By Luke Sumpter


Mimosa is een van de allermooiste soorten in de catalogus van Royal Queen Seeds. Met haar donkergroene, paarse en oranje kleuren heeft ze in talloze tuinen en kweekruimtes reeds een plaatsje veroverd, maar ze bezit nog veel meer goede eigenschappen. Deze sativa-dominante hybride trakteert je namelijk ook nog op een hoog THC-gehalte, fruitige terpenen en een grote oogst, waardoor ze bij veel telers geliefd is. Lees snel verder en ontdek haar genetische achtergrond, aroma's en hoe je de feminized en autoflowering versie van deze strain kunt telen!

Genetische achtergrond van Mimosa: Clementine x Purple Punch

Hoe is het onze breeders gelukt om zo'n verrukkelijke strain te creëren? Nou, het begon allemaal met het selecteren van de juiste ouderplanten! In hun zoektocht naar een krachtpatser met veel terpenen, kwam ons team bij Clementine uit. Deze sativa-dominante strain trakteert je op een energieke, cerebrale high en aantrekkelijke, compacte toppen die glinsteren van de trichomen. Een hoog THC-gehalte, 1% CBG en een flinke hoeveelheid terpinoleen maken de rookervaring super aangenaam.

Nadat onze breeders Clementine hadden gerekruteerd, wilden ze de nakomeling van meer smaak en een ontspannend effect voorzien. Hun oog viel daarbij op Purple Punch. Deze indica-dominante strain bezit diverse gewenste eigenschappen, zoals veel bèta-caryofylleen en oogverblindende paarse tinten.

Na het kruisen van Clementine met Purple Punch werd het nageslacht gestabiliseerd. Het resultaat: Mimosa, een 70% sativa-dominante hybride die absoluut indruk maakt.

Mimosa
23_genetic background_1 Clementine x Purple Punch
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 80 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 80 - 100 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Creatief, Vrolijk

Koop Mimosa

Smaak, geur en effect van Mimosa

Er valt aan Mimosa veel te bewonderen. Haar dichte bladerdak, weelderige waaierbladeren en paarse en groene tinten trekken al snel je aandacht. Maar haar belangrijkste kenmerken worden mogelijk gemaakt door iets wat veel bescheidener is. We hebben het natuurlijk over de trichomen. Deze kliertjes produceren een unieke chemische cocktail, met aanzienlijke niveaus terpinoleen, bèta-caryofylleen en myrceen. Gezamenlijk trakteren deze terpenen je op fruitige, aardse, zure smaken en geuren. Je bespeurt ze zeker bij het roken, maar treden pas echt op de voorgrond als je een vaporizer gebruikt.

Naast dit heerlijke terpenenprofiel, produceert Mimosa een flinke hoeveelheid THC, namelijk 22%. Met deze concentratie bewandelt ze de gulden middenweg tussen klassieke soorten en new school creaties. In elk geval wekt Mimosa razendsnel een langdurige high op die je verkwikt en creativiteit opwekt. Al na enkele trekken voel je de motivatie en inspiratie door je lichaam stromen. Het effect is aardig sterk, maar als je het rustig aan doet, is het zelden overweldigend. Dit maakt deze soort een goede keuze voor in de morgen of de middag.

Mimosa telen

Het eindproduct klinkt meer dan aantrekkelijk, maar hoe presteert Mimosa eigenlijk in de kweekruimte of tuin? Simpel gezegd, mag je je opmaken voor een gemakkelijke kweekervaring, grote oogsten en een prachtig aangezicht. Mimosa presteert zowel binnen als buiten prima. Ongeacht haar locatie behoudt ze daarbij een klein en compact formaat. Om deze reden is deze wietplant ook erg gewild onder telers die hun project graag onder de radar houden.

Binnen bereikt Mimosa een hoogte van 60-80cm. Je kunt deze wietplanten hun ding laten doen, waarbij ze een centrale cola ontwikkelen, maar je kunt met toppen en LST ook de productie wat meer stimuleren en het formaat wat meer beheersen. Vanwege haar beheersbare formaat is Mimosa tevens een verstandige keuze als je in een kleine tent of omgebouwd kastje kweekt. Al met al mag je een opbrengst verwachten van 350–400g/m² na een bloei van 9-10 weken.

Buiten presteert Mimosa net zo goed, zo niet beter. Maar om haar volledige potentie te bereiken, vereist ze wel een redelijk lang teeltseizoen. Ze wordt hier ook iets groter, ongeveer 80-100cm, en produceert tot wel 500g/plant. Snoeien en ontbladeren is handig om een gelijkmatig, belucht bladerdak te creëren en de kans op schimmel te beperken, vooral als het regelmatig regent. Als je ook nog een polycultuur creëert met combinatieplanten vergroot je de kans op uitmuntende resultaten. Hiermee trek je namelijk gunstige insecten aan die plagen op afstand houden.

Mimosa Automatic: Mimosa in recordtempo

Veel liefhebbers van wiet hebben Mimosa in hun hart gesloten. Maar om haar beschikbaar te maken voor telers met tijdgebrek, hebben we ook een autoflowering versie ontwikkeld. Mimosa Automatic is vergelijkbaar met het origineel, maar is gemakkelijker te kweken, tolereert ongunstige omstandigheden met meer gemak en vereist uiteraard geen verandering in de lichtcyclus om te bloeien. Daarbovenop levert Mimosa Automatic een geweldige oogst in een fractie van de tijd. Daarbij hebben onze breeders de oogverblindende kleuren en het hoge THC-gehalte van de originele Mimosa weten te behouden. Maak je op voor een opwekkende, heldere high, aangedreven door 22% THC.

Interessant genoeg, wordt Mimosa Automatic groter dan de originele feminized fotoperiode strain. Binnen bereiken de wietplanten een maximale hoogte van 150cm, met een productie van 350–400g/m². Buiten worden de planten 160cm hoog en loopt de buit op tot 130g/plant. Je kunt je voorraadpotten al na 9-10 weken tevoorschijn halen.Mimosa Automatic

Mimosa: een fruitig paars mirakel

Met Mimosa haal je echt iets nieuws en spannends in huis. Deze verbluffende strain steelt de show met paarse en groene tinten, maar haar trichomen maken pas echt indruk. Geniet van een opbeurende, cerebrale high, en aardse, fruitige, zure smaken. Rook de wiet overdag voor meer focus, of later op de avond om creatieve projecten met passie te kunnen tackelen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.