By Max Sargent

Als je interesse hebt voor het kweken van cannabis, heb je vast wel gehoord van de “screen of green” of ScrOG methode. Hierbij groeien je planten door een net, waarbij je de takken buigt en stuurt. Het dient ter optimalisatie van de lichtblootstelling aan het bladerdak. Ook verhoogt het de opbrengst en houdt het alles netjes gedurende het proces. Een meer gerichte benadering met een snellere opbrengst is de “sea of green” of SOG methode. Tussen deze techniek en een ScrOG zitten een aantal **belangrijke verschillen. De SOG methode is vooral geschikt voor kwekers met een groot aantal planten om te verzorgen. Gebruikelijk worden hierbij gewortelde stekken van een sterke moederplant gekweekt. Dit wordt gedaan in potten die dicht op elkaar staan.

Je kunt een SOG ook uit zaden starten, maar daarbij is het belangrijk om zaden van dezelfde soort te kiezen. Daarnaast dien je alle zaadjes op dezelfde dag te kiemen. Je wilt namelijk dat je planten een gelijkmatig bladerdak ontwikkelen. De enige manier om dat te bereiken, is met planten van dezelfde soort en leeftijd.

De planten worden niet gekweekt om compacte struiken met toppen te vormen. De cannabis wordt een relatief korte vegetatieve fase gegund, variërend van drie dagen tot maximaal twee weken. Daarna wordt de bloeifase opgewekt met een 12/12 lichtcyclus. Hierdoor gaan de planten twee weken eerder bloeien dan gebruikelijk. Gewoonlijk verschijnt daarbij één grote apicale top aan het uiteinde van de hoofdsteel, met enkele andere takken. Planten in een SOG worden meestal tussen de 40–70cm lang. De voordelen van kweken op deze manier: de snelheid, de ordening van de planten en het besparen van kosten. Je hebt namelijk minder water en elektriciteit nodig. Bekijk deze gids en ontdek of je de mogelijkheid hebt om je eigen sea of green te kweken.

Dus, waarom zou je überhaupt met de SOG methode kweken? Hier zijn vijf redenen—vijf ongelofelijke soorten, beschikbaar bij Royal Queen Seeds, die bijzonder geschikt zijn voor deze kweektechniek.

1. Northern Light

Northern Light is een klassieke soort waar overal ter wereld van genoten wordt. Haar pittige smaak verrast veel beginners met zijn aardachtige noten. De herkomst is terug te herleiden tot zeer krachtige landrassen uit Thailand en Afghanistan. Het resultaat is een ontspannende high met een euforisch effect. De soort biedt naar verluidt behoorlijk goed verlichting bij depressies, slapeloosheid en fysieke pijn. De aanhoudende kwaliteit van haar krachtige high, maakt haar de moeite waard om zelf eens te kweken. Ze is een eenvoudige plant om te telen, met een snelle bloeitijd. De SOG methode versnelt dat proces zonder in te leveren op kwaliteit.

Northern Lights

2. White Widow

White Widow is een iconische soort die beroemd is geworden om de sterke buzz die haar high geeft. Je voelt daarbij een tinteling in je gezicht en een opwekkende vrolijkheid die stress en angst verdrijft. Je gaat kwijlen van de aardachtige smaak met vleugjes citrus. Ze is daarmee een favoriet in de coffeeshops van Amsterdam. Ga zelf aan de slag en je ziet vanzelf harsrijke toppen met prachtige tinten groen.

White Widow

3. Critical

Een andere fantastische soort met een korte groeitijd is elke variëteit van Critical. Je hebt hierbij te maken met een hoogwaardige indica-dominante hybride van 60% indica en 40% sativa. De impact van haar verzachtende, kalmerende high is er eentje om niet snel te vergeten. Ze is afkomstig van een kruising van Afghaanse en Skunk soorten. De plant staat daarbij bekend om haar grote opbrengsten. Ook heeft ze een sterk Skunk aroma dat sporen van bosbessen en chocolade bevat. Zolang de kweekomstandigheden warm en niet te vochtig zijn, kun je zelf beleven hoe zintuiglijk fantastisch het is om Critical te telen.

Critical

4. Haze Berry

Een andere indica die geweldig is voor het bestrijden van pijn en stress is Haze Berry. In de jaren ’70 combineerden Californische breeders Thaise, Afghaanse en Paarse soorten. Paarse planten hebben vaak een hoger gehalte Anthocyanine. Deze groep pigmenten heeft antioxidante eigenschappen. Ook is Anthocyanine verantwoordelijk voor de paarse kleur van de toppen. Kweek Blueberry onder ietwat koelere omstandigheden en je zou paarse en zelfs blauwe tinten moeten zien verschijnen. Deze specificiteit wordt weerspiegeld in de sappige, zoete smaak van bosbessen. Als je op zoek bent naar plakkerige toppen met een grandioze smaak, dan is dit je soort.

Haze Berry

 

5. Bubblegum XL

Er is nog een andere soort die sterk wordt aanbevolen voor mensen die van zoetigheid houden. Zo heeft Bubblegum XL geweldig lekkere geuren van snoep, bessen en bloemen. De zoete geur maakt de aangename high des te ontspannender. Het betreft een gebalanceerde hybride en bestaat voor 60% uit sativa en voor 40% uit indica genetica. Daardoor is ze geschikt voor zowel ontspanning als voor een opgewekte gemoedstoestand om creativiteit en plezier een boost te geven. De dessertachtige tonen in de rook maken de soort werkelijk speciaal. Wat zo geweldig aan het kweken van Bubblegum is: ze wordt niet zo hoog. Het is een beheersbare plant om te telen, zolang je maar een te hoge luchtvochtigheid voorkomt.

Bubblegum XL

Zorg voor je planten en je ontvangt een fatsoenlijke oogst aan toppen als dank daarvoor. Start nu met kweken en bekijk hiervoor onze uitgebreide catalogus met zaden van topkwaliteit!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.