5 EXTRA GRATIS zaden voor de eerste 100 die met code 22KMD5 afrekenen

Houd je van reizen? Wij ook. We houden ook van wiet en als je die twee combineert, heb je geheid een onvergetelijke vakantie. Als je je op een onbekende plek bevindt kan de cultuurshock een verrijkende ervaring zijn als je high bent. Je loopt waarschijnlijk een hoop gelijkgestemden tegen het lijf die ook van cannabis houden. Je kunt lekker ontspannen met een indica, of je in het feestgedruis storten met een sativa. Een eenvoudig ezelsbruggetje: onthoud dat je van een indica "in" de bank verdwijnt en met een sativa "uit"gaat.

Als je je niet zo hebt verdiept in wat er op het gebied van wiet te doen is, zijn er veel cannabisvriendelijke bestemmingen die diensten en rondleidingen aanbieden waarmee je je kennis kunt bijspijkeren. Het zou best wel eens nuttig kunnen zijn om je horizon te verbreden met een op cannabis georiënteerde vakantie. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer bestemmingen die diensten aanbieden gericht op ganja liefhebbers. In veel landen zijn kleine hoeveelheden niet langer strafbaar of de politie wordt geacht een oogje dicht te knijpen. Maar pas op, er zijn nog veel landen waar de wet strikt nageleefd wordt en waar je zelfs tot de doodstraf veroordeeld kunt worden.

Waar je ook heen reist, gebruik altijd je gezonde verstand, respecteer de plaatselijke wetten en wees discreet. Je doet er goed aan de regelgeving van het land dat je wilt bezoeken goed te bestuderen alvorens je je koffers pakt. In sommige landen bestaan er weinig regels als je cannabis wilt roken. Soms is het er zelfs legaal en is er een opkomende cannabisindustrie. De economische effecten die dit veroorzaakt, hebben ook gevolgen voor een van de grootste industrieën ter wereld, namelijk de toeristensector. Op websites als Bud and Breakfast vind je leuke accommodaties die blowende gasten van harte verwelkomen. Kush Tourism toont je de beste plekken van de wereld die je als cannabisliefhebber zeker weet te waarderen.

Met veel plezier hebben we alvast deze lijst voor je samengesteld, als basis voor een avontuurlijke cannabis vakantie. Dit zijn onze top tien bestemmingen waar je vanwege de progressieve houding tegenover wiet niet in de problemen komt. Ze bezorgen je allemaal een onvergetelijke vakantieherinnering. De lijst is willekeurig samengesteld. Hier zijn de tien landen waar ons geliefde kruid het minst door beperkende cannabis regels geteisterd wordt.

1. NEDERLAND

We voelen ons een beetje verplicht om met Nederland van start te gaan. Al tientallen jaren doen wietliefhebbers ons land en dan met name Amsterdam aan. Je vindt eigenlijk in alle grote Nederlandse steden wel een fijne coffeeshop met typisch Hollandse gezelligheid. Over het algemeen treedt de politie sinds de jaren '70 al niet meer op tegen coffeeshops. Zolang men zich tenminste aan de regels houdt en geen overlast veroorzaakt. Deze voorschriften zijn na verloop van tijd wat verandert. Momenteel wordt er wel opgetreden tegen zogenaamde broodkwekers. Maar daar wil de huidige regering ook een oplossing voor proberen te vinden.

Wanneer er met gereguleerde kweek wordt begonnen, zou de kwaliteit van de producten in de coffeeshops zelfs nog beter kunnen worden. Die is echter al wereldberoemd, gezien de toeristen die samenstromen in de coffeeshops om er een op te steken. Een omstreden pasjessysteem waardoor alleen Nederlanders een coffeeshop mogen betreden, werd uiteindelijk door de gemeente Amsterdam afgewezen. Men ziet de cannabis subcultuur als een belangrijke aanjager voor toeristeninkomsten, net als andere steden. Kijk wel even naar de plaatselijke regelgeving zodat je goed voorbereid naar een van onze steden gaat. Ga op zoek naar een coffeeshop met een sfeer die bij je past, van ontspannen en gezellig tot van hoge kwaliteit en vol energie.

Amsterdam Nederland Koffiehuizen

2. SPANJE

Spanje is een andere weg ingeslagen dan Nederland met het tolereren van cannabis. Er komen echter nog veel toeristen die een beetje de Spaanse cannabiscultuur willen opsnuiven. Oppervlakkig gezien doet een Spaanse Cannabis Social Club, zoals in Barcelona, wel een beetje aan een coffeeshop in Amsterdam denken. Een belangrijk verschil is hoe je er binnenkomt. In Nederland kan iedereen boven de achttien jaar met een ID naar binnen, maar voor de Spaanse cannabisclubs moet je eerst een betaald lidmaatschap aanvragen. Als je hierbij geld geeft voor wiet koop je het in feite niet. Je doneert namelijk het bedrag voor het kweken van goede cannabis aan de kwekers.

Op die manier hebben Spanjaarden toegang tot hoogwaardige cannabis voor persoonlijk gebruik als onderdeel van een non-profit organisatie. De clubs dienen te voldoen aan andere reguleringen en zijn doorgaans loungeruimtes die aan het oog van het publiek zijn onttrokken. Soms vinden de activiteiten plaats in het appartement van een clublid. De richtlijnen die bepalend zijn voor de clubs verschillen van streek tot streek. In sommige provincies zijn ze helemaal niet toegestaan. Zorg ervoor dat je een deel van Spanje bezoekt waar de plaatselijke overheid cannabisclubs tolereert. Er zijn veel clubs waar niet-Spanjaarden lid kunnen worden, maar de strengere regelgeving is iets wat je in de gaten moet houden. Zo heeft de Catalaanse regering in Barcelona onlangs een wet aangenomen waarin staat dat je eerst twee weken moet wachten op een lidmaatschap. Wees dus voorbereid.

Barcelona Spanje Catalonië Cannabis Vriendelijk

3. JAMAICA

Jamaica is het cannabisparadijs bij uitstek. En dat komt echt niet alleen door de Rastafari levensbeschouwing, waarvan de aanhangers cannabis als sacrament mogen gebruiken. Ook mede dankzij de reggae is Jamaica's link met ganja internationaal populair geworden. Er bestaat een grote gemeenschap van cannabiskwekers in Jamaica. Het Caribisch klimaat is bijna perfect voor kweek en de overheid richt zich op de ontwikkeling van de teelt van medicinale cannabisplanten voor onderzoek en als voorgeschreven geneesmiddel.

2015 was het jaar van een grote reeks hervormingen, die meer overeenkwamen met de tolerante houding van het land jegens cannabis. Het in bezit hebben van minder dan 56,7g wiet is nu een kleine overtreding. En heb je een geldig recept voor medicinale cannabis in je eigen land? Dan kun je dat zelfs gebruiken om een vergunning aan te vragen zodat je toegang hebt tot medicinale wiet in Jamaica. Dat is een stuk flexibeler dan de houding van de meeste tropische eilanden met spierwitte stranden en regenwouden. Er bestaat echter nog steeds geen formeel gelegaliseerde verkoop. Maar de goed ingelichte plaatselijk bevolking zou best wel eens in staat kunnen zijn om je te helpen discreet zeer goede wiet te vinden om van te genieten.

Jamaica Zangers Cannabis Friendly

4. CAMBODJA

Deze wijkt wat af van onze andere suggesties, hoewel het steeds bekender wordt. Thailand en Vietnam zijn beide populaire toeristenbestemmingen. En de toeristen gaan steeds vaker naar Cambodja op hun reis naar Zuidoost-Azië. Je vindt er een rijke geschiedenis en prachtige tempelgebouwen. Maar er is ook een ontspannen houding ten opzichte van cannabis. Wiet is illegaal in Cambodja, maar het lijkt erop alsof de politie instructies heeft gekregen de verkoop en het gebruik te tolereren. Denk er echter aan dat ze er bekend om staan selectief en ruw het verbod te handhaven.

Toch is Cambodja al met al tolerant genoeg om als rokersparadijs beschouwd te worden. Wiet wordt vaak gewoon op de straatmarkten verkocht tegen opvallend lage prijzen. De overvloed aan cannabis wordt veroorzaakt door een bloeiende kweeksector. De kweekmethoden zijn simpel; er wordt weinig uitgehard. De kwaliteit kan daarom variëren en de beste wiet is voor de export bestemd. Maar cannabis kun je bijna overal vinden en het wordt vaak in recepten verwerkt. Iedere tent waar ze "happy pizza" aanbieden, serveert een pizza waarin wiet zit, voor een sterke edible-high. Eet smakelijk!

Happy Pizza Cannabis Cambodja

5. VANCOUVER, CANADA

Oh, Canada. Die premier van jullie met die eeuwige gelukzalige glimlach op zijn gezicht streeft naar algehele recreatieve legalisering van cannabis, op federaal niveau. Daarmee komt de wet meer overeen met de positieve houding van Canadezen op het gebied van wiet. En het trekt waarschijnlijk ook meer toeristen aan. Er is zoveel te bewonderen in Canada naast de reeds lang bestaande cannabiscultuur. Elke provincie is straks gemachtigd verkooppunten te openen om gereguleerde, op kwaliteit gecontroleerde cannabis te verkopen. En zo is er nog meer te bewonderen voor de toerist.

De legalisering van recreatieve cannabis staat gepland om in werking te treden op Canada Day. Dat valt op 1 juli 2018. Dit geldt voor het hele land, maar het is met name goed nieuws voor de bewoners van Brits-Columbia. Hun zeeklimaat aan de westkust van Canada heeft eraan bijgedragen dat ze daar het belangrijkste centrum voor de binnenkweek van cannabis zijn geworden. Zelfs voor de legalisering tolereerde de stad Vancouver al een aantal coffeeshops waar open en bloot wiet gerookt mag worden. Met de gevestigde cannabiscultuur en het uitzicht op de spectaculaire Canadian Rockies raden we je aan ook Vancouver in je reisschema op te nemen als je Canada bezoekt.

Vancouver Canada Cannabis Tolerant

6. COLORADO, VERENIGDE STATEN

Oogverblindende vergezichten op de Rocky Mountains in een baanbrekende stad die bekend staat vanwege de hervormingen van de cannabis wetgeving? Je hebt ook een keuze voor dat soort vakanties in de Verenigde Staten. Colorado was de eerste staat waar recreatieve cannabis gelegaliseerd werd en waar een retailmarkt van de grond kwam. De winkels in Colorado staan het niet toe dat er ter plekke gebruikt wordt, maar er beginnen steeds meer loungeruimtes op te duiken, speciaal voor cannabisgebruikers. Er zijn nu georganiseerde tours in steden, zoals in Denver, om je het beste te laten zien van het cannabis nachtleven.

Denver Colorado Cannabis Friendly

7. ALASKA, VERENIGDE STATEN

Weet je wat een ongelooflijk nachtelijk gebruik van cannabis zou zijn? Naar het noorderlicht kijken terwijl je Northern Lights rookt. Alaska heeft ook de verkoop van cannabis gelegaliseerd, dus je zou er daadwerkelijk heen kunnen gaan en dat ervaren terwijl je high bent. Dat zou ongelofelijk zijn, maar dan is het misschien wel handig als je een wietvriendelijk onderkomen hebt. Op federaal grondgebied, zoals in de nationale parken, kan nog hard opgetreden worden en het in bezit hebben van cannabis kan er zwaar gestraft worden. Dus wees wijs in het kiezen van je bestemming en wat er in je bagage zit.

Alaska Cannabis Friendly

8. DE WESTKUST VAN DE VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse Westkust voorziet cannabisliefhebbers van tal van mogelijkheden voor de reis van hun leven. De prachtig beboste landschappen van de Pacific Northwest zijn waar de eerste invoerders van legale wiet, de staten Washington en Oregon, uitstekende cannabis winkels openden. Californië kan ook een zonnige toekomst verwachten. Van het kweekmekka Humboldt County in het noorden tot de legendarische zuidelijke steden Los Angeles en San Diego valt er genoeg te zien en op te steken.

Ook in Nevada vind je gelegaliseerde recreatieve wiet. Met zo makkelijk te verkrijgen toppen komt je reis tot volle bloei. Of dat nu is op de levendig surrealistische Strip van Las Vegas of in de adembenemend mooie landschappen van Nevada. Tussen haakjes willen we je er nog even op wijzen dat je wel een beetje moet opletten waar je bent, want de boetes verschillen per federaal grondgebied. Als we deze staten samen nemen, zie je pas echt goed hoeveel mensen er al leven met door stemrecht verkregen legale cannabis. We hopen dat de verandering zich doorzet. Maar hoe zit het met kleinere plaatsen die de zaken altijd op hun eigen manier geregeld hebben?

West Coast Cannabis Tolerance

9. NIMBIN, AUSTRALIË

Onze laatste twee bestemmingen zijn kleine leefgemeenschappen met een grote liefde voor cannabis. Australië is een toeristenmagneet waar onlangs medicinale wiet geïntroduceerd is. Recreatieve cannabis is er nog wel illegaal, met boetes die van staat tot staat variëren. De staat Nieuw-Zuid-Wales stelt wiet strafbaar, een beleid dat op veel weerstand stuit in een klein stadje dichtbij de noordelijke grens met Queensland. Veel toeristen trekken langs deze oogverblindende oostkust van Australië, van Brisbane naar Sydney.

Nimbin is een stadje met een grote reputatie in Australië. De gemeenschap daar heeft veel hippies aangetrokken uit heel het land. Sinds de jaren '70 vieren ze er cannabis met geregelde evenementen en vrije consumptie. Voordat de politie een inval deed, hebben ze zelfs geëxperimenteerd met een coffeeshop die eerder leek op die in Vancouver dan die in Amsterdam. Een plek waar dus geen cannabis vrijelijk verkocht wordt, maar waar het wel ter plekke gerookt mag worden. De mensen van Nimbin zijn vriendelijk, verwelkomend en "hulpvaardig" voor toeristen. Ze verkopen veel hennepproducten in de stad en schilderen hun gebouwen in heldere kleuren met pakkende muurschilderingen. Je vindt er zelfs de Nimbin HEMP Bar en de Nimbin Hemp Embassy voor alle informatie die toeristen nodig hebben.

Nimbin Australia Medische Cannabis

10. CHRISTIANA, DENEMARKEN

Onze laatste bestemming is een zeer interessante locatie. Nimbin wordt geassocieerd met de tegencultuur, activisten en ondergrondse kunstbewegingen van Australië. Maar ook in Denemarken is er een kleine gemeenschap in Kopenhagen, die die rol vervult met een rijke en fascinerende geschiedenis. Denk je weleens na over de politiek van de samenleving, of vraag je jezelf af waar het anarchisme kan worden uitgeoefend? Christiana is een anarchistisch collectief en gevestigd op een verlaten militair terrein in de hoofdstad van Denemarken.

Het is verhelderend om te zien hoe mensen met een alternatieve leefstijl leven onder een bestuurssysteem waarbij regels uitsluitend in werking treden nadat er democratisch overeenstemming over is bereikt. Dat heeft geleid tot weinig wetten en een open cannabishandel met de marktkraampjes op "Pusher Street". Veel toeristen komen wiet keuren in deze legendarische omgeving. Er zijn geregeld geweldsuitbraken, maar de marktkraampjes duiken altijd weer op. Je komt er ongetwijfeld veel vrije geesten van het legendarische ministaatje Freetown Christiana tegen. Wip er zeker even langs tijdens je reis naar Kopenhagen.

Christiania Denemarken Cannabis Freetown

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.