By Luke Sumpter


Blowers hebben meer met elkaar gemeen dan hun liefde voor wiet. Veel wietgebruikers belanden namelijk ook in komische situaties, hebben dezelfde dilemma's, en zelfs vergelijkbare persoonlijkheidskenmerken. Je kunt nog zoveel blowen, maar hoe weet je of je een echte stoner of blower bent? Nou, als de onderstaande situaties of eigenschappen je maar al te bekend voorkomen, dan val je sowieso in de categorie 'stoner'.

1. Mislukte ‘wake en bake’

‘Wake en bake’ is een concept dat staat voor zoiets als 'opstaan en blowen'. Voor veel liefhebbers gaat er niets boven de geur van terpenen en koffie, en is dit een heerlijke manier om de dag te beginnen. Vroeg op de dag blowen gaat echter niet altijd volgens plan. Als je het ook maar een kleine beetje overdrijft, kun je merken dat je té stoned wordt. Hoewel de ervaren stoners onder ons dit vrij gemakkelijk van zich af kunnen schudden, is dit voor mensen met een lage tolerantie wel anders. Heb je weleens een dergelijke, te intense wake and bake ervaren? Dan ben je een echte stoner!

2. Je neemt het speeksel van een ander voor lief

Soms is het fijn om lekker in je eentje te blowen, maar wiet roken is vaak een sociale aangelegenheid. Of je nu thuis aan het chillen bent met vrienden, een mooie wandeling maakt of rond een kampvuur zit, een goede wietsoort kan dergelijke ervaringen nog mooier maken. Dit kan echter wel betekenen dat je af en toe een natte joint in handen krijgt: soms zit er speeksel van een ander aan. Hoewel dit voor veel mensen een onsmakelijk idee is, hebben echte stoners hier al jarenlang mee te maken. Waar het op neerkomt: echte stoners nemen dit inmiddels op de koop toe. Liever een wat vochtige joint, dan de high aan je voorbij laten gaan.

3. Je neemt dingen niet te serieus

Een echte stoner-eigenschap. Een constante toevoer van cannabinoïden in het lichaam, maakt het makkelijker om te relativeren. Veel stoners bevestigen dat roken hen helpt om het grotere geheel te zien. Het leven wordt eenvoudiger, de natuur wordt mooier. Je druk maken over kleine dingen lijkt zo zinloos wanneer je je realiseert hoe prachtig het leven kan zijn, vooral met een spliff in de hand. Als je een echte stoner bent, ben je waarschijnlijk meer ontspannen of makkelijker in de omgang dan de gemiddelde persoon!

4. Je scrollt eindeloos op social media

We maken ons allemaal weleens schuldig aan het verdwalen op social media. Het ene moment zit je rustig op de bank, in de bus of op de wc, en het volgende moment besef je ineens dat je al een half uur kattenvideo's en andere virale onzin hebt lopen checken. Je bent echter veel vatbaarder voor dit soort 'social media black-outs' als je high bent, omdat wiet alles interessanter maakt en de zintuigen prikkelt.

Hoe weet je of je een echte stoner bent?

5. Je zit niet graag zonder wiet

Zit je zonder wiet en voel je je triest? Ja hoor: typisch een échte stoner! Je begint toppen te bewaren voor speciale gelegenheden wanneer je voorraad slinkt. Want als het uiteindelijk opraakt, klinkt de muziek minder goed en smaakt het eten minder lekker. Je zult ongeduldig wachten tot je dealer komt opdagen of je zelfgekweekte stash klaar is met uitharden.

6. Je kunt onder moeilijke omstandigheden een joint draaien

Echte blowers zijn veerkrachtige mensen en laten zich door de elementen niet afschrikken. Ongeacht de omstandigheden, ze zullen een perfecte joint draaien en op de een of andere manier erin slagen om hem aan te steken en droog te houden, zelfs tijdens regen of onweer. Wietliefhebbers die het liefst buiten roken, ontwikkelen indrukwekkende skills waar onervaren gebruikers vaak niet aan kunnen tippen.

7. Je bent een expert in playlists maken

Wiet leidt er vaak toe dat mensen een zeer verfijnde, maar uitgebreide muzieksmaak ontwikkelen. Van beukende psy-trance tot diepe reggae beats en de gitaarriffs en hamerende drums van heavy metal: als je een echte stoner bent, heb je vaak je telefoon aangesloten op luidsprekers, zodat je je muziek perfect op je rooksessies kunt afstemmen.

8. Je beheerst de kunst van niet opvallen

In landen waar wiet nog steeds verboden is, moeten wietliefhebbers vaak onopvallend te werk gaan. Op de een of andere manier vinden deze stoners altijd wel een afgelegen, maar ontspannende plek om van cannabis te genieten. En kwekers vinden op hun beurt creatieve oplossingen om hun planten zoveel mogelijk uit het zicht te laten groeien, bijvoorbeeld in een omgebouwde doos of computertoren. Sommige gebruikers roken zelfs gewoon binnen met een sploof en luchtverfrisser.

9. Je ogen zijn vaak rood

Je vrienden zijn waarschijnlijk al aan je rode ogen gewend. Het is zelfs een onderdeel van je natuurlijke look. Sterker nog, je collega’s denken dat je het hele jaar door hooikoorts of een stofallergie hebt!

10. Je verliest voortdurend je aansteker

Ben je echt je aansteker verloren? Of ben je het slachtoffer van de meest voorkomende misdaad in de cannabiswereld: diefstal van aanstekers? Aanstekers zijn het meest gejatte item ter wereld (dat denken wij, tenminste), en meestal gebeurt het niet eens opzettelijk! Wees nu eerlijk, je hebt tijdens het blowen vast ook weleens een aansteker van iemand anders in je zak gestopt zonder het door te hebben. Ben je de jouwe ooit verloren? Dan heb je misschien wel geïmproviseerd met lucifers, het gasfornuis, de broodrooster of een ander creatief alternatief.

Hoe weet je of je een echte stoner bent?

11. Soms word je té high

Je hebt een indrukwekkende tolerantie, maar soms ga je toch over die drempel heen. Misschien heb je wel teveel edibles gegeten, of wellicht heb je een moonrock met een astronomisch THC-niveau gerookt. Soms word je gewoon té high. Je hebt vast weleens een trekje te veel genomen voordat je naar je werk moest of naar een sociale verplichting, en jezelf beloofd in de toekomst voorzichtiger te zijn!

12. Je bent bekend met een droge mond

Na jarenlang wiet te hebben gerookt, ben je maar al te bekend met een droge mond. De dagen dat je onvoorbereid begon met blowen, liggen inmiddels ver achter je. Tegenwoordig bereid je je goed voor en zorg je dat je genoeg te drinken bij de hand hebt. Wanneer je naar het bos of het strand gaat om te blowen, neem je altijd een paar flessen water of vruchtensap mee om die onvermijdelijke droogte tegen te gaan.

13. Je hebt een slechte ervaring met edibles gehad

Edibles kunnen heftig zijn, vooral de eerste paar keer dat je ze probeert. Na het eten van een met wiet doordrenkte brownie, zet de lever een groot deel van de THC in het nog sterkere psychoactieve molecuul 11-hydroxy-THC om. Deze chemische stof kan een haast psychedelische high genereren die zelfs de meest ervaren roker kan overrompelen.

14. Je hebt een broertje dood aan dealers die te laat komen

Je weet maar al te goed hoe het is om op een bankje in het park of op een straathoek eindeloos op de plaatselijke dealer te wachten. Soms arriveren ze tien minuten later op de afgesproken plek, andere keren laten ze je urenlang wachten. Maar waarom zouden ze zich ook zorgen maken? Het is niet zo dat ze ontslagen worden. In ieder geval weet je dat je een échte stoner bent als je uren op een obscure locatie op je dealer hebt gewacht.

15. Je houdt je aan de etiquette

Wiet van slechte kwaliteit en slap gedraaide jointjes zijn niet jouw ding. Je hebt respect voor cannabis ontwikkeld. Je draait mooie, strakke joints, kweekt premium wiet en verwacht van anderen dat ze tijdens een rooksessie de juiste etiquette hanteren. Er is niets ergers dan een joint doorgeven aan iemand die een monoloog begint over hoe hij of zij de maanlanding in twijfel trekt, met als doel de joint zo lang mogelijk vast te houden!

16. Je rolling box is jaloersmakend

Je weet wat je wilt en rookt graag stijlvol. Je hebt zo je favoriete vloei, grinder en aanstekers. Maar je hebt deze spulletjes niet lukraak in je broekzak gepropt. In plaats daarvan zijn ze netjes verpakt in een houten rolling box. Elk item heeft zijn eigen, vaste plekje. Telkens als je met nieuwe mensen een jointje draait, maak je opnieuw indruk.

Hoe weet je of je een echte stoner bent?

17. Je hebt het 'groene plafond' bereikt

Je tolerantie is in de loop der jaren toegenomen. Vroeger had je slechts een paar trekjes nodig om high te worden, tegenwoordig heb je aan één joint niet genoeg. Je weet dat je een stoner bent als je soms niet door het zogeheten 'groene plafond' komt. Hoeveel joints je ook draait of hoeveel bongs je ook rookt, soms lukt het gewoon niet om door dat plafond heen te breken en de high te krijgen waarnaar je op zoek bent.

18. Je worstelt zo nu en dan met paranoia

Het maakt niet uit hoeveel jaren ervaring je al hebt. Soms keert wiet zich gewoon tegen je. Of je nu te veel hebt gerookt of gewoon een slechte dag hebt, soms lijkt elke auto op een politieauto, en weet iedereen die je tegenkomt dat je high bent (of zo voelt het, tenminste). Je bent ook zeker een stoner als je komische anekdotes kunt vertellen waarin je je wiet snel weggooide omdat je in paniek raakte. Soms nemen die negatieve gevoelens gewoon de overhand. De kunst is om er later om te kunnen lachen.

Ben jij een echte blower?

Hoeveel van het bovenstaande komt jou bekend voor? Als je meer dan de helft van deze scenario's hebt meegemaakt, of jezelf hierin herkent, ben je in onze ogen zeker een stoner. Het is dus niet alleen de wiet zelf die mensen samenbrengt. Stoners worden vaak ook goede vrienden omdat ze zoveel ervaringen en gewoontes rondom deze bijzondere plant delen. Als echte stoner herken je waarschijnlijk tevens veel van deze eigenschappen bij je vrienden!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.