USA DAYS — Tot 50% korting op USA strains Koop Nu

By Luke Sumpter

Deze natuurlijke bestrijdingsmiddelen stoppen de snode plannen van pestbeestjes.

Inhoud

1. Neemolie is een effectieve insectendoder
2. Knoflook bestrijdt plagen, maar spaart lieveheersbeestjes
3. Bladeren van de tomatenplant bevatten alkaloïden die bladluis doden
4. Van etherische oliën zetten pestbeestjes het op een lopen


Buitenkwekers zouden hun planten goed in de smiezen moeten houden. Waar ter wereld je je ook bevindt, er liggen altijd insecten en dieren, maar ook schimmels op de loer, die zich graag tegoed doen aan je cannabis.

Kwekers zijn in staat diverse voorzorgsmaatregelen te nemen, zodat zo'n invasie geen kans krijgt. Plant bijvoorbeeld gezelschapsplanten om ongedierte af te schrikken en van wietplanten af te leiden of zet nuttige insecten uit die pestbeestjes najagen en uitroeien.

Mochten deze methoden niet werken of toegepast zijn, dan duurt het niet lang voordat pestbeestjes je cannabisplanten ruïneren. Een effectieve manier om dit laatste te voorkomen, betreft insectenwerende middelen. Landbouwers gebruiken vaak chemische pesticiden en fungiciden om die klus te klaren. Deze chemicaliën zijn effectief, maar hebben ook grote nadelen. Veel pesticiden zijn namelijk gelinkt aan gezondheidsproblemen voor mensen en komen via het grondwater in sloten terecht waar ze de natuur en het milieu schaden. En zeg nou zelf, wil je met pesticide besproeide cannabis roken?

Als je zelf insectenwerende middelen samenstelt, is het mogelijk natuurproducten te gebruiken om pestbeestjes te weren. Je gezondheid en het milieu blijft daarmee een hoop ellende bespaart.

1. NEEMOLIE IS EEN EFFECTIEVE INSECTENDODER

Biologische landbouwbedrijven gebruiken vaak neemolie als biopesticide, wat werkt tegen een leger aan pestbeestjes, zoals bladluis, motluis, mijt, rouwmug en de bladmineerder. Hiermee is het ook mogelijk schimmelinfecties, zoals echte meeldauw, te bestrijden. In tegenstelling tot chemische pesticiden veroorzaakt neemolie geen schade aan de omgevende natuur, zoals bijen, lieveheersbeestjes, zoogdieren en onze gevleugelde vrienden.

Neemzaden bevatten de chemische verbinding azadirachtine en wel in een concentratie van 0,2-0,4%. Deze verbinding werkt als een 'walgmiddel' en verjaagt invasieve insecten en grazers. Voor het samenstellen van een neemspray moet je allereerst op zoek naar de allerbeste neemolie. Koop 100% zuivere, koudgeperste olie, die geen additieven bevat.

WAT ERIN MOET

 • 5ml neemolie
 • 1l water
 • 2ml biologische vloeibare zeep

HOE JE HET MAAKT

Voeg 5ml neemolie toe aan 1l water. Er moet ook 2ml biologische vloeibare zeep bij de oplossing, anders blijft de olie op het water drijven. Vul een plantensproeier ermee en besproei je aangetaste planten.

Neemazal - Neem Oil

Neemolie biedt een compleet natuurlijke manier om je wietplanten te beschermen tegen plagen.

Koop Neem Oil

2. KNOFLOOK BESTRIJDT PLAGEN, MAAR SPAART LIEVEHEERSBEESTJES

Ook knoflook wordt in de landbouw veel gebruikt als biopesticide en kent een rijk scala aan gebruikstoepassingen. Van verschillende verbindingen in de knoflookteentjes is bekend dat ze effectieve insecticiden zijn. Knoflook bestrijdt pestbeestjes effectief, maar nuttige beestjes, zoals lieveheersbeestjes, blijven gespaard. Maak met het onderstaande recept je eigen knoflookspray.

WAT ERIN MOET 

 • 2 tenen knoflook
 • 120ml olijfolie
 • 5ml biologische vloeibare zeep
 • 2l water
 • Stukje kaasdoek

HOE JE HET MAAKT

Leg de knoflookteentjes in wat water en laat de boel een dagje trekken. Zeef de knoflook uit het mengsel met een stuk kaasdoek en voeg het knoflookwater toe aan 1l water, samen met de olijfolie en de vloeibare zeep. Doe 240ml van het mengsel in de resterende liter water. Giet de oplossing in een plantensproeier en besproei je planten naar behoefte.

3. BLADEREN VAN DE TOMATENPLANT BEVATTEN ALKALOÏDEN DIE BLADLUIS DODEN

De tomatenplant ziet er vrij onschuldig uit. Ze maakt knalrode, smakelijke vruchten aan en ruikt fenomenaal. De bladeren zijn echter een verhaal apart. De plant behoort namelijk tot het geslacht nachtschade, net als de beruchte wolfskers. Hoewel lang niet zo giftig, behoort ze tot die familie vanwege de gifstof tomatine in de bladeren. Deze glykoalkaloïde is een afweerstof tegen invasieve en uitgehongerde bladluizen.

WAT ERIN MOET 

 • 200g versnipperde tomatenbladeren
 • 1l water
 • Kaasdoek

HOE JE HET MAAKT

Doe de versnipperde tomatenbladeren in een halve liter water. Laat dat een nachtje trekken. Zeef het water met de tomatenbladeren door de kaasdoek en gooi het plantaardig materiaal weg. Doe de rest van het water erbij om de boel aan te lengen. Vul je plantensproeier en dood de bladluis, voordat deze onherstelbare schade aanricht.

Natuurlijke bestrijdingsmiddelen

4. VAN ETHERISCHE OLIËN ZETTEN PESTBEESTJES HET OP EEN LOPEN

Etherische olie is een geconcentreerd plantenextract en zit barstensvol terpenen. Deze aromatische verbindingen maken planten als natuurlijk afweermiddel aan tegen uitgehongerde insecten. Het is daarom logisch dat een spraymiddel waarin etherische olie zit, ook helpt om pestbeestjes te verjagen. Etherische pepermunt-, eucalyptus- en rozemarijnolie zijn bijvoorbeeld zeer effectief. Dit biologische insectenwerende middel is met name doeltreffend tegen bladluis, motluizen, spintmijt en mieren.

WAT ERIN MOET

 • 5ml etherische eucalyptusolie
 • 5ml etherische pepermuntolie
 • 5ml etherische rozemarijnolie
 • 1l handwarm water
 • 2,5ml biologische vloeibare zeep

HOE JE HET MAAKT

Giet alle olieproducten in een flesje en schud flink. Doe 2,5ml van de oplossing in 1l handwarm water. Vervolgens moet de vloeibare zeep erbij, zodat het mengsel emulgeert. Sproei het op je planten, waar die eerder vermelde rakkers zich ophouden en zie hoe ze de benen nemen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.