By Marguerite Arnold


Als echte stoner kun je eigenlijk niet zonder een goede rolling tray. Natuurlijk kun je ook een willekeurig oppervlak gebruiken, zoals een tafel, een stoel of zelfs een boek. Maar het gebruik van een rolling tray zorgt ervoor dat je geen rommel meer hoeft op te ruimen. Om nog maar te zwijgen van de verspilling van waardevolle toppen die je hiermee voorkomt!

Wat is een rolling tray?

De naam spreekt eigenlijk al voor zich, maar een rolling tray gebruik je om je joints en blunts op te draaien. Ook kun je een rolling tray gebruiken om je bowl op te vullen. Je morst zo geen kostbare wiet, wat je leven een stuk makkelijker maakt. In tegenstelling tot te kleine of te grote en oneffen oppervlakken, is het gebruik van een rolling tray supereenvoudig.

Pluspunten van een rolling tray

✔️ Er gaan geen toppen verloren
✔️ Gelijkmatig oppervlak voor hoogwaardige joints
✔️ Opbergsleuven voor je lange vloei, aanstekers, etc.
✔️ Enorm veel keus, maar je kunt er ook zelf een maken

Je kunt een rolling tray zien als het middelpunt van al je cannabisactiviteiten. Het kan daarbij een eenvoudig plankje zijn, maar ook een complete versie met inkepingen en onderdelen om allerlei accessoires in op te bergen, zoals rollers, grinders, vloei en filters.

Eén ding is echter zeker; dit is een must have accessoire voor liefhebbers van joints en spliffs. Het zorgt voor een ordelijk, schoon draaiproces dat hoogwaardige resultaten oplevert, waarbij al je accessoires binnen handbereik blijven.

Wat is een rolling tray?

Veelvoorkomende rolling tray-materialen

Rolling trays kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, van hout en metaal tot plastic en siliconen. Zolang een materiaal een niet-giftig oppervlak biedt, kan het worden gebruikt om een rolling tray te maken.

De prijzen variëren van bijna gratis (voor de doe-het-zelver) tot superhoog. Het is dan ook heel eenvoudig om een rolling tray te vinden die bij jouw budget en levensstijl past.

 • Groot en klein

Misschien wel het belangrijkste aan een rolling tray is dat hij voldoende ruimte voor het draairitueel biedt. Maar je wilt hem ook niet zo groot hebben dat je hem nergens kunt opbergen of niet mee kunt nemen. Met dat in gedachten zijn de meeste rolling trays minstens 15-20cm breed en lang en een paar centimeter diep. De afmetingen kunnen echter sterk variëren. Ze zijn daarbij meestal vierkant of rechthoekig, hoewel ze ook een ronde, langwerpige of nog een andere vorm kunnen hebben.

 • Leuke ontwerpen

Er worden de gekste ontwerpen op rolling trays toegepast. Vaak zijn ze van simpel hout of plastic, maar het is ook niet moeilijk om er eentje met psychedelische kunst te vinden. Ook trays gemaakt van epoxy, met allerlei vormen en objecten in doorzichtige of gekleurde materialen zie je steeds vaker, net zoals exemplaren met glitters en sterren. Het is nu eenmaal een basisaccessoire voor stoners en daardoor is er van alles op de markt.

Als je toch niet kunt vinden wat je zoekt, kun je er natuurlijk ook altijd zelf een maken.

Wat is een rolling tray?

Doe-het-zelf rolling tray

Je eigen doe-het-zelf rolling tray maken is heel eenvoudig. Hoewel je misschien in de verleiding komt om gewoon een boek of een dik tijdschrift te gebruiken, kan je wiet hier gemakkelijk vanaf vallen als je niet oppast. Zo ontstaat rommel die je juist liever wilt vermijden. Je kunt misschien beter een spiegel, kleine sieradentray, bord, deksel van een koektrommel of zelfs een frisbee gebruiken. Ben je echter op zoek naar de beste, consistente resultaten, dan kun je er ook zelf een maken.

Hier zijn een paar ideeën:

 • Doe-het-zelf metalen rolling tray

Zorg voor een eenvoudig metalen dienblad dat groot genoeg is om je joint op te rollen, maar klein genoeg om gemakkelijk op te bergen.

Verwijder eventuele labels en gebruik een spuitbus om de gewenste kleur te creëren. Voeg glitter, symbolen of uitsparingen toe en wacht tot het droog is.

Bedek vervolgens het geheel met epoxy. Je kunt ook beginnen met een zachter materiaal, zoals hard karton, en het beschilderen. Zolang je het hele ding maar bedekt met epoxy om de decoraties op hun plaats te houden, zit je goed.

 • Doe-het-zelf rolling tray van epoxy

Je eigen epoxy tray maken is ook vrij eenvoudig. Je hebt hiervoor een siliconen mal nodig, epoxy en verharder. Daarnaast heb je nog wegwerphandschoenen, doorzichtige plastic bekers om het geheel te mengen, hars-pigment en bijvoorbeeld bladgoud, glitter of ander materiaal nodig dat je aan de mix wilt toevoegen.

Dit kunnen foto's, bladeren, bloemen, munten of zelfs nepjuwelen zijn. Houd er echter rekening mee dat de objecten die je in de hars insluit, vlak moeten zijn, omdat dit invloed heeft op de dikte van de tray, de hoeveelheid hars die je nodig hebt en de droogtijd. Om nog maar te zwijgen van de bruikbaarheid als het geheel klaar is!

Trek vervolgens de handschoenen aan en bereid de hars en verharder in de bekers volgens de instructies. Als je meerkleurige hars gebruikt, verdeel de hars dan in verschillende bekers, zodat je de pigmentinkt naar wens kunt toevoegen.

Bereid vervolgens de siliconen mal voor, inclusief alle creatieve elementen die je erin wilt hebben. Giet het mengsel in de mal en laat het uitharden. Het duurt meestal tussen de 24 en 48 uur voordat de hars helemaal droog is. Als je een verfbrander gebruikt, kun je het ook binnen enkele seconden drogen.

Wat is een rolling tray?

Rolling trays van Royal Queen Seeds

Als je je niet geïnspireerd voelt om er zelf een te maken, kun je natuurlijk ook altijd een rolling tray kopen. Er zijn veel coole ontwerpen op de markt. Dit zijn onze favorieten:

 • Metalen rolling tray van Royal Queen Seeds

De metalen rolling trays van Royal Queen Seeds geven kleur en stabiliteit aan je draaisessie. De hoge rand zorgt ervoor dat je zonder geknoei kunt draaien en voorkomt dat er waardevolle toppen vanaf vallen. Ze zijn verkrijgbaar in drie maten: small (18 × 14 × 1,5cm), medium (27,5 × 17,5 × 2,3cm) en large (34,5 × 27,5 × 2,5cm). Er is ook een versie met een Amerikaans thema, met felle kleuren, het RQS-logo en onze slogan 'Keep On Growing'.

 • Houten rolling tray van Royal Queen Seeds

Onze prachtige, handgemaakte houten rolling tray is puur natuur! Hij is gemaakt van Australisch zwarthout en afgewerkt met voedselveilige plantaardige olie voor een beschermend en veilig oppervlak. Met een afmeting van 30 × 15 × 2cm, heeft hij bovendien de perfecte maat voor op je tafel of schoot. Met het RQS-logo in een van de hoeken, is deze tray erg stijlvol.

 • Magnetische bamboe rolling tray van Royal Queen Seeds

Draai met klasse met deze slanke gadget. Deze tray is gemaakt van bamboe, en heeft een magnetisch deksel en uitsparingen voor alle benodigde accessoires, van je grinder tot vloei. Het ontwerp is ook gaaf. Je kunt de tray namelijk in tweeën splitsen, zodat één zijde dienst doet als hersluitbare deksel. De rolling tray heeft afgeronde randen en de bodem is op elke hoek beschermd met schuim om krassen te voorkomen. Het RQS-logo staat er drie keer op.

Andere toepassingen van rolling trays

Mocht je je allerbelangrijkste cannabis-gadget voor andere doeleinden willen gebruiken, doe dan hieronder wat inspiratie op:

 • Aan de muur hangen: de eerste optie is (vooral geschikt voor de artistiekere trays) ze als wanddecoratie ophangen. Vele bevatten kunst die net zo mooi is als een foto of schilderij. Dus waarom zou je ze niet ophangen?
 • Onderzetter: je kunt ze ook gebruiken als onderzetters (hoewel je wilt voorkomen dat er vocht op je toppen druppelt!).
 • Voor het raam hangen: je kunt transparante epoxy trays ook als unieke raamdecoratie gebruiken. Laat de zon erdoorheen schijnen!
 • Sieradenhouder: je kunt ze ook als sieradenhouder gebruiken, voor je cannabis-speldjes, -oorbellen en -kettingen.

Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden eindeloos. Veel plezier en geniet van je joints!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.