By Steven Voser


Heb je een vast budget? Waarschijnlijk zoek je dan naar manieren om zo lang mogelijk met je wiet te doen. Hieronder delen we onze tips om er zo voordelig mogelijk van te genieten, zodat je langer met je voorraad doet.

1. Word een koopjesjager

Deze tip is heel belangrijk. Wil je efficiënt blowen? Neem dan de tijd om de beste deals te scoren. Bezoek meerdere coffeeshops in de buurt om te ontdekken waar je favoriete soorten tegen de beste prijzen worden aangeboden. Zo krijg je het meeste waar voor je geld.

2. Optimaliseer je high

De eerste stap om je high te optimaliseren, is weten wanneer je het beste kunt roken. Gebruik je wiet om te ontspannen? Bewaar je voorraad dan voor in de avonduren of andere momenten waarop je zonder schuldgevoel kunt genieten. Blow je daarentegen om je creativiteit of productiviteit te bevorderen? Kies dan zorgvuldig het juiste moment en een geschikte strain om te zorgen voor de gewenste ervaring.

Daarnaast kun je je stone optimaliseren door je wiet op de correcte manier te bewaren. Zo zorg je ervoor dat zoveel mogelijk cannabinoïden en terpenen behouden blijven. Je kunt wiet ook combineren met bepaalde voedingsmiddelen en activiteiten (zoals beweging) om de impact ervan te versterken.

De voordeligste manieren om wiet te roken

3. Koop je wiet bij de juiste aanbieder (of nog beter: kweek het zelf)

Efficiënt blowen betekent niet dat je hoogwaardige wiet moet opofferen voor een muf en goedkoop zakje ellende. Het is altijd het beste om bij betrouwbare bronnen te kopen. Kies daarom coffeeshops met de soorten wiet en producten waar je dol op bent. Door je wiet bij gerenommeerde aanbieders te kopen, is de kans groot dat je meer van je voorraad zult genieten. Tenslotte wil je geen wiet die niet aan je wensen voldoet.

Om de kosten echt te drukken, raden we je aan om je eigen wiet te kweken. Dit is ontzettend leuk om te doen en een geweldige manier om meer verbinding te maken met deze oude plant. Bovendien is je eigen wietplanten kweken stukken voordeliger dan wiet kopen. Daarnaast stelt het je in staat om verschillende soorten te proberen, in plaats van afhankelijk te zijn van wat er in je plaatselijke coffeeshop te koop is.

4. Koop of kweek sterke soorten wiet

Een andere manier om goedkoop te blowen, is investeren in sterkere soorten. Dit geldt vooral als je dagelijks wiet gebruikt en een hoge tolerantie hebt. Sterkere cannabis strains bevatten meer cannabinoïden en terpenen. Dit betekent dat je minder wiet hoeft te gebruiken om de gewenste effecten te voelen.

Als je zelf wiet kweekt, kun je de volgende soorten overwegen:

Cookies Gelato🍪🍦

Met maar liefst 28% THC en een gedurfde mix zoete terpenen, behoort deze hybride van GSC en Gelato tot de sterkste kruisingen in onze catalogus.

Royal Runtz 🍬🍭

Onze Royal Runtz is zo heerlijk en zoet als het snoepje waarnaar deze strain vernoemd is. Met 27% THC ontspant Royal Runtz na enkele trekken je hele lichaam en geef je geest een dosis creatieve energie.

Royal Gorilla👑🦍

Royal Gorilla is onze variant van de epische Original Glue. Ze is super sterk en produceert gemiddeld 24–26% THC, al is bij sommige fenotypes maar liefst 30% vastgesteld.

Als je in een land woont waar de verkoop van wiet legaal is, kun je ook dabs of concentraten proberen. Deze producten bevatten de hoogste concentraties cannabinoïden en bieden een geweldige manier om het meeste uit je ervaring te halen.

5. Probeer Microdosing

Sommige blowers zijn dol op de effecten van een grote dosis wiet, maar er zijn ook mensen die liever het tegenoverstelde ervaren. Als je tot deze laatste groep behoort, is microdosing een fantastische manier om van wiet te genieten en langer mee te laten gaan. Grote hoeveelheden THC zorgen voor sterke fysieke ontspanning en hebben soms zelfs een bijna psychedelische impact. Van een kleine dosis kun je daarentegen meer opgewekt, creatief en sociaal worden. Als je deze effecten wilt ervaren, kun je microdosing van cannabis proberen. Uiteindelijk is dat ook beter voor je portemonnee!

6. Rantsoeneer je wiet

Dit is veruit de minst populaire tip op deze lijst. Maar wanhopige tijden vragen om drastische maatregelen. Als je echt gemotiveerd bent om zo goedkoop mogelijk te blowen, is dit het beste advies: verdeel je wiet in porties. Indien nodig, kun je je wiet met andere kruiden mengen om joints en bowls te vullen. Hier zijn een aantal van onze favoriete kruiden om als alternatief voor tabak te gebruiken.

7. Gebruik vloei van de hoogste kwaliteit

Vloei is verkrijgbaar in talloze vormen en maten, van verschillende merken. Op het eerste gezicht lijkt alle vloei geschikt voor de taak. Maar hoogwaardige vloei biedt absoluut voordelen. Het brandt langzamer of gaat vanzelf uit als je niet meer rookt. Als je joint niet dooft wanneer je hem in de asbak legt, verlies je kostbare wiet. Met hoogwaardige vloei kun je dit voorkomen.

De voordeligste manieren om wiet te roken

8. Maal als een pro

Wil je serieus geld besparen bij het blowen? Dan is het hoog tijd die goedkope grinder of schaar weg te gooien. Kies in plaats daarvan een goede vierdelige grinder. Deze hulpmiddelen malen je wiet fijn net als een standaard ginder, maar zijn uitgerust met meerdere kamers, waarvan één compartiment om kief op te vangen. Kief bestaat uit de trichomen die bij het malen van de toppen naar de bodem zakken. Zodra je wiet op is, open je de onderste kamer om de kief te roken (los of in combinatie met andere rookbare kruiden) voor een onmiddellijke impact!

9. Gebruik een rolling tray

Een rolling tray is een musthave als je minder wiet wilt verspillen. Tijdens het draaien van je joint of blunt valt er altijd wel wat naast. Met een rolling tray heb je dit probleem niet, omdat deze alle resten makkelijk opvangt. Stop de kruimels weer in je joint of verzamel ze voor je volgende sessie.

De voordeligste manieren om wiet te roken

10. Leer de juiste manier om wiet te roken

Hoewel het ontzettend leuk is om grote rookwolken te produceren, is dat allesbehalve efficiënt. Als je wilt dat je voorraad lang meegaat, hebben we de volgende cannabis-etiquette tips:

  • Neem kleinere trekken om hoesten te voorkomen.
  • Ga na hoe je je voelt tijdens het roken. Probeer te ontdekken waar je grenzen en sweet spot liggen.
  • Houd de rook niet langdurig in je longen. De stone wordt er niet intenser van en je vergroot je kans op hoestbuien.
  • Vermijd inhaleren tijdens het aansteken, tenzij je zin hebt om je de longen uit het lijf te hoesten!
  • Overweeg te investeren in een vaporizer

11. Bewaar een joint voor later

Vanwege de sterkte van moderne soorten wiet is het vaak niet nodig om een gehele joint in een sessie op te roken. En zeker als je geld wilt besparen, helpt het om rustig aan te doen en de helft van de joint voor later te bewaren. Daarvoor is de RQS saverette ideaal! Stop je half opgerookte joint erin om hem later opnieuw op te steken.

De voordeligste manieren om wiet te roken

12. Rook wiet uitsluitend op speciale gelegenheden

Cannabis is een oeroude plant die van oudsher wordt gebruikt in spirituele tradities. Waarschijnlijk gebruik je wiet niet op dezelfde manier als onze voorouders duizenden jaren geleden deden (of misschien wel!). Hoe dan ook is het een goed idee om alleen bij speciale gelegenheden te blowen. Rook bijvoorbeeld alleen 's avonds na je werk, of juist in de ochtend om je dag met een positieve mindset te beginnen. Wat je ook kiest, wees je bewust van je gebruik en maak van je sessies een ritueel. Dit heeft hoe dan ook een grote impact op hoelang je voorraad meegaat.

13. Koop of maak edibles

Edibles kun je natuurlijk niet roken, maar zijn wel een voordelig alternatief om lang van je wiet te genieten. Ze wekken een meer intense, langdurige en unieke stone op. Ben je gewend geraakt aan de effecten van gerookte wiet? Dan kunnen edibles je een nieuwe, ongelooflijk intense ervaring bezorgen. Gezien hun sterkte heb je van edibles een veel lagere dosis nodig. Dit draagt er weer aan bij dat je voorraad langer meegaat!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.