By Luke Sumpter

Maak kennis met een van de fruitigste soorten wiet die er bestaan. Haar enorme THC percentage, lekkere smaak van citrus en grote opbrengsten maken Clementine tot een favoriet onder veel wietkwekers.


Waarom is Clementine zo populair?

Wat komt er in je op als je het woord Clementine hoort? Als je deze soort nog nooit hebt geprobeerd, denk je vast aan de zoete en prikkelende smaak van het fruit met dezelfde naam. Als je haar psychoactieve kracht wel hebt ervaren, dan herinner je je waarschijnlijk een ongelooflijk aangename stone. Clementine verscheen voor het eerst ten tonele toen de breeders van Crockett Family Farms de legendarische ouders Tangie en Lemon Skunk met elkaar kruisten. Clementine maakte eerst furore vanwege haar indrukwekkende herkomst en haar intense, krachtige high. Maar toen ze in 2015 in Michigan de High Times Cannabis Cup won in de categorie Sativa Concentrate, was het hek echt van de dam.

Clementine Strain
Clementine Strain

De genetische achtergrond van Clementine

Je weet nu dat Clementine een nakomeling is van Tangie en Lemon Skunk. Maar wat maakt deze ouders zo speciaal en belangrijk voor het succes van hun nageslacht? Laten we met Tangie beginnen. Als nakomeling van California Orange en Skunk #1, levert deze sativa dominante hybride een euforische en actieve high. Deze vind je ook terug in Clementine. Lemon Skunk heeft Clementine voorzien van een lekkere stone en opwekkende elementen. Lemon Skunk won talloze prijzen, waaronder de Outdoor Highlife Cup in 2007. Dankzij de smaak van citrus en de creatieve impact is deze soort nog altijd ongelooflijk populair.

Wat zijn de effecten van Clementine?

Het grootste deel van de effecten van Clementine komt van haar waanzinnige hoeveelheid THC. Als je haar binnen onder goede kweeklampen of buiten op een zonnige plek kweekt, kan het THC percentage in de toppen oplopen tot 27%. Dit feit alleen al maakt Clementine een van de sterkste soorten op de huidige markt. De rest van haar chemische cocktail (hierover later meer) heeft een prachtige interactie met de THC. Daarmee mag je rekenen op een opwindende, cognitieve stone die je motiveert en creatiever maakt. Als de piek van de high afzwakt, kom je langzaam terug op aarde, genietend van een comfortabele, licht bedwelmende afterglow.

Clementine Effects
Clementine Effects

Smaak en aroma: wat kun je van Clementine verwachten?

De geur en smaak van Clementine kun je vast wel raden. Simpel gezegd, biedt deze soort een intens fruitige stimulatie voor je zintuigen. Zelfs wanneer haar toppen nog aan de takken hangen, bespeur je de sterke aroma's van citrusvruchten zodra je je kweekruimte binnenstapt. Na het oogsten, drogen en curen van je toppen, kun je de wiet van Clementine eindelijk proeven. Zodra je een joint of bowl aansteekt, is het genieten geblazen met vleugen sinaasappel, mango, dennen en appel.

Het terpenen profiel van Clementine

De prikkelende geuren en smaken van Clementine zijn voor een groot deel te danken aan haar terpenen profiel. Deze aromatische bestanddelen dragen niet alleen bij aan de heerlijke smaak van de wiet, maar hebben ook een impact op de subjectieve effecten ervan. Bekijk hieronder de meest dominante terpenen:

  • Terpinoleen: dit terpeen draagt bij aan de frisse, dennenachtige en kruidige smaken en geuren van Clementine. Wat betreft de stone, zorgt deze molecule voor een opbeurend en energiek effect.
  • Myrceen: dit terpeen is bedwelmend. Het helpt overdreven onstuimige effecten te beperken en houdt je met twee benen op de grond. Myrceen voegt ook vleugjes mango, hop en citroengras toe aan de mix.
  • Pineen: dit terpeen werkt uitstekend samen het hoge THC-gehalte. Het helpt mogelijk ook het verlies van het kortetermijngeheugen te verminderen, wat vaak voorkomt als je sterke wiet gebruikt.
Clementine Taste
Clementine Taste

Is Clementine makkelijk te kweken?

Clementine groeit goed in verschillende omgevingen. Toch laat ze buiten haar beste prestaties zien, vooral in gebieden met een lang teeltseizoen. Hier zal ze een enorme hoogte bereiken en een overvloed aan enorme, pilaarachtige toppen produceren. Natuurlijk kun je deze cannabis strain ook binnen kweken, maar dan moet je haar wel goed in de gaten houden om te voorkomen dat ze niet door het dak schiet. In deze setting levert ze goede resultaten onder sterke kweeklampen en wanneer je ScrOG toepast.

Om Clementine de best mogelijke start te geven, kun je overwegen om zaden bij het zaaien te voorzien van zowel Trichoderma als mycorrhizaschimmels. Deze biologische verrijking bevordert de gezondheid van de wortels en beschermt de planten tegen schimmelpathogenen tijdens de vroege kwetsbare stadia.

Als je ervoor kiest om Clementine buiten te kweken, weet dan dat haar grote cola's gevoelig zijn voor schimmel. Zorg ervoor dat je je wietplanten tegen het einde van het teeltseizoen onder een overkapping zet als je in een regenachtig gebied woont.

Nakomelingen van Clementine: check deze soorten van RQS

Onze breeders probeerden Clementine en waren onmiddellijk enthousiast. Wie kan het ze kwalijk nemen? Haar enorme THC percentage en heerlijke terpenen profiel heeft tenslotte de harten van vele telers veroverd. Als eerbetoon aan deze prachtige soort besloten ze de genetica van Clementine te gebruiken om twee nieuwe RQS-soorten te creëren. Bekijk ze hieronder!

Mimosa

Onze breeders creëerden Mimosa door Clementine met Purple Punch te kruisen. Deze combinatie leidde tot een sativa dominante nakomeling die qua effecten erg op Clementine lijkt. Met een THC-gehalte van 22% en een overvloed aan aardse terpenen, biedt Mimosa een creatieve high die heerlijke lachbuien opwekt. Binnen bereikt deze wietplant een hoogte van 60-80cm en de productie loopt op tot 400g/m². Buiten piekt ze op een hoogte van 100cm en de productie schommelt tussen 500-550g/plant. Na een bloei van 9-10 weken kun je je wietplanten oogsten.

Mimosa
23_genetic background_1 Clementine x Purple Punch
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 80 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 80 - 100 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Creatief, Vrolijk

Koop Mimosa

Mimosa Automatic

Mimosa Automatic is de autoflower versie van de originele cannabis strain. Daarmee bezit ze vergelijkbare kwaliteiten, maar groeit veel sneller. Hoewel ze minder compact is dan haar fotoperiode tegenhanger, kun je deze soort in slechts 9-10 weken na het kiemen al oogsten. Binnen kun je je op een opbrengst verheugen van wel 400g/m². Buiten ligt 80-130g/plant binnen handbereik.

Mimosa Auto
23_genetic background_1 Mimosa Auto x Orangeade Auto
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 150 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 21%
28_Type Blend_1 Sativa 65% Indica 30% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 80 - 130 gr/plant
32_plant height outdoors_1 120 – 160 cm
27_harvest period_1 9-10 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Helder, Stimulerend

Koop Mimosa Auto

Clementine: indrukwekkende sterkte en serieuze citrussmaken

Dat was het dan! Als jij ook zo dol bent op een intense, cognitieve high waarmee je urenlang op wolkjes zweeft, dan zit je goed met Clementine. Bovenop haar intense impact heeft ze ook nog eens een heerlijk fruitig terpenen profiel. Onthoud wel dat je veel ruimte nodig hebt om deze wietplant binnen te kweken. Het is ook een optie om haar buiten in een grote polytunnel of tuinkas te kweken, zodat ze haar voordeel kan doen met het langere teeltseizoen. Succes!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.