By Max Sargent


Als je wiet rookt, is het onvermijdelijk dat je voorraad een keer op raakt. En soms voelt dat als een ware ramp! Met dit in het achterhoofd, is het verstandig om te weten hoe je langer doet met je wiet, en hoe je er zuiniger mee kunt omgaan om een crisis te voorkomen. In dit artikel bespreken we maar liefst 21 tips om het meeste uit je voorraad te halen en een noodtoestand te vermijden.

1. Kweek zelf wiet

'Geef een mens een vis en je geeft hem voor een dag te eten; maar leer een mens vissen en je voedt hem zijn leven lang.'

Wijze woorden.

Het voorkomen van een crisis is altijd beter dan het oplossen ervan. Soms kan het echter lastig zijn om wiet te scoren en soms zijn het gewoon magere tijden. Het beste wat je dan kunt doen, is het zelf kweken! Al met enkele productieve planten heb je genoeg wiet tot de volgende oogst. Leg je lot niet in de handen van andere mensen. Pak zelf de controle!

Je eigen wiet kweken, is de beste manier om een grote voorraad te verzekeren.

2. Investeer in kwaliteit

'Kwaliteit gaat boven kwantiteit'. Die uitspraak hebben we allemaal weleens gehoord. En dat geldt zeker in het geval van wiet. Een gram cannabis met 20% THC gaat (in theorie) twee keer zo lang mee als een gram cannabis met 10% THC. Daarom loont het de moeite om in hoogwaardige soorten te investeren. Met een zakje goede wiet kom je veel verder dan met een zakje slechte wiet.

Je hebt hier echter wel wat zelfbeheersing voor nodig. Het is namelijk veel verleidelijker om wiet van goede kwaliteit te roken. Maar met wat discipline kom je een heel eind.

3. Matige wiet is nog altijd een optie

Dat gezegd hebbende, kun je voor magere tijden ook een voorraadje goedkope wiet aanleggen. Doe het onderin je voorraadpot, tot die dag aanbreekt dat het goede spul niet meer verkrijgbaar is. Dan zul je blij zijn met je noodvoorraad!

4. Zorg voor een geheime stash

Dit is vergelijkbaar met een spaarvarken. Kies een plekje uit in je huis waar je niet dagelijks komt en bewaar daar je reservevoorraad. Zet het uit je hoofd, doe alsof het niet bestaat; het is er niet. Als de dag aanbreekt dat je geen wiet meer kunt scoren, heb je toch nog een appeltje voor de dorst. Je zult jezelf dankbaar zijn voor je inventiviteit en zelfbeheersing!

4. Zorg voor een geheime stash

5. Bewaar je toppen op de juiste manier

Als je je wiet zorgvuldig bewaart, profiteer je van meerdere voordelen. Allereerst kun je de sterkte veel langer behouden. Dit betekent dat je minder hoeft te roken en langer met je voorraad doet. Daarnaast verminder je de kans op bederf. Is er iets erger dan het weggooien van beschimmelde wiet om vervolgens niets meer te kunnen kopen? Doe je toppen in een glazen, luchtdichte pot en bewaar ze op een donkere plek. Je bespaart jezelf hiermee veel ellende.

Toch ligt een tragedie altijd op de loer, hoe goed je planning ook is. Daarom is het altijd belangrijk om een noodplan te hebben voor die momenten waarop je simpelweg niet meer aan wiet kunt komen.

6. Rantsoeneren

Leuk is anders, maar als je rantsoeneert, kun je jezelf ook door barre tijden helpen. Het is daarbij belangrijk dat je niet in paniek raakt en daardoor je laatste wiet oprookt. Haal diep adem, bekijk je voorraad en bedenk een realistisch plan om je cannabis zodanig te verdelen dat je er langer mee doet!

7. Benut de kief in je grinder

Als je een grinder hebt gekocht met een kief catcher, zul je jezelf daar later heel dankbaar voor zijn. Je kunt het zelfs als een traktatie beschouwen. Kun je niet meer aan wiet komen, dan kun je met een gezonde dosis kief namelijk ook een comfortabele high opwekken. Dit spul is ongelooflijk sterk en je zult merken dat je al met een kleine hoeveelheid heel ver komt. Schraap het uit je grinder, verdeel het in porties en doe het in je bong. Je doet er geen eeuwen mee, maar de high die het opwekt, verdrijft wel je zorgen, ook al is het misschien tijdelijk.

8. Bewaar je knipafval en zet thee

Als je thee zet van je knipafval kun je alles uit de cannabinoïden halen die erin zitten. Dergelijk snoeiafval bevat misschien niet veel, maar iets is nog altijd beter dan niets. Bovendien heeft het dezelfde geweldige smaak als de toppen en werkt een kopje thee altijd troostend. Ook als je er niet ongelooflijk high van wordt, is het toch een prettige oplossing als je niet aan wiet kunt komen.

9. Rol als een baas

Als je efficiënt rolt, kun je ook alles uit de cannabinoïden halen. Vette cones zien er misschien stoer uit, maar je verspilt daarmee veel kostbare rookwaar. Draai liever een dunne joint met een dun vloeitje. Die brandt trager, terwijl meer rook je longen bereikt.

Nog beter is het om je spliffs 'achterstevoren' te draaien. Je minimaliseert hiermee de hoeveelheid vloei en vertraagt de verbranding. Een bong is ook een goede optie!

10. Gebruik een rolling tray en verspil geen kruimel

Met een rolling tray kun je veel verspilling voorkomen. Voorbij zijn die dagen dat kruimels in de kussens van je bank belanden. Je zou versteld staan als je zou weten hoeveel rotzooi stoners wel niet maken als ze een joint rollen. Als je de kruimels op een rolling tray verzamelt bij het draaien, levert dat nog een verrassende hoeveelheid wiet op. Voor je het weet, heb je genoeg voor een nieuwe joint!

11. Downsizen

Een placebo is soms net zo krachtig als het echte spul. Als je tabak of andere kruiden combineert met je wiet, kun je je joints ook goed vullen en de hoeveelheid cannabis verminderen. Natuurlijk is de high wel minder intens, maar je geniet alsnog van de sensatie van het roken van een vette joint!

Het veranderen van je rookgewoonten kan ook helpen. Joints en blunts zijn fijn, maar niet de meest efficiënte manieren om te roken. Er zijn andere methoden die je kunnen helpen om elke THC-molecule uit je wiet te halen.

12. Nodig je vrienden uit

Mensen delen graag. Dus deel je drama met je vrienden in de hoop dat ze hun wiet met jou delen! Wees echter geen bedelaar. Wees eerlijk tegen je vrienden en doe iets liefs terug, zoals een etentje organiseren.

13. Gebruik andere rookaccessoires

Je wiet gaat ook veel langer mee als je een glazen pijpje, bong of vaporizer gebruikt. Als je een wietpijp of bong correct gebruikt, gaat er nauwelijks rook verloren. Een vaporizer is nog beter. Als je namelijk een vaporizer gebruikt, zal het materiaal niet verbranden. Zo kun je zoveel mogelijk uit de cannabinoïden halen. Daarnaast kun je de verdampte wiet gebruiken voor edibles om er echt alles uit te halen.

14. Maak edibles

Als je THC eet, zet je lijf de verbinding in 11-hydroxy-THC om. Dit stofje is sterker en het effect ervan houdt langer aan dan dat van THC. Als je dus iets lekkers maakt met wiet en dat opeet, is de ervaring letterlijk sterker. Natuurlijk is het effect niet identiek aan dat van roken, dus reken wel op een andere sensatie. Maar dat je high wordt, staat vast.

Daarnaast heb je geen wiet van topkwaliteit nodig om edibles te maken. Gebruik je snoeiafval, de wiet uit je vaporizer, wat verse cannabis: het kan allemaal. Het eindresultaat is een krachtig en hopelijk ook verrukkelijk en bedwelmend hapje!

15. Probeer een one hitter

De term 'one-hitter' maakt al veel duidelijk. Hierbij is geen sprake van verspilling, want al je wiet wordt verbrand en geïnhaleerd middels één enkele trek. Ja, het ritueel van het roken van een vette, verrukkelijke spliff gaat hier verloren. Dit wordt echter met een langdurige, zalige high meer dan goedgemaakt.

Om succes te garanderen, is het wel belangrijk dat je weet hoe je effectief met een one-hitter rookt. Het zou zonde zijn als je wiet verspilt.

Je rookgewoonte veranderen, kan je echt door momenten van crisis helpen. Het is trouwens sowieso een goed idee om je houding ten opzichte van roken te veranderen!

15. Probeer een one hitter

16. Sla die wake and bake even over

Het is echt niet nodig om voortdurend high te zijn. En je weet zelf heel goed dat je door blijft roken zodra je begint. Dus helaas even geen wake and bake. Bewaar je wiet voor de avond; rook 's avonds een of twee bowls en geniet urenlang van die heerlijke high.

Als je te vroeg begint, zul je die high de hele dag door willen vasthouden. Voor je het weet, heb je dan in een dag een hele weekvoorraad erdoorheen gejast. En je wilt vast geen dagenlang zonder zitten!

17. Rook efficiënt en wees niet hebberig

Onderschat nooit de kracht van kleine stapjes. Of in dit geval: kleine trekken. Je longen zijn niet in staat alles te verwerken wat je inhaleert, ook al houd je je adem vast. Een van de meest efficiënte manieren om wiet te roken, is dan ook het nemen van veel kleine hijsjes. Zo komt er uiteindelijk meer THC in je longen, wat vervolgens naar je hersenen reist.

Legendarische hijsjes zijn misschien verleidelijk, maar denk aan de fabel over de haas en de schildpad: hardlopers zijn doodlopers.

18. Beweeg

Beweeg voordat je wiet rookt. Je zult ontdekken dat je het gevoel van high zijn hiermee versterkt. Beweging leidt tot meer endorfine, anandamide en een verhoogd zuurstofgehalte. En dit draagt bij aan de high. Bovendien voelt beweging op zichzelf ook al lekker!

Misschien ontdek je wel dat je je ook goed kunt voelen door andere dingen dan door wiet. Bovendien word je er een stuk gezonder door.

19. Versterk je high met de juiste voeding

Ook kan bepaalde voeding het effect van THC versterken, waaronder:

Mango Broccoli
Zoete aardappelen NotenMango's bevatten bijvoorbeeld het terpeen myrceen dat ook in veel soorten wiet voorkomt. Gedacht wordt dat deze verbinding de snelheid verhoogt waarmee THC de bloed-hersenbarrière passeert. Het gevolg is een sterkere high. Maar ook als deze theorie niet klopt, heb je altijd nog een heerlijke snack.

20. Neem een tolerantiepauze

Als je een tolerantiepauze inlast, zal dat mettertijd je gevoeligheid voor wiet verhogen. Het is gevolg is dat je weer langer met een gram cannabis doet. De beste manier om dit te doen, is het daadwerkelijk plannen van de pauze. Wacht niet tot je zonder wiet komt te zitten, om vervolgens te wensen dat je gevoeliger was voor de kracht van de wietplant. Neem elke paar weken enkele dagen 'wietvrij', zodat je hersenen kunnen herstellen. Dit verbetert uiteindelijk niet alleen de high, maar je blijft zo ook helderder.

21. Acceptatie

Misschien moet je gewoon het feit accepteren dat de koek, of in dit geval de wiet, even op is. En weet je, dat is eigenlijk wel oké. Als je in de stress schiet en als een waanzinnige zit te bedenken hoe je het meeste uit je laatste beetje kunt halen, word je daar ook niet vrolijk van. Plots kan een klein probleem dan in veel angst en paniek resulteren.

Geniet gewoon van wat je hebt, vertrouw erop dat je binnenkort wel weer wiet kunt scoren en leer jezelf in een nuchtere toestand te waarderen!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.