By Luke Sumpter

Je wiet verstoppen, behoedt je niet alleen voor ongemakkelijke situaties. Zeker als je kinderen en/of huisdieren hebt, moet je je verantwoordelijkheid nemen en je stash achter slot en grendel bewaren. Hieronder vind je een heleboel effectieve manieren om je wiet te verbergen.

1. Trek geen aandacht

Allereerst: vermijd gimmicks die de aandacht trekken. Een stash box met een spreuk 'Papa's geheime voorraad' kan grappig zijn, maar is verre van onopvallend. Uiteraard zijn dergelijke producten komisch bedoeld, maar laat de discretie van je voorraad er niet onder lijden. Blijf onopvallend.

2. In een uitgehold boek

Uitgeholde boeken zijn een ouderwetse maar effectieve optie om wiet in te bewaren. Ze werken nog beter als je een grote boekenkast hebt. Je kunt speciale uitgeholde boeken kopen of er eenvoudig zelf eentje maken. Pak een Stanleymesje en snijd de pagina's uit. Kies voor boeken met harde kaft voor een stevigere bescherming.

3. Fotorolletjes

De ronde doosjes waar fotorolletjes in zitten, zijn echt ideaal voor het bewaren van kleine hoeveelheden wiet. Je kunt ze gemakkelijk achterin een kast of lade opbergen. Tenzij je huisgenoten of kinderen een voorliefde hebben voor analoge fotografie, blijft je wiet onopgemerkt en veilig.

Places to stash weed

4. Achter een fotolijst: hoe alledaagser, hoe beter

De achterkant van een fotolijstje is ook een prima plek om wiet te verstoppen. Maar we hebben het niet over conventionele fotolijsten. Er bestaan inmiddels speciale fotolijstjes met een ingebouwd opbergvak. Zo heb je een ideaal plekje voor je waardevolle spullen, van goud tot wiet. Zorg er wel voor dat je er geen schattige foto van je kinderen of puppy's in etaleert, want bezoekers pakken deze vaak als eerste vast om ze te bewonderen.

5. In een kaarspot

Een kaars in een pot fleurt elke kamer op trekt nauwelijks aandacht. Koop bijvoorkeur een kaars in een ondoorzichtige pot met deksel. Na het branden van de kaars heb je een handige stash pot om je wiet te verstoppen.

6. Onder een bloempot

Je kunt je wiet gemakkelijk onder een bloempot bewaren, of daar nu een waanzinnige, zelfgekweekte ficus in staat of een plastic nepplant. Kies voor een zware pot die kinderen niet kunnen optillen en die bij harde wind niet omwaait. Stop je wiet in een ziplock zakje voordat je het opbergt om te voorkomen dat er insecten bij kunnen komen.

7. In een lade met dubbele bodem

Heb je wel eens van lade met dubbele bodem gehoord? Deze lades hebben een verborgen vak aan de onderkant. Zelfs als iemand toevallig rond je bureau snuffelt, is het zeer onwaarschijnlijk dat je voorraad gevonden wordt. Deze units werken echt geweldig om dingen geheim te houden.

8. In een schoenendoos met valse bodem

Een schoenendoos met valse bodem werkt volgens hetzelfde principe. Zelfs als je kinderen in een vlaag van ultieme verveling de hele schoenendoos leeghalen, stoppen ze als deze leeg is. Uitsluitend heel achterdochtige figuren overwegen de mogelijkheid van een verborgen vakje.

Places to stash weed

9. In nep-ventilatieopeningen of gloeilampen

Heb je hoogbegaafde kinderen of op wiet beluste huisgenoten? Als dat het geval is, moet je ze een stap voor blijven. Nep-ventilatieopeningen en gloeilampen zijn super discreet. Zorg er voor dat dit soort opties er zo echt mogelijk uitzien, dus installeer ze op plekken die geen argwaan wekken.

10. In een geheim compartiment in je computer

Computertorens zijn handig en veelzijdig, want je kunt er zelfs wiet in kweken! Die geoogste wiet kun je dan, afhankelijk van de hoeveelheid, weer gemakkelijk in een computertoren verstoppen door een paar schroeven los te draaien. Waarschijnlijk breng je toch veel tijd achter je computer door, waardoor je je wiet tijdens het surfen goed kunt bewaken.

11. In een gereedschapskist met valse bodem

Iemand moet wel heel wanhopig zijn om een gereedschapskist overhoop te halen in de zoektocht naar wat THC. Tenzij je te maken hebt met professionele politiehonden, zal niemand wiet vinden die in een gereedschapskist met valse bodem is verstopt.

12. In een geheime zak

Geheime zakken zijn fijn om je wiet zowel thuis als onderweg verborgen te houden. Verborgen zakken in broeken, jassen, rugzakken en zelfs portemonnees zijn ideaal om je wiet altijd bij de hand te houden.

13. In een lege fles wasmiddel

Als je jonge kinderen hebt, houd je je wasmiddel sowieso al buiten bereik. Overigens is de kans dat iemand vrijwillig je was doet erg onwaarschijnlijk, ongeacht voor wie je je wiet verbergt. Was de wasmiddelfles eerst zorgvuldig. Stop je wiet in een ziplock zakje en stop het in de fles.

14. In een fles shampoo of conditioner

Koop shampoo of conditioner van een goedkoop merk dat niemand wil gebruiken. Zorg ervoor dat het geen interessant logo of felle kleuren heeft; dat kunnen kinderen interessant vinden. Maak de fles leeg en spoel deze goed uit. Vul hem tot ongeveer 25% met water, stop je wiet in een 100% waterdicht zakje en verberg het in de fles. Je hebt waarschijnlijk wel een scherp mes nodig om je voorraad te bevrijden als je trek hebt in een joint!

15. Deodorants: stick of spray

Nep-deodorantsprays zijn een geweldige plek om wiet thuis en op reis te verstoppen. Natuurlijk moet je niet proberen langs de douane te komen met een dergelijk product. Maar ze zijn wel ongelooflijk handig om je wiet binnen te smokkelen op muziekfestivals of binnenlandse vakantiebestemmingen.

Places to stash weed

16. In een lege tube lippenbalsem

Ben je geen grootverbruiker en heb je genoeg aan een kleine hoeveelheid wiet? Laad dan een paar kleine toppen in een lege en schoongemaakte tube lippenbalsem. Ideaal als je onderweg enkele trekken uit je vaporizer wilt nemen!

17. In de verpakking voor tampons

Niemand waagt zich eraan om andermans tampondoosjes te openen! Als je een betrouwbare plek wilt om wiet te verstoppen, hoef je niet eens te investeren in dure doosjes of tasjes. Stop gewoon een flinke hoeveelheid toppen tussen je tampons, en niemand die het doorheeft.

18. In een zak koffiebonen

Wiet en koffie kun je op verschillende manieren prima combineren. Opwekkende wietsoorten gaan natuurlijk hand in hand met een sterke kop koffie, maar je kunt ook je voorraad goed bewaren in een zak koffiebonen. Bovendien helpt de geur van een lekkere dark roast de intense, aromatische terpenen te maskeren.

19. In een snoepdoosje

Deze optie is niet zonder risico’s... tenminste, als je het thuis gebruikt en kinderen hebt. Kleine kinderhandjes worden tenslotte van nature graag met snoep gevuld. Snoepdoosjes, lege tic tac-doosjes of tinnen blikjes van pepermunt bieden echter een geweldige bewaarplek voor je wiet op kantoor of tijdens een roadtrip.

20. Begraaf het tussen je kattenbakvulling

Wij kennen niemand die uit eigen beweging de kattenbak van een ander schoonmaakt. Als je ooit een kattenbak hebt gezien waar een kat net een grote boodschap hebt gedaan, blijf je er uit de buurt. Veel mensen hebben zelfs van ongebruikt kattengrit een enorme afkeer. Dat is precies de reden dat kattenbakvulling die ideale plek is om je wiet in te verstoppen. Verpak je wiet of edibles in een plastic zak, en graven maar.

21. In een voedselverpakking

Een pak Brinta of Cornflakes is natuurlijk niet echt de beste optie. Stop je wiet in plaats daarvan in een doos met saaie, droge muesli, waarvan je zeker weet dat je kinderen het niet lusten. Je kunt ook oude blikken erwtjes gebruiken. Wat je ook kiest, zet de verpakking hoog in je keukenkastjes, waar je kinderen er niet bij kunnen.

22. Metalen waterfles met nepbodem

Een waterfles is een van de meest onopvallende producten die je bij je kunt hebben, zeker op een warme zomerdag. Als je naar je werk pendelt, door het park loopt, naar het strand of zelfs naar de sportschool gaat, kun je je wiet gerust in een waterfles met dubbele bodem verstoppen.

23. Nepklok

Een nepklok hoog op de muur, houdt wiet ver buiten het bereik van kinderen. Bovendien zullen bezoekers of huisbazen ook niets vermoeden. In plaats van een nepklok kun je je wiet net zo makkelijk verstoppen in een echte klok, die je ook nog vertelt of het al 420 is!

24. Brandblusser

Ja, we weten dat dit raar klinkt, maar wacht even! In bepaalde huizen lijken brandblussers overdreven, maar je treft ze vaak aan in grote appartementenblokken. In een imitatie brandblusser kun je een ongelooflijke hoeveelheid wiet kwijt! Zorg wel dat je in geval van nood ook een werkend exemplaar in de buurt hebt.

Places to stash weed

25. Schoonmaakmiddel

Schoonmaakmiddelen zijn in principe saaie, alledaagse voorwerpen. Soms moet de energie om ze te gebruiken daadwerkelijk uit je tenen komen. En de meeste mensen zullen schoonmaakmiddel niet aan een nadere inspectie onderwerpen. Dat maakt lege, schone flessen ideaal voor het opbergen van je wiet en edibles.

26. Aansteker

Nepaanstekers gaan perfect samen met hun echte tegenhangers. Zorg er wel voor dat de aansteker die je gebruikt om je wiet in te bewaren makkelijk herkenbaar is... je wilt hem niet per ongeluk weggeven!

27. Nep autosleutels

Autosleutels zijn alledaagse voorwerpen die je eigenlijk altijd bij je hebt. Bewaar ze in je broekzak tijdens het cruisen in je auto of als je over straat slentert; zo heb je een ondetecteerbare mini-voorraad bij de hand.

28. Stash box

Een stash box is in alle soorten en maten verkrijgbaar. Denk aan onschuldig uitziende sieradendoosjes, een houten kistje, of een boek. Een stash box is over het algemeen ook groot genoeg om je vloei, grinder en andere rookaccessoires in op te bergen.

29. Begraaf een kleine kluis in je achtertuin

Probeer je wanhopig een grote hoeveelheid wiet te verstoppen? Dan moet je extreme maatregelen treffen! Pak een schop, wacht tot de avond valt en begin met graven. Stop je wiet in een kluis, gooi het in het gegraven gat en vul het met aarde. Bedek de overhoop gehaalde aarde met een tuinkabouter of grote steen.

30. Houd het bij je!

Als je een tijdje niet thuis bent, blijft dat ongemakkelijke gevoel soms aan je knagen, ongeacht hoe goed je je wiet bewaart. Om dit te voorkomen, kun je het net zo goed meenemen! Gebruik een portable stash box; er staan voldoende opties in deze blog. Je kunt ook voor een geurbestendig tasje kiezen om gegarandeerd geen aandacht te trekken.

31. In een knuffeldier

Kinderen en honden scheuren gemakkelijk knuffelbeesten kapot! Maar als je ze als decoratie of collectors item gebruikt, bieden ze een prima schuilplaats voor wiet.

Places to stash weed

Tips om je bewaarde wiet vers te houden

Natuurlijk moet je proberen je wiet zo vers mogelijk te houden, ongeacht waar je het verstopt. Voor de beste kwaliteit van je toppen, kun je de volgende vuistregels aanhouden:

Waarom het belangrijk is om wiet thuis te verstoppen

Het kan zijn dat je hierboven genoemde strategieën wat overdreven vindt. Toch zijn er genoeg redenen om je voorraad met wiet zo discreet mogelijk te houden. Deze omvatten:

  • Je voorkomt dat kinderen cannabis edibles vinden en er ziek van worden.
  • Je voorkomt dat huisdieren je wiet eten, waardoor je naar de dierenarts moet.
  • Je voorkomt dat huisbazen met een streng beleid je voorraad vinden.
  • Je voorkomt dat vrienden en familie je veroordelen, mocht dat het geval zijn.

Houd wiet uit de buurt van kinderen

Als je je wiet voor kinderen verbergt, speel je simpelweg op veilig. Het is verstandig om jonge kinderen niet aan cannabisgebruik bloot te stellen. Als ze onbewust met wiet verrijkte snoepjes of andere edibles eten, kunnen ze zelfs in het ziekenhuis[1] belanden. Als volwassene kun je zelf verantwoord gebruiken en het goed verbergen van je wiet hoort daarbij. Wacht tot je kinderen oud genoeg zijn om de risico's te begrijpen en ga vervolgens het gesprek over wietgebruik aan.

Houd wiet uit de buurt van huisdieren

Niet alleen kinderen kunnen negatieve gevolgen ervaren na het consumeren van wiet. Ook honden en katten kunnen te maken krijgen met vergiftiging door wiet[2]. Door je wiet goed verborgen en buiten bereik te houden, voorkom je gevallen van cannabisvergiftiging.

Places to stash weed

Het sociale stigma rond wiet

Zelfs als je geen kinderen of huisdieren hebt, kun je de behoefte voelen om je wiet te verbergen vanwege het negatieve sociale stigma. Waar alcohol geaccepteerd is, voelen mensen die liever een joint roken zich vaak door familie en vrienden veroordeeld. Gelukkig is de legalisatie wereldwijd in volle gang. Daarom hopen we dat in de toekomst geen enkel mens zijn liefde voor de wietplant hoeft te verbergen.

Wiet goed verstoppen: een kwestie van verantwoordelijkheid

Door je wiet goed te verbergen, bescherm je niet alleen je persoonlijke belangen. Het kan je kind mogelijk een reis naar het ziekenhuis besparen. Ook kan het je huisdieren redden van cannabisvergiftiging. Het is nu vast wel duidelijk dat er talloze manieren zijn om je wiet buiten bereik en uit het zicht te houden. Kies de optie die het beste voor je werkt, en wees er trots op dat je een verantwoordelijke gebruiker bent!

External Resources:
  1. Marijuana Effects On Children | Children's Hospital Colorado https://www.childrenscolorado.org
  2. Marijuana Is Toxic To Pets | Pet Poison Helpline https://www.petpoisonhelpline.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.