De tropische schoonheid Hawaiian is bekend als een van de soorten die werd gebruikt om Amnesia Haze te maken. Samen zorgden deze ouders voor een veelzijdige nakomeling die een hoop geweldige kwaliteiten bezit.

Het zal je misschien verrassen, maar de naam Pineapple Express verwijst naar een meteorologisch fenomeen dat langs de Pacifische kust van Noord-Amerika wordt waargenomen. Het is een atmosferische rivier die damp transporteert en zware regen- of sneeuwbuien veroorzaakt. Maar wanneer je de naam van deze strain hoort, denk je waarschijnlijk in de eerste plaats aan de actiekomedie met Seth Rogen en James Franco in de hoofdrollen. Wat was er nu eerder, de wiet of de film? Seth Rogen, co-auteur van het script van de film Pineapple Express, beweert dat 'er voor de film geen Pineapple Express wiet bestond.' Of dit nu wel of niet klopt, de film heeft absoluut geholpen om de strain op de kaart te zetten.

Pineapple Express Cannabis Strain
Pineapple Express Cannabis Strain

Waarom is de Pineapple Express strain zo populair?

Verschillende factoren hebben bijgedragen aan de populariteit van Pineapple Express. Om te beginnen, hebben maar weinig cannabis strains zoveel aandacht en beeldschermtijd gekregen als deze wiet. Bovendien weet Pineapple Express zichzelf te onderscheiden met talloze aantrekkelijke kenmerken, los van haar sterrenstatus.

Veel blowers waarderen de ongebruikelijke geur en smaak van deze sterk aromatische strain, net als het vrolijke effect. Daarnaast zijn kwekers dol op de bevredigende oogsten en het ongecompliceerde karakter van de plant.

Wat voor effect heeft Pineapple Express?

Wietgebruikers prijzen Pineapple Express vanwege de fysieke en cerebrale buzz die de wiet produceert. Met 18–21% THC is het effect intens en snelwerkend. Deze wiet werkt opbeurend en is daarmee de perfecte keuze voor elk moment van de dag. Na enkele trekken voel je je alert en creatief, klaar om elke taak te tackelen. Als je op zoek bent naar wat inspiratie voor artistieke projecten, of misschien wel wat extra energie en focus kunt gebruiken, kun je op Pineapple Express rekenen. Daarbij ervaren veel mensen meestal een gevoel van rust en ontspanning.

Tegelijkertijd is Pineapple Express een uitstekende strain om te delen met vrienden en andere blowers. Omdat het wiet is waar je vrolijk en sociaal van wordt, krijg je misschien de behoefte om diepe gesprekken te voeren of gewoon plezier te maken. Misschien maak je zelfs wel wat nieuwe vrienden!

Terpenen in Pineapple Express

De extreem aromatische Pineapple Express bevat een scala aan terpenen. Deze zijn verantwoordelijk voor de geur, smaak en tot op zekere hoogte ook het effect. De belangrijkste terpenen in deze wiet zijn:

  • Myrceen: myrceen is de meest prominente terpeen in veel soorten wiet en ook Pineapple Express bevat er een hoog gehalte van. Myrceen komt niet alleen voor in je favoriete kruid, maar ook in hop. Dit geeft bier een peperige, pittige smaak. Bij wiet zorgt het voor een kruidige, aardse en bijna kruidnagelachtige geur.
  • Caryofylleen: deze terpeen heeft een hete smaak en geur. Het zit ook in zwarte peper en verschillende kruiden. Het verschilt van andere terpenen doordat het direct aan de CB2 receptor kan binden.
  • Pineen: deze terpeen is grotendeels verantwoordelijk voor de geur van dennenbomen en het complexe aroma van Pineapple Express. Daarnaast zit de stof ook in bijvoorbeeld rozemarijn, salie, en Skunk cannabis strains.

Pineapple Express Taste

Smaak en aroma van Pineapple Express

Nu je weet welke terpenen in Pineapple Express dominant zijn, is het tijd om dieper te duiken in haar smaak en aroma. De complexe combi bevat houtachtige, hartige aroma's en vleugjes dennen. Bij het uitblazen, kun je een uitgesproken ananassmaak bespeuren. Ondanks de aanwezigheid van ananas is het roken van deze wiet geen zoete ervaring. De smaak is eerder citrusachtig en aards, met een tropische twist.

Deze smaak kan ook erg lekker zijn in edibles, zeker in zoete lekkernijen zoals koekjes en brownies. Maak wietboter of -olie van de toppen en leef je uit in de keuken.

Pineapple Express Effects
Pineapple Express Effects

Pineapple Express kweken

Als je wiet kweekt, ben je vast blij om te horen dat deze plant niet bijzonder moeilijk te verzorgen is. Je kunt deze strain zowel binnen als buiten kweken, zelfs in een warm klimaat. Zolang je je planten buiten beschermt tegen harde wind, kun je goede resultaten behalen. Binnen kun je het beste kweeklampen van minimaal 600W gebruiken.

Pineapple Express kan enorm hoog worden en uitstekende oogsten opleveren, vooral als je supercropping toepast.

Dit bevordert de groei van een dicht, lichtgroen bladerdak. Bij sommige planten zijn ook paarse kleuren waargenomen, dus met een beetje geluk kun je aan het eind van de bloei ook genieten van deze fraaie verkleuring. De bloei duurt 7–9 weken, dus ze stelt je geduld niet al te veel op de proef.

Aan Pineapple Express verwante strains van Royal Queen Seeds

Wanneer breeders de genen van een bepaalde strain gebruiken om andere kruisingen te maken, geeft dat al aan hoe bijzonder de strain is. Pineapple Express stond aan de wieg van talloze nieuwe strains, waar Pineapple Kush een van de bekendste van is.

Deze 80% indica combineert de genen van Pineapple en OG Kush in een sterke, ontzettend productieve plant die je trakteert op een citrusachtige en dieselachtige smaak. Met dank aan haar ouders zorgt Pineapple Kush voor een bijzonder rustgevend effect, terwijl ze ook de creativiteit bevordert.

Pineapple Kush
23_genetic background_1 Pineapple x O.G. Kush
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70-120
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 20% Indica 80%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 120-180
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Rustgevend, Vrolijk

Koop Pineapple Kush

Pineapple Express: een strain die geen introductie behoeft

Vanwege de sterrenstatus van Pineapple Express heeft de strain een hoop waar te maken. Gelukkig doet ze dat ook! Alleen al van haar hoge THC-gehalte, verrukkelijke terpenen en opwekkende, heldere effect krijg je nooit genoeg. De makkelijke groei en uitstekende oogsten zijn ook mooi meegenomen. Al deze voortreffelijke kwaliteiten bewijzen dat deze strain haar legendarische status absoluut verdient!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.