By Luke Sumpter

Een complete maandelijkse gids voor het buiten kweken van cannabis in het Verenigd Koninkrijk.


Buiten kweken brengt per locatie specifieke uitdagingen met zich mee. Je moet overal rekening mee houden, van lokale plagen tot de beste soort voor de taak. Volg onderstaande kweekgids om je kansen op een succesvolle buitenoogst in het VK te verhogen.

CANNABIS KWEKEN IN HET VK [2024]

Buiten cannabis kweken in het VK kent meestal (minstens) 1 consistente weersomstandigheid: regen! Je planten hebben niet snel dorst en verwelken niet zomaar door hitte. Het VK heeft een gematigd zeeklimaat dat zich kenmerkt door koele, natte winters en warme, vochtige zomers. Het land krijgt zelden te maken met extreme weersomstandigheden. Toch zijn er af en toe overstromingen en droogtes. Het VK heeft gemiddeld 133 dagen regen en ongeveer 1350 zonuren per jaar. Deze mooie balans van regen en zonlicht levert planten voldoende essentiële hulpbronnen om goed te groeien.

Het VK heeft vier klimaatzones:

Zuidoosten: Deze regio ervaart koude, ijzige winters met warme, droge en aangename zomers. Door continentale winden blijft het hier over het algemeen relatief droog. Het zuidoosten van het VK omvat Londen, Brighton, Cambridge en Norwich.

Zuidwesten: Dit deel van het land kent milde en erg regenachtige winters gecontrasteerd door warme, natte zomers. Tropische winden uit het zuiden verlengen het kweekseizoen. Hieronder vallen Cornwall, Devon, Bristol en Cardiff.

Noordwesten: Het noordwesten ervaart milde winters en koele zomers. Zeewinden zorgen het hele jaar door voor veel regen. Deze regio betreft Noord-Ierland, het noorden van Wales en het westen van Schotland.

Noordoosten: poolwinden uit het noorden brengen koude winters, koele zomers, gestage neerslag en een korter kweekseizoen. Omvat Newcastle, York, Edinburgh en Aberdeen.

GROWING CANNABIS NETHERLANDS

IS WIET LEGAAL IN HET VK?

Helaas loopt het Verenigd Koninkrijk wat cannabiswetgeving betreft achter op meer progressieve Europese landen. De overheid classificeert cannabis als een klasse B drug. Alleen al het bezit ervan kan leiden tot een maximale gevangenisstraf van 5 jaar, een onbeperkte geldboete of beide. Het kweken en leveren van cannabis kan resulteren in nog zwaardere straffen van tot wel 14 jaar cel, een onbeperkte boete of meer.

Ondanks de draconische cannabiswetten in het VK, wordt er vooruitgang geboekt. CBD-producten zijn vrij verkrijgbaar in winkels, mits ze minder dan 0,2% THC bevatten. De overheid gaf artsen in 2018 goedkeuring om cannabisproducten voor te schrijven aan patiënten. In 2019 kreeg het ziekenfonds NHS groen licht om producten op basis van cannabis voor te schrijven bij het syndroom van Lennox-Gastaut en het Dravetsyndroom.

Het VK heeft nog een lange weg te gaan om de soepelere aanpak van bepaalde Amerikaanse staten en Europese landen te evenaren.

EEN GIDS VOOR DE BUITENTEELT VAN CANNABIS IN HET VK

We generaliseren hieronder en richten ons op het zuidoosten, zuidwesten, noordoosten en noordwesten met zo nu en dan specifieke locaties. Het helpt als je wat meer onderzoek doet naar je specifieke omgeving om er zeker van te zijn dat je overal aan denkt.

MAART

Daglengte 1 maart: 10u 57m
Gem. temperatuur: 3–10°C

Maart markeert de start van de lente. Toch is het op de meeste plaatsen van het land dan nog vrij fris. Dat weerhoudt kwekers er echter niet van om alvast binnen te beginnen. Start met het ontkiemen van je zaden. Plaats de opgekomen zaailingen onder ledlampen of op een zonnige vensterbank.

Begin met het wieden van je tuin en de grond te verrijken met hoogwaardige compost. Bedek het met stro of houtsnippers om vocht vast te houden en te voorkomen dat er weer onkruid verschijnt. Kweek je in potten? Voeg hier dan ook goede compost aan toe. Begin met het schoonmaken van je folietunnel of kas, wanneer je deze luxe hebt. Verwijder eventuele algen van de glazen panelen en veeg het afval eruit om ze klaar te maken voor je cannabisplanten.

Bepaalde microklimaten in het VK stellen gelukkige kwekers in staat om in maart buiten te zaaien. Kwekers op de Scilly-eilanden, in Anglesey, Dungeness en rond de Cairngorms krijgen vaak rond eind februari de laatste vorst. Houd de weersvoorspelling goed in de gaten en bepaal of het risico de moeite waard is. Zorg voor de zekerheid dat je binnen een reserve plant kweekt.

How To Grow Cannabis Outdoors - UK

APRIL

Daglengte 1 april: 12u 59m
Gem. temperatuur: 5–13°C

In de maand april worden het weer en de hoeveelheid zonlicht aanzienlijk beter. Boshyacintjes, wilde knoflook en andere aromatische voorjaarsbloemen verschijnen als eerste teken van nieuw plantenleven. Hoewel april een aangename warmte biedt, vormt vorst nog een groot risico. In de meeste regio’s moeten kwekers hun planten voor de zekerheid nog enkele weken binnen onder lampen of op de vensterbank houden. Kwekers met kassen of folietunnels kunnen hun planten wel in april al in deze constructies plaatsen.

Geef je zaailingen pas water wanneer de bovenste 2,5cm aarde uitdroogt. Zo zorg je ervoor dat je de planten niet te veel water geeft. Ga de tuin in en houd onkruid onder controle. In april kun je gunstige combinatieplanten zaaien. Denk dan aan pepermunt, duizendblad, koriander en goudsbloem. Deze planten schieten de komende maanden in bloei en helpen bij het afweren van schadelijke insectenplagen en het aantrekken van gunstige soorten. Wandel eens langs je moestuin, wees alert op onkruid en verwijder dit handmatig zodra je het tegenkomt.

How To Grow Cannabis Outdoors - UK

MEI

Daglengte 1 mei: 14u 53m
Gem. temperatuur: 8–16°C

De kustregio’s hebben eind mei de laatste vorst. Meer centraal gelegen gebieden—de East en West Midlands—en Noord-Schotland moeten wachten tot het einde van de maand. Als je besluit om je planten buiten te zetten, bieden potten de beste optie. Zo kun je je planten binnen of in een kas plaatsen als er ’s nachts vorst voorspeld is.

Kwekers in het zuidoosten en zuidwesten moeten ervoor zorgen dat hun kassen en folietunnels goed geventileerd zijn. Incidentele hittegolven verhogen de temperatuur in deze structuren aanzienlijk. Dit kan zelfs zo erg worden dat het je planten schaadt.

Verpot je zaailingen in potten of de volle grond gevuld met biologische, levende compost. Dit bevat micro-organismen die je planten helpen floreren. Je kunt overwegen om mycorrhiza-schimmels toe te voegen aan je kweekmedium om het wortelstelsel te ondersteunen en de voedingsopname te bevorderen.

Na het verpotten is het belangrijk dat je de planten water geeft en ze gedurende de maand goed gehydrateerd houdt. Het noordwesten, noordoosten en Noord-Schotland krijgen in mei te maken met zware regenval. Als dit iets teveel van het goede wordt, kun je een zeil over je tuin spannen of de potten binnen zetten om te voorkomen dat ze te nat worden. Kwekers in het zuidoosten en zuidwesten krijgen minder regen te verduren en kunnen beginnen met het plaatsen van druppelirrigatie of handmatig water geven om aan de behoefte te voldoen.

Verrijk je grond en potten met compost en wormenmest die “slow-release” nutriënten leveren tijdens de vegetatieve fase. Gebruik compostthee of zeewiermeel, zodat je planten alle mineralen krijgen die ze nodig hebben. Je kunt er ook voor kiezen om je aarde te mixen met Easy Boost Biologische Voeding en je planten water te geven met Easy Grow Groeiversterker om met minimaal gedoe de vereiste voedingsstoffen te geven. Volg de instructies op de gekozen producten om te voorkomen dat je te veel voeding geeft en er voedingsverbranding ontstaat.

Begin met het zaaien van meer gevoelige combinatieplanten, zoals kamille. Deze helpen later in het kweekseizoen tegen plagen. Plaats rasters en netten als er in jouw omgeving veel reeën en andere nieuwsgierige zoogdieren leven.

How To Grow Cannabis Outdoors - UK

JUNI

Daglengte 1 juni: 16u 20m
Gem. temperatuur: 11–19°C

De zomer breekt officieel aan! In juni schieten de temperaturen omhoog en worden de dagen langer. Het risico op vorst is in alle regio’s nu voorbij, behalve in bepaalde delen van de Schotse Hooglanden. Groeiende cannabisplanten maken daar gebruik van en ontwikkelen snel massa. Hierdoor stijgt hun vraag naar water en voedingsstoffen. In het zuidoosten en noordoosten neemt in juni de neerslag meestal af. Zorg dat je irrigatiesystemen naar behoren werken en geef je planten voor de beste resultaten in de ochtend of avond water.

Blijf opmerkzaam voor hardnekkig onkruid en verwijder dit direct. Zo voorkom je dat het onkruid voedingsstoffen uit de bodem onttrekt. Bedek de grond met meer strooisel zodra het oudere materiaal af begint te breken om deze natuurlijke barrières te versterken.

Je planten worden steeds groter en zijn veerkrachtig genoeg om ze aan trainingstechnieken te onderwerpen. Gebruik methodes zoals low-stress training (LST) om planten laag bij de grond te houden. Dit is een uitstekende keuze voor discrete kwekers in het VK.

How To Grow Cannabis Outdoors - UK

JULI

Daglengte 1 juli: 16u 33m
Gem. temperatuur: 13–22°C

In juli is het hoogzomer, hebben we de heetste temperaturen en de langste dagen van het jaar. De groeiende planten blijven in omvang toenemen, maken nieuwe waaierbladeren aan en nestelen hun wortels diep in de aarde. Kwekers in het noordwesten ontvangen zo’n 100-300mm regen in juli. Dit is voldoende om het water geven tot een minimum te beperken. In de rest van het land wordt de regenval echter schaars. Blijf dus genoeg water geven—met name in kassen—en laat je planten niet uitdrogen.

Neem ’s ochtends de tijd om een meditatief rondje langs je planten te lopen. Inspecteer de grote bladeren op symptomen van voedingstekorten. Deze signalen uiten zich meestal in vergeling van bladeren, het loslaten van bladeren en gekrulde bladpunten. Leer hier hoe je deficiënties identificeert en aanpakt.

Ook is het belangrijk om alert te blijven op veelvoorkomende cannabisplagen zoals witte vlieg en bladluis. Verwijder ze met de hand, als de aantallen meevallen. Beginnen ze te vermenigvuldigen? Dan kun je biologische bestrijdingsmethodes gebruiken, waaronder het introduceren van gunstige insectensoorten.

Blijf je planten verder trainen. Probeer het bladerdak zo gelijkmatig mogelijk te houden, zodat toekomstige toppen optimale lichtblootstelling ontvangen. Maak eind juli wat laatste aanpassingen, omdat het trainen tijdens de bloeifase de groei aantast.

How To Grow Cannabis Outdoors - UK

 

AUGUSTUS

Daglengte 1 augustus: 15u 23m
Gem. temperatuur: 13–21°C

We zijn alweer bij de laatste zomermaand. Zowel de temperatuur als het aantal daglichturen begint af te nemen. Cannabisplanten reageren op de afname van het beschikbare licht. Dit triggert ze om te bloeien.

Bloeiende planten vereisen lagere gehaltes stikstof en meer fosfor en kalium. Stel je voedingsschema daarom af op deze behoeften. Verrijk je aarde met wormenmest, kelp en beendermeel voor een “slow-release” formule. Geef regelmatig water met Easy Bloom Booster Tabletten om toereikende niveaus kalium, calcium en magnesium te leveren.

Naarmate toppen beginnen te ontwikkelen, kan vochtigheid een probleem worden. Vanwege hun harsrijke en compacte aard bieden ze de ideale voedingsbodem voor schimmel. Overal in het VK kan de luchtvochtigheid in augustus rond de 90% bedragen. Geef de grond rond je planten water, maar besproei je toppen niet rechtstreeks. Zorg dat folietunnels en kweekkassen bijzonder goed geventileerd blijven.

Ontbladering is een geweldige manier in de strijd tegen schimmel. Bij deze techniek snoei je enkele waaierbladeren weg om de luchtstroom door het bladerdak te verbeteren. Ontbladeren is ook een goede manier om te zorgen dat meer licht de toppen dieper in het bladerdak bereikt.

How To Grow Cannabis Outdoors - UK

SEPTEMBER

Daglengte 1 september: 13u 32m
Gem. temperatuur: 11–18°C

De temperatuur en het aantal daglichturen blijven verder dalen. Je toppen worden steeds rijper. Geuren van aromatische terpenen vullen je tuin. Hoewel ze aangenaam ruiken, kan de geur ongewenste plagen lokken. De combinatieplanten die je eerder in het seizoen hebt gezaaid, zullen gelukkig helpen om eventuele schade te beperken. Je kunt planten zoals kamille en lavendel oogsten om rustgevende thee van te zetten.

Snelbloeiende indicasoorten zijn eerder volgroeid. Begin je planten met zuiver water te spoelen 2 weken voor de oogst. Daarna is het een kwestie van je beloning oogsten, drogen en curen.

Het zuidoosten en noordoosten heeft in september weinig neerslag. Ga door met handmatig water geven en controleer je irrigatiesysteem regelmatig om te verzekeren dat alles fatsoenlijk werkt. Het zuidwesten en noordwesten krijgt 100-500mm neerslag te verwerken. Zo geeft de natuur je planten voldoende water. Houd wel een zeil paraat voor het geval er zware en langdurige regenval op komst is.

How To Grow Cannabis Outdoors - UK

OKTOBER

Daglengte 1 oktober: 11u 36m
Gem. temperatuur: 8–14°C

In oktober beginnen bladeren van bomen te vallen en worden de temperaturen merkbaar kouder. De herfst breekt aan en de winter staat om de hoek. Daarmee nadert het kweekseizoen zijn einde.

Nu is het tijd om langer bloeiende sativa-cultivars in de gaten te houden. Zorg dat ze genoeg voeding, water en ventilatie krijgen. Blijf ontbladeren zolang er nieuwe waaierbladeren ontstaan. In grote delen van het land begint het in oktober flink te regenen. Kwekers in Noord-Ierland en verschillende plaatsen in het noordwesten en zuidwesten moeten nog handmatig water geven.

Kwekers in centraal Schotland, centraal Engeland en ten zuiden van Londen dienen voor de oogst op te passen voor de eerste vorst. Inspecteer je rijpe toppen op schimmel en raadpleeg onze gids voor schimmels, als je iets lelijks waarneemt.

Oogst, knip en droog je planten. Nu is het tijd om achterover te leunen, ontspannen en de vruchten van je arbeid te plukken!

How To Grow Cannabis Outdoors - UK

VOOR- EN NADELEN VAN BUITEN CANNABIS KWEKEN IN HET VK

De enorme hoeveelheid regen kan absoluut vervelend zijn. Het houdt planten echter gezond en weelderig zolang je het maar goed aanpakt!

Voordelen:

• Genoeg regen
• Over het algemeen droog tijdens de late bloeifase
• De kwekers houden rekening met incidenteel slecht weer en zijn voorbereid met zeilen, ventilatoren en andere materialen.

Nadelen:

• Overmatige regen kan tot wortelrot en toprot leiden
• Draconische wetgeving maakt de teelt van cannabis een discrete activiteit

TOP 3 RQS SOORTEN AANBEVOLEN VOOR BUITENTEELT IN HET VK

Bekijk hieronder de 3 beste soorten om buiten te kweken in het VK.

Northern Light — Kweek haar overal in het VK

Northern Light staat overal ter wereld bekend om haar indrukwekkende genen. Ze is goed bestand tegen de vaak natte en vochtige omstandigheden van de zomer in het VK. Deze pure indica-soort levert een rustgevende lichamelijke high gevoed door een THC-gehalte van 18%. Haar fruitige en pittige terpenen maken de high zelfs nog aangenamer. Bereid je voor om een bevredigende opbrengst van 575–625g/plant te oogsten na een bloeitijd van 7-8 weken.

Northern Lights

Northern Light

Northern Light

Genetic background Northern Light S1
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 100 - 160 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 0% Sativa, 100% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 575 - 625 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late September
Effect A combination of stoned + high
 

Buy Northern Light

Haze Berry — Voor kwekers in het zuidwesten

In het warmere zuidwesten kun je langer bloeiende sativa-variëteiten kweken. Haze Berry levert een stimulerende cerebrale high, terpenen met bessensmaak en een bevredigende opbrengst. Ze produceert tot wel 650g/plant na een bloeitijd van 9-11 weken bij teelt in potten of in de volle grond.

Haze Berry

Haze Berry

Haze Berry

Genetic background Blueberry x Shining Silver Haze
Yield indoor 525 - 575 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 60 - 100 weeks
THC strength THC: 20% (aprox.) / CBD: Low
Blend 80% Sativa, 20% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 600 - 650 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 180 cm
Harvest time Finals d‘octubre
Effect Extremely stoned long-lasting & body relaxing
 

Buy Haze Berry

 

Critical — Voor kwekers in het noorden

Niet elke kweker in het VK ervaart zulke seizoensgebonden warmte als het zuidwesten. In Noord-Schotland en de Hooglanden heeft men iets nodig dat bestand is tegen een korter kweekseizoen en kou—een soort zoals Critical. Deze afstammeling van Afghani en Skunk levert een evenwichtige high die de geest verkwikt en het lichaam tot rust brengt. Haar morfologie van een bossige indica en robuuste genen kunnen de kou met gemak aan. Geniet van een oogst van 600–650g/plant na een korte bloeitijd van 7-9 weken.

Critical

Critical

Critical Royal Queen Seeds

Genetic background Afghani x Skunk
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 40% Sativa, 60% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 220 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, physically and mentally
 

Buy Critical

OOK JIJ KUNT BUITEN CANNABIS KWEKEN IN HET VK

Veel cannabiscultivars gedijen goed in het VK en leveren kwekers jaar na jaar bevredigende opbrengsten. Regelmatige regenval houdt planten gehydrateerd en gezond. Zorg gewoon dat je een provisorisch afdak gereed hebt voor wanneer het onophoudelijk regent. Bepaalde gebieden ervaren een korter kweekseizoen. Het opzetten van een goedkope folietunnel helpt kwekers om het seizoen te verlengen. Ook het kweken van sativa’s kan zo met minder obstakels. Het kweken in het VK biedt een aantal uitdagingen, maar die kun je allemaal overwinnen. Het is gewoon een kwestie van het seizoen voorbereid beginnen en klaarstaan om in te grijpen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.