By Luke Sumpter

Wietkwekers in Italië profiteren van een lang teeltseizoen dat gemiddeld van 15 maart tot 15 november duurt. Geschikt voor snelle autoflowers, maar ook voor fotoperiode strains die meer tijd nodig hebben. Het Zuid-Europese land staat vooral bekend om zijn keuken, muziek, kunst en architectuur. Maar hoe komt de Italiaanse finesse in dit gunstige klimaat tot uiting als het om wiet gaat?

Als je in Italië wiet wilt kweken en hulp nodig hebt bij het kiezen van de ideale soort, hoef je niet verder te zoeken. We hebben namelijk een selectie gemaakt van populaire wietsoorten onder Italiaanse kwekers, gebaseerd op hun aankopen. En van kieming tot oogst staan we voor je klaar om je met het kweken te helpen.Van elke strain geven we een beknopt kweekverslag met praktische kweektips voor zowel beginners als ervaren kwekers, zodat je een goed idee krijgt van wat je kunt verwachten!


Titan F1

F1-hybrides zijn de nieuwste ontwikkeling op het gebied van cannabisgenetica en in korte tijd een van de populairste keuzes onder Italianen geworden. Daarvan heeft Titan F1 naam gemaakt als wietsoort met krachtige effecten en een snelle groei. Zaai de zaden binnen direct in 11 liter potten en binnen 2-3 dagen verschijnen de zaailingen al. Houd een gemiddelde temperatuur van ongeveer 24 °C aan tijdens het zaailingstadium om de groei te bevorderen. Zet de potten op een zonnige plek buiten zodra het risico op vorst verdwenen is. Wanneer de laatste vorst is, verschilt, afhankelijk van waar in Italië je je bevindt. In Napels kan dit al op 1 februari zijn, in Venetië ergens begin maart en in plaatsen als Potenza en Terni eind april. Verwacht planten die tijdens de vegetatieve fase tussen de 30 en 40 cm hoog worden. Geef biologische voeding met genoeg stikstof en verwijder bladeren uit het volle bladerdak om de beginnende toppen aan voldoende licht bloot te stellen.

Titan F1

Na wat strekken tijdens de bloei, bereikt Titan F1 een hoogte van 55–75 cm en begint ze een geur van dennen en Skunk te verspreiden. De kleine pre-toppen ontwikkelen zich snel tot relatief grote toppen met een rijke laag trichomen. Geef tijdens de bloeifase genoeg fosfor, kalium en compostthee om de toppenproductie te bevorderen. Al na 70–75 dagen kun je je voorbereiden op de oogst, die aanzienlijk is!

Deze F1-hybride is het resultaat van langdurige breeding met een zuivere inteeltlijn die op Blue Dream, Sugar Magnolia en Amnesia gebaseerd is. Je ervaart een high die je lekker ontspant en inspireert, terwijl een smaak van snoep, diesel, kruiden, dennen en vanille je tong streelt!

Titan F1
23_genetic background_1 Blue Dream x Sugar Magnolia x Amnesia
25_flowering time_1 40 - 45 dagen
29_THC_1 THC: Ultra veel
22_Effect_1 Focus , Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Stimulerend
110_harvest 70 - 75 dagen na ontkieming

Koop Titan F1

Fat Banana Auto

Ongeveer 74%[1] van de Italianen heeft een balkon en dat verklaart een hoop over de enorme populariteit van Fat Banana Auto. Deze kleine, onopvallende en snelgroeiende soort gedijt goed op zonnige balkons. Kiem de wietzaadjes direct in 11 liter potten, zodat je planten later geen stress van het verplanten krijgen. Verplaats ze naar je balkon of tuin zodra de vorst voorbij is en gebruik eventueel een stolp om ze de eerste nachten extra te beschermen. Tegen het eind van week 2 zijn je planten 10 cm hoog. Tijdens de vegetatieve fase groeien ze uit tot gedrongen, stevige planten met korte leden en een dikke hoofdsteel. Uiteindelijk worden ze ongeveer 50–60 cm hoog voordat ze in bloei gaan.

Fat Banana Auto

De eerste twee bloeiweken nemen de toppen van Fat Banana Auto snel toe in omvang en bereikt de plant zo'n 1m, waarbij ze profiteert van periodieke ontbladering, vooral in vochtige gebieden. De bloei duurt 49–56 dagen. Vergeet niet te spoelen in de laatste 1–2 weken om de beste smaak te krijgen. Pak vervolgens je oogstschaar erbij en bereid je voor op het knippen van tot wel 175 g/plant!

Van haar ouders Fat Banana en Cookies Auto heeft Fat Banana Auto een THC percentage van 22% en heerlijk fruitige terpenen meegekregen. Geniet van een heldere, fysiek rustgevende high die snel inslaat.

Fat Banana Auto
23_genetic background_1 Fat Banana x Cookies Auto
33_Yield indoors_1 375 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70-100 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 20% Indica 70% Ruderalis 10%
34_yield outdoor_1 90 - 175g/plant
32_plant height outdoors_1 80 - 120 cm
27_harvest period_1 9-10 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Helder, Rustgevend

Koop Fat Banana Auto

Quick One

Helemaal in lijn met haar naam gaat Quick One in rap tempo door haar groeiproces heen. Dankzij deze snelheid is de soort uitgegroeid tot een van de meest geliefde soorten onder Italianen. Start de zaden in potten van 11 liter op en houd ze binnen bij een temperatuur van rond de 26 °C. Je zaailingen zullen aan het eind van de eerste week zo'n 3 cm groot zijn. In week 2 verschijnen de eerste echte bladeren en met genoeg licht schieten de plantjes omhoog tot een hoogte van 10 cm. Zet ze op een zonnige plek op het zuiden en gebruik mulch om de aarde vochtig te houden. Zo aan het eind van de vier weken durende vegetatieve fase is Quick One tussen de 20 en 30 cm.

Quick One

In de eerste bloeiweken begint Quick One een licht aroma te produceren. Gebruik vloeibare bloeivoeding om de top-ontwikkeling te stimuleren en zet je potten in een tuinkas als er veel regen op komst is, zodat je de kans op schimmel beperkt. Zonder training wordt de plant uiteindelijk 100 cm, maar met LST, ScrOG of vergelijkbare trainingstechnieken kun je de hoogte beperken tot 60 cm. De laatste 1-2 weken staan in het teken van spoelen. Vervolgens kun je je, na een groeiproces van maar 9-10 weken, klaarmaken voor 100–150 g/plant.

Als nakomeling van Lowryder 1 en Old School Indica bevat deze indica dominante hybride een bescheiden 13% THC en een fruitig, aards terpenenprofiel. Van deze wiet ervaar je een subtiele, maar rustgevende high, die heerlijk is voor elk moment van de dag.

Quick One
23_genetic background_1 Lowryder 1 x Old School Indica
33_Yield indoors_1 275 - 325 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 60 cm
25_flowering time_1 5-6 Weken
29_THC_1 THC: 13%
28_Type Blend_1 Sativa 10% Indica 60% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 100-150 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 100 cm
27_harvest period_1 9-10 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend

Koop Quick One

Royal Gorilla

Royal Gorilla springt eruit als een van de meest gewilde fotoperiode soorten wiet in Italië. Deze bekroonde soort dankt haar populariteit aan betrouwbare genen, astronomische THC-percentages en grote oogsten. Plant de wietzaden binnen in zaaitrays bij een temperatuur van 25 °C. Verplant de zaailingen naar buiten zodra de echte bladeren buiten de rand van de kiempot uitkomen. Zet ze in grote potten of direct in een verhoogde border, omringd door geurmaskerende combinatieplanten. Breng een dikke laag stro en bladmulch aan, zodat de grond genoeg vocht vasthoudt. Voor het aantal uren zonlicht afneemt en de bloei begint, zullen je planten ongeveer 100–120 cm groot zijn.

Royal Gorilla

Eenmaal in bloei knalt Royal Gorilla de hoogte in, waarbij ze wel 170 cm hoog kan worden als ze genoeg zon en ruimte voor haar wortels krijgt. In de eerste bloeiweken ontstaan er al snel compacte toppen. Snoei regelmatig oude, aangetaste bladeren weg en vergeet ook niet de blaadjes die toppen overschaduwen. De laatste twee weken van de in totaal negen weken durende bloei gebruik je om de planten te spoelen, waarna je medio oktober tot wel 600 g/plant kunt oogsten.

Met een waanzinnig THC-gehalte van 27% behoort Royal Gorilla tot de sterkere soorten wiet op de markt. De high die deze soort biedt, komt snel op en houdt je geest helder, terwijl je van een fysieke stone geniet. De smaak van chocolade, diesel, fruit en dennen is daarbij complex, maar zeer aangenaam!

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend

Koop Royal Gorilla

Epsilon F1

Bij de vraag welke wiet Italië het liefst kweekt, kunnen we Epsilon F1 zeker niet vergeten. Deze F1-hybride is in korte tijd razendpopulair geworden door haar indrukwekkende snelle groei en uniformiteit. Kweek de plant binnen op in een pot van 11 liter en aan het eind van de eerste week is ze al 4 cm. Plaats de pot buiten op een beschutte plek met genoeg zon, dan is ze ongeveer 25 cm hoog aan het eind van week 3 en ontwikkelt ze een dicht bladerdak. Tijdens de vierde en laatste week van de groeifase is de plant ongeveer 55 cm groot en gaat ze vanzelf bloeien.

Epsilon F1

Wanneer de eerste tekenen van de bloei zichtbaar worden, is de plant ongeveer 70 cm. Biologische meststoffen uit bijvoorbeeld gefermenteerd vruchtensap, zeewier en visemulsie zijn een uitstekende manier om de toppenontwikkeling te stimuleren. Haar hoge resistentie tegen ziektes zorgt dat ze in dit stadium goed standhoudt tegen een hoge luchtvochtigheid en regen. Spoel de plant de allerlaatste twee weken en haal je snoeischaar tevoorschijn om aan het eind van een zestig daags groeiproces een grote oogst te verwerken.

Epsilon F1 komt voort uit een zuivere inteeltlijn op basis van Blue Dream, Blueberry, Amnesia Lemon Haze en Black Domina. Een torenhoog THC-gehalte en een grote hoeveelheid myrceen resulteren daarbij in een bedwelmende stone. Tegelijkertijd zorgt een smaak van bosbessen, lavendel en limoen voor een heerlijke rookervaring!

Epsilon F1
23_genetic background_1 Blue Dream x Blueberry x Amnesia Lemon Haze x Black Domina
25_flowering time_1 30 - 40 dagen
29_THC_1 THC: Zeer veel
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Langdurig, Rustgevend
110_harvest 60 dagen na ontkieming

Koop Epsilon F1

Populaire wietsoorten in Italië: het draait om snelheid en smaak

Zoals je ziet, hebben Italiaanse wietkwekers een voorkeur voor strains die snel groeien en daarnaast unieke smaken hebben. Al met al zijn het uitstekende soorten wiet voor balkons en tuinen, die binnen enkele weken al een aanzienlijke oogst opleveren. Wat is jouw favoriet? Kiem de wietzaadjes die jou het meest aanspreken en bereid je voor op een vruchtbaar en bijzonder smaakvol teeltseizoen!

External Resources:
  1. Italy: people having home outdoor spaces 2019 | Statista https://www.statista.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.