Besteed meer dan € 80 en ontvang 5 extra wietzaadjes. Gebruik nu de code 98THC.

By Luke Sumpter

Cannabis kweken is een geweldig proces van een zaadje opvoeden tot een volgroeid specimen dat door grote en zware toppen wordt belast. De beloning voor het kweken van het kruid is groot, maar het proces komt niet zonder uitdagingen. Kwekers zijn in een constante strijd om ervoor te zorgen dat hun gewas de juiste hoeveelheid voedingsstoffen, licht, lucht en water heeft en het verdedigen tegen mogelijke bedreigingen, zoals schimmels en invasieve insecten.

Een dergelijke bedreiging komt in de vorm van algen. Als je een groene laag rond jouw cannabis gewas ziet, zijn dit waarschijnlijk algen. Het beste is om algen-vorming te voorkomen en het te verwijderen zodra het gedetecteerd wordt. Onbehandeld laten, kan de groei en opbrengst van jouw planten belemmeren.

Algen kunnen zich voordoen in verschillende vormen van multi-cellulaire organismen zoals zeewier of uni-cellulaire, microscopische organismen. Algen groeien in warm water, vooral waar er een goede hoeveelheid licht en voedingsstoffen aanwezig zijn. Deze combinatie is de ideale setting voor deze levensvormen om zich thuis te laten voelen in hydroponische en aeroponische systemen. In dit geval kunnen de algen zich beginnen te verspreiden en zelfs cruciale buizen verstoppen. Als ze zich snel vermenigvuldigen, kunnen de levensvormen de gezondheid van je cannabisplanten in gevaar brengen door te voorkomen dat de wortels zuurstof kunnen gebruiken.

Gedurende de dag absorberen algen kooldioxide en stoten ze zuurstof uit; terwijl ze ’s nachts kooldioxide uitstoten en zuurstof absorberen. Met dit patroon kunnen de algen het grootste deel van de zuurstof in een hydroponisch systeem opgebruiken, waardoor de vitale voeding voor je planten wordt afgesneden.

DETECTIE VAN ALGEN

Voordat we behandelen hoe je dit probleem kunt voorkomen en verwijderen, is het de moeite waard om te leren hoe je het probleem in de eerste plaats kunt identificeren. Bovendien krijgen de algen niet de mogelijkheid om veel schade aan te richten als je ze vroegtijdig ontdekt. Hoewel ze meestal groen zijn, kunnen algen ook bruin, goud, rood en zwart zijn. Zorg ervoor dat je op deze kleuren let welke in reservoirs drijven of aan pijpen en buizen plakken. Als je een filter in je systeem hebt, controleer het dan voor eventuele tekenen van accumulatie van algen.

Naast de visuele symptomen kunnen algen ook een sterke geur hebben. Als je een ongewone aarde-achtige of mufachtige geur in je systeem opmerkt, kunnen algen zich aan het vormen zijn.

HET PROBLEEM VOORKOMEN

Een van de beste preventieve maatregelen als het gaat om algengroei is het blokkeren van de lichtbron. Licht is één van de belangrijkste componenten van het proces van fotosynthese, die alle planten nodig hebben om de energie te genereren die ze nodig hebben om te kunnen overleven.

De sleutel is om ondoorzichtige apparatuur te gebruiken bij het opbouwen van een aeroponische of hydroponische installatie. Met andere woorden, gebruik een systeem dat geen licht toelaat om natte gebieden of gebieden waar water wordt opgeslagen te doordringen, zoals het reservoir bijvoorbeeld. Het uitschakelen van de lichtbron zal de groei belemmeren ofwel volledig elimineren. Als je al geïnvesteerd hebt in apparatuur die doorzichtig is en licht doorlaat, kun je het altijd bedekken met folie of een ander soort licht-blokkend materiaal.

Sommige hydroponische systemen gebruiken kleiballetjes als kweekmedium, waardoor het licht wordt geblokkeerd en het dient als ondersteuning voor de basis van de planten. Als je een ander soort kweekmedium gebruikt dat algengroei kan bevorderen, zorg er dan voor dat je nodige maatregelen neemt.

ANDERE METHODEN

Regelmatige reiniging van je systeemuitrusting zal helpen om algengroei te voorkomen. Het toevoegen van een kleine hoeveelheid waterstofperoxide aan het reservoir, kan de zuurstofvoorziening voor de wortels van je planten verhogen en de algengroei verhinderen.

Laat alles goed doorstromen met een pomp of een filtersysteem. Algen lijken een voorkeur te hebben voor stilstaand water, dus door je watervoorziening te laten stromen kun je de groei en de daaropvolgende verspreiding voorkomen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.