By Luke Sholl

Linalool. Het kan een tongbreker zijn, maar deze essentiële olie heeft een van de meest herkenbare aroma's van alle terpenen. Liefhebbers van fijne kruiden en de gewone burger beseffen zich misschien niet eens dat ze de geur kennen. Het is verantwoordelijk voor de olfactorische eigenschap van een aantal bekende geuren en cosmeticaproducten. En het is de basisverbinding die lavendel haar onmiskenbare aroma geeft.

Linalool speelt vaak een rol in het creëren van de kenmerkende geur van cannabis. Het is een van de heerlijke geuren die je doet snakken naar meer, steeds weer. Het verbindt de primaire delen van de hersenen die we gebruiken om de lucht op te snuiven op zoek naar gevaar.

Lavendelvelden

Linalool is een van de meer dan tweehonderd terpenen waarvan we weten dat ze aanwezig zijn in de hars van cannabisplanten. Terpenen worden geproduceerd in speciale kliermembranen in de blad- en toppenstructuren van volwassen cannabis. Sommige van deze structuren, genaamd trichomen, verschijnen als een kristalstengel die met een gezwollen harsklier wordt bedekt. Deze vluchtige verbindingen zijn wat cannabis en andere bloemen en kruiden hun specifieke geuren geven.

Terpenen zijn mede verantwoordelijk voor de verschillende effecten van variërende marihuana soorten en ze veranderen het huidige cannabinoïde-gecentreerde landschap. Verschillende cannabis soorten met vergelijkbare THC-percentages kunnen zeer verschillende effecten hebben. Of het nu gaat om een kush crash en couch-lock of een hazy boost van creativiteit, deze nuances hangen af van de terpenen.

Linalool Cannabis Terpenen

DE EIGENSCHAPPEN VAN LINALOOL

Linalool werkt op een aantal gunstige manieren in op het menselijk lichaam. Het is eeuwenlang gebruikt als een natuurlijk slaapmiddel, ontstekingsremmer, angstremmer en topische toepassing voor de huid. Mensen met slapeloosheid in de Renaissance legden pakjes lavendel onder hun kussen. En het wordt vandaag nog steeds gebruikt voor de behandeling van littekens.

Hedendaagse studies hebben aangetoond dat linalool een krachtig anti-inflammatoir en pijnstillend middel is. Dat is goed nieuws voor patiënten die natuurlijke vormen van medicijnen zoeken. Ontstekingen zijn een grote oorzaak van de pijn bij kanker, multiple sclerose, chronische pijn en artritis.

A-Pinene

 

ANTI-INFLAMMATOIRE
BRONCHODILATATOR
HELPT HET GEHEUGEN
ANTIBACTERIEEL
Ook aanwezig in dennennaalden

A-Pinene

Linalool

 

VERDOVINGSMIDDEL
ANTI-CONVULSIEF
PIJNSTILLEND
ANGSTREMMEND
Ook aanwezig in lavendel

Linalool

Beta-Caryophillene

 

ANTI-INFLAMMATOIRE
PIJNSTILLEND
BESCHERMT CELWANDEN IN HET SPIJSVERTERINGSKANAAL
Ook aanwezig in zwarte peper

Beta-Caryophyllene

Myrcene

 

DRAAGT BIJ AAN DE KALMERENDE WERKING VAN STERKE INDICA'S
SLAAPMIDDEL
SPIERVERSLAPPER
Ook aanwezig in hop

Myrcene

Limonene

 

BEHANDELT BRANDEND MAAGZUUR
ANGSTREMMEND
ANTIDEPRESSIVUM
Ook aanwezig in citrusvruchten

Limonene
 

LINALOOL EN CANNABIS

De gunstige effecten van THC, CBD en terpenen, zoals linalool, worden wederzijds door elkaar versterkt. Dat staat bekend als het entourage effect. De cannabinoïden zelf zijn anti-inflammatoir, angstremmend, kalmerend en pijnstillend. De subtiele interacties tussen deze verbindingen worden door de recreatieve roker als verschillende highs ervaren. De medicinale consument bemerkt deze moleculaire interacties door het feit dat de ene soort een kwaal beter lijkt te behandelen dan de andere. Cannabis soorten waarvan we weten dat ze veel linalool bevatten, zijn Amnesia Haze en Special Kush.

De effectiviteit van cannabis als geneesmiddel is te wijten aan de interactie tussen honderden plantaardige bestanddelen, waaronder linalool. Naarmate het onderzoek vordert, blijkt dat cannabis een therapeutische krachtbron is die vele gezondheidsbevorderende verbindingen bevat. Kwekers en onderzoekers werken hard om soorten te creëren die zich op specifieke ziekten kunnen richten. De onbeperkte aanpassing van cannabis voor specifieke doeleinden komt steeds dichterbij.

External Resources:
  1. Anti-inflammatory Activity of Linalool and Linalyl Acetate Constituents of Essential Oils - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  2. (-)-Linalool Produces Antinociception in Two Experimental Models of Pain - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.