By Steven Voser

Geïnspireerd op Matanuska Thunderfuck (MTF), een geheimzinnige Alaskaanse klassieker uit de jaren tachtig, blijft de genetische achtergrond van North Thunderfuck in nevelen gehuld. Eén ding is echter overduidelijk; deze citroenfrisse THC-gigant komt keihard binnen en bezorgt je urenlang euforische dagdromen.

NORTH THUNDERFUCK: GENETISCHE ANALYSE

North Thunderfuck is onze interpretatie van MTF, een klassieke Alaskaanse wietsoort die in de jaren zeventig in het cannabiswereldje opdook.

De kristal-matte toppen van MTF stonden garant voor een beresterke, euforische fysieke buzz en haar aroma was een mengelmoes van gronderige dennen en vleugjes Skunk en pepermunt. Deze planten bleven laag en corpulent, met donkergroene waaierbladeren met soms wel acht bladvingers. Ze bloeiden pijlsnel en waren zeer geliefd bij telers met weinig ruimte. Maar ook buiten, gedurende de korte, milde zomer rond de Matanuska-gletsjer, bleek MTF in staat buitengewone toppen aan te maken.

Wietliefhebbers uit die tijd, die haar eind jaren tachtig wisten te bemachtigen, wilden haar graag blijven gebruiken, maar ze verdween uit beeld na de opnieuw ingevoerde strafbaarstelling van wiet in 1990. Nadat de staat Alaska de handelsmarkt voor cannabis in 2015 legaliseerde en reguleerde, begon iedereen echter weer als een gek naar MTF te zoeken. Nu, veertig jaar nadat ze voor het eerst uit de sneeuw ontsproot, kunnen we vol trots melden dat de gloriedagen van MTF weer zijn aangebroken.

Onze North Thunderfuck werd linea recta veredeld uit de genen van MTF. Nadat we het fenotype met het juiste aroma, effect, de juiste bloei en kweekeigenschappen hadden gevonden, kruisten we deze plant drie generaties terug om een MTF-soort te maken met een unieke geur en verbeterde THC-productie.

Gerelateerd Artikel

Cannabistermen uitgelegd

NORTH THUNDERFUCK KWEKEN: ERVAAR DE EIGENSCHAPPEN VAN MATANUSKA THUNDERFUCK

In de kweekruimte is North Thunderfuck een juweeltje. Of je nu een beginner bent die zijn eerste zaadjes laat kiemen of een oudgediende op zoek naar een hoogwaardige soort, deze soort zal je nooit teleurstellen.

Deze strain komt oorspronkelijk uit de Matanuska Vallei, waar de winters lang en koud en de zomers kort en kil zijn. Ze is daardoor behoorlijk afgehard, presteert goed bij een koudere temperatuur en heeft een natuurlijke weerstand tegen ongedierte en plantenziekten. Haar bloei bedraagt een dag of 65.

Als beginnende kweker kun je haar gerust haar gang laten gaan wat betreft de groei. Geef haar tijdens de groeiperiode alleen wat natuurlijke meststoffen en tijdens de bloeiperiode een bloeibooster. In de laatste 1-2 weken voor de oogst moet je spoelen, waarna je de mooiste toppen binnenhaalt die je ooit hebt gezien.

Ben je echter een volleerde kweker? Dan raden we je een combinatie van LST, HST, lollipopping en ontbladering aan, om optimaal van deze soort te profiteren. Met een hoogte van 80-120cm is North Thunderfuck bijzonder geschikt voor binnenkweek. Bovendien is ze met haar lage, compacte uiterlijk ideaal voor een SOG-opstelling.

Als je North Thunderfuck werkelijk wilt zien exploderen, kweek haar dan buiten. Wanneer ze over genoeg ruimte en substraat beschikt, kan ze wel 190cm hoog worden en tientallen zijtakken aanmaken die tegen de oogst afgeladen zijn met dikke, harsrijke toppen. Binnen behaal je 450–500g/m², buitenkwekers kunnen rekenen op 500g/plant.

North Thunderfuck

North Thunderfuck
23_genetic background_1 Matanuska Thunderfuck Bx3
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 190 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Euforisch

Koop North Thunderfuck


NORTH THUNDERFUCK: SMAAK EN EFFECT

North Thunderfuck kan wel 23% THC aanmaken en dat is wat betreft kracht echt een doorbraak ten opzichte van de oorspronkelijke MTF. Een minuutje na je eerste trek voel je dat je handen en voeten gaan tintelen. Wacht nog een paar minuutjes en ze overvalt je met een euforische stone, met vlagen van optimisme die je in je stoel laten terugdeinzen. Of je nu op een feestje bent met vrienden of home alone, North Thunderfuck plakt een glimlach op je gezicht en pompt urenlang een gevoel van ontspanning door je lichaam.

Om maximaal te genieten van de ontspannende euforie van North Thunderfuck, zou je haar na een dag buffelen op kantoor of op een luie weekendmiddag moeten roken. Geniet van je favoriete film of muziek en doe wat je leuk vindt. Slenteren in het zonnetje kan natuurlijk ook. Wat je ook onderneemt, je geniet er tienmaal zoveel van na een paar trekken North Thunderfuck. Houd er wel rekening mee dat deze soort je in de bank doet verdwijnen als je er teveel van rookt. Ze is dus vooral geschikt voor momenten waarop je lekker kunt ontspannen en geen verplichtingen hebt.

Dankzij haar complexe terpenen-profiel heeft North Thunderfuck een delicaat aroma met gronderige dennen als boventoon en vleugjes pepermunt en citrusvruchten. Tijdens de bloei verspreiden de planten erg geprononceerde aroma's in je hele kweekruimte. En na het uitharden zal het lastig worden een pot te vinden waar de geur van deze toppen niet uit kan ontsnappen. Reken maar dat je vrienden stikjaloers zullen zijn als je je grinder opent en deze wiet in een joint verwerkt.

De hoge concentratie limoneen zegent North Thunderfuck met een unieke citroensmaak die heerlijk op je verhemelte blijft hangen. Bij het uitblazen proef je een ietwat gronderige dennensmaak, maar die is subtiel vergeleken met de geprononceerde citrussmaak.

NORTH THUNDERFUCK: EEN SOORT VOOR BEGINNENDE EN ERVAREN TELERS

Of je nog hebt meegemaakt dat de oorspronkelijke MTF op de markt was of een nieuwe wietroker bent, North Thunderfuck is een uit de as herrezen klassieker die je beslist eens moet proberen. Ze laat zich zonder gedoe kweken, staat garant voor een flink oogstgewicht, levert hemelse toppen op en is bovendien heerlijk om te roken en bijzonder sterk. Bestel vandaag nog deze feminized wietzaadjes en ontdek het zelf.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.