By Luke Sumpter


Voor veel mensen opent zich na het roken van de eerste joint een hele nieuwe wereld. Het begint allemaal met een paar fijngemalen toppen en een pakje vloeipapier. Maar al snel daarna maken veel cannabisfans kennis met duizenden soorten, honderden fytochemicaliën en talloze manieren om de plant te gebruiken.

Je hebt vast weleens een joint, blunt of bong gerookt en de kans is groot dat je ook al eens edibles hebt gegeten. De nieuwste vape-technologie heb je misschien ook al geprobeerd. Maar heb je weleens THC onder je tong gedaan om high te worden? THC-strips maken gebruik van een consumptiemethode die 'sublinguale toediening' wordt genoemd. Zo hoef je geen rook meer in te ademen. En in tegenstelling tot edibles duurt het niet lang voordat je de effecten voelt.

Om hun cannabinoïdereceptoren te stimuleren, druppelen veel mensen extracten en olie onder hun tong. Maar inmiddels hebben verschillende bedrijven deze sublinguale methode naar een hoger niveau getild. In een poging om het gedoe die gepaard gaat met druppelflesjes te omzeilen, hebben ze nu gebruiksvriendelijke strips met THC ontwikkeld die onder je tong oplossen. Lees hieronder alles wat je over THC-strips moet weten.

Wat zijn THC-strips?

THC-strips zijn dunne strips die onder de tong oplossen. Elke strip heeft een bepaalde smaak en bevat een dosering THC. Sommige bevatten ook CBD. Hoe krachtig ze zijn, varieert, maar meestal zit er 10mg THC in een strip. Dat is genoeg om een milde buzz te voelen, zonder overdreven stoned te worden. Met deze producten hoef je geen joint meer te draaien, niet te wachten tot je vape opgewarmd is en voorkom je de knoeiboel die een druppelaar soms kan geven. Ze zijn efficiënt, nauwkeurig gedoseerd en veroorzaken geen verdachte aroma's.

Hoe werken THC-strips?

Sublinguale toediening is niet door de wietindustrie uitgevonden. Het is niet zomaar een techniek die door een of andere stoner of hippie ontwikkeld is. Zo schrijven artsen regelmatig medicijnen voor die onder de tong geplaatst moeten worden. Hiermee wordt voldoende absorptie en een snel effect gegarandeerd. Voorbeelden van dit soort medicijnen zijn het antidepressivum mirtazapine en rizatriptan tegen migraine.

Als je in de spiegel kijkt en je tong omhoog houdt, zie je het slijmvlies van je mond. Dit is zacht weefsel en bestaat uit epitheelcellen en lagen bindweefsel, dat zich boven een aantal haarvaten bevindt. Dit is de enige barrière tussen je bloedbaan en de buitenlucht. THC is een lipofiel molecuul, ofwel vetminnend, en kan makkelijk door deze laag in de haarvaten terechtkomen. Zo krijgt de chemische stof toegang tot je bloedbaan. Uiteindelijk passeert het molecuul de bloed-hersenbarrière, bindt het zich aan CB1-receptoren en verhoogt het het dopaminegehalte, waardoor je high wordt.

Hoe werken THC-strips?
  • Hoelang duurt het voordat THC-strips werken?

Je voelt de impact van deze wietstrips vrijwel meteen. Ze hebben net zoveel tijd nodig als wanneer je wiet rookt. Bij edibles gaat THC eerst door het spijsverteringskanaal, maar bij THC-strips komt de stof rechtstreeks in de bloedbaan terecht en wordt het snel naar cannabinoïdereceptoren vervoerd, daar waar alle psychoactieve actie plaatsvindt.

THC-strips zijn gemakkelijk onderweg te gebruiken, maar ook thuis op de bank of op het strand, waarna je vrijwel direct high wordt. De ervaring duurt in totaal twee tot drie uur. De piek kun je verwachten na ongeveer dertig minuten, gevolgd door een prettige 'afterglow' die je langzaam weer met beide benen op de grond zet.

Wat zijn de voordelen van THC-strips?

THC-strips voor onder je tong bieden tal van voordelen. Natuurlijk zullen de puristen gewoon joints blijven roken. Als je echter openstaat voor een nieuwe manier van toedienen, probeer ze dan zeker eens.

De belangrijkste voordelen van THC-strips zijn:

  • Eenvoudig in gebruik: THC-strips zijn supersimpel te gebruiken. Je hoeft geen wiet meer te malen, een bowl te vullen of een brownie te bakken. Haal gewoon een strip uit de verpakking, plaats hem onder je tong en geniet ervan!
  • Geen rommel: je loopt geen risico meer op lekkende druppelflesjes of een kin vol met olie. Je kunt THC-strips gewoon gebruiken tijdens een hobbelige roadtrip of gedurende een wandeling, zonder te knoeien.
  • Onmiddellijke effecten: net als bij roken en vapen, komt de psychotrope cannabinoïde met THC-strips rechtstreeks in de bloedbaan terecht. Je hoeft niet meer te wachten op een high. Geef het een paar minuten de tijd en je kunt gaan genieten.
  • Mildere high: THC-strips verschillen op een aantal manieren van edibles. De effecten komen namelijk niet alleen sneller op, maar ze zorgen ook voor een mildere high. Edibles staan bekend om hun intense effect. De lever zet de THC hierbij namelijk in het krachtigere molecuul 11-hydroxy-THC om. THC die je onder de tong toedient, gaat echter direct naar de hersenen, zonder eerst de lever te passeren. Dit betekent dat je een soortgelijk effect zult voelen als wanneer je wiet zou roken.
  • Nauwkeurige dosering: de strips bevatten precieze hoeveelheden THC. Vaak is dit 10mg per strip. Dit betekent dat je de hoeveelheid die je binnenkrijgt nauwkeurig kunt bepalen en dus controle over je high kunt houden.

  • Verschillende soorten THC-strips

THC-strips zijn relatief nieuw. Op dit moment kun je strips met verschillende cannabinoïden kopen, waaronder met THC, CBD en een combinatie van beide. Naarmate sublinguale producten echter steeds meer bekendheid zullen krijgen en er meer cannabinoïden op de markt zullen komen, zullen er waarschijnlijk ook strips met CBG of CBC verschijnen, maar ook producten die cannabinoïden en terpenen met elkaar combineren om het entourage-effect te bewerkstelligen.

Hoe maak je zelf THC-strips?

THC-strips zijn moeilijk om zelf te maken. Hoewel ze het high worden vereenvoudigen, zijn ze lastiger te maken dan edibles. Ze vereisen veel ingrediënten, waaronder smaakstoffen, gom, verdikkingsmiddelen en additieven. Daarom kun je ze voorlopig beter kant en klaar kopen. Naarmate de wietindustrie het proces echter blijft verfijnen, mag je er wel van uitgaan dat er makkelijkere recepten zullen verschijnen.

Sublinguale THC-strips: zijn ze het proberen waard?

Absoluut. THC-strips bieden een nieuwe en effectieve manier om high te worden. Ze vallen ook nauwelijks op. Daarmee zijn ze ideaal voor als je bijvoorbeeld tijdens je werk, of in de trein, de kracht van cannabinoïden wilt voelen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.