By Luke Sumpter

Ben jij een zoetekauw en dol op een lekkere stone? Waarom combineer je de twee dan niet! Als je gummies met THC maakt, heb je een lekkere en gemakkelijke manier om de effecten van wiet te ervaren. Deze snoepjes zijn discreet, portable en genereren een intens effect. Hieronder bespreken we de voordelen van cannabisgummies en delen uiteraard enkele eenvoudige recepten.


De voordelen van cannabisgummies

Gummies hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Ze zijn handig, gemakkelijk te maken, discreet en kunnen een supersterke stone opwekken. Deze kleine, stevige, hapklare snacks zijn weer wat anders dan traditionele edibles, zoals cakes en brownies.

Cannabisgummies vallen onder de noemer 'edibles' en daarmee ervaar je een uniek effect, vergeleken met het roken of vapen van wiet. Wanneer je wiet via een joint of vape inhaleert, voel je voornamelijk de effecten van THC. Maar als je wiet eet, zet de lever het grootste deel van de THC om in een krachtigere metaboliet, bekend als 11-hydroxy-THC. Om deze reden duurt het wat langer voordat je de impact van wietgummies voelt, maar hun effecten zijn veel intenser en houden langer aan.

Ben je op zoek naar een nieuwe manier om wat THC en smakelijke terpenen te verorberen? Lees hieronder meer over cannabisgummies en al hun voordelen! Wie weet, worden het je nieuwe favoriete edibles!

banner1-gummies-mobile

Eenvoudig te bewaren

Dankzij hun kleine formaat en lange houdbaarheid kun je cannabisgummies gemakkelijk bewaren. De meeste edibles bevatten ingrediënten met een beperkte houdbaarheidsdatum, wat betekent dat je ze vrij snel na aankoop moet eten. Meestal kun je ze maximaal enkele dagen in de koelkast bewaren. Maar daar hoef je je met cannabisgummies geen zorgen om te maken! Bewaar ze in een luchtdichte verpakking, op een koele, donkere plek. Je kunt ze zo enkele maanden bewaren zonder dat ze hun sterkte of smaak verliezen.

Bovendien zijn koekjes, cakes en brownies best een flinke hap. Gummies zijn lekker compact. Je kunt daarom vrij eenvoudig een plekje in huis vinden om een grote voorraad te bewaren. En dat niet alleen, want je kunt moeiteloos enkele gummies meenemen voor onderweg. Ze vragen nauwelijks ruimte in je tas en je hoeft ook niet bang te zijn dat je ze plet.

Beheersbare dosering

Met cannabisgummies heb je een handige manier om precies de gewenste hoeveelheid actieve bestanddelen te nemen. Als je je gummies zorgvuldig maakt, of van een gerenommeerde leverancier koopt, bevatten ze een exacte hoeveelheid THC, CBD en andere cannabinoïden. Je weet inmiddels dat edibles aanzienlijk harder inslaan dan geïnhaleerde wiet. Daarom is het van het grootste belang om een product te eten met de juiste hoeveelheden THC. Hierdoor kun je niet alleen beter inschatten wat je te wachten staat, maar het voorkomt ook onprettige ervaringen en verkleint het risico op greening out.

Alle typen wietgebruikers profiteren van de nauwkeurige dosering die wietgummies bieden. Recreatieve gebruikers kunnen erop vertrouwen dat de impact beheersbaar is. Therapeutische gebruikers kunnen precies de juiste hoeveelheid cannabinoïden innemen om bepaalde klachten aan te pakken, zonder een te intense stone.

Discreet

Nederland is een land van lekkerbekken. Het wekt nauwelijks argwaan als je even een snoepje in je mond stopt. Hierdoor zijn wietgummies ideaal als je je gebruik discreet wilt houden.

Het valt niemand op als je een gummy uit een doosje haalt en in je mond stopt, of je nu aan het lunchen bent, op de bus wacht of in de trein zit. Vergelijk dit eens met het opsteken van een joint of het gebruik van vaporizer! Daarbij komt nog dat gummies niet naar wiet ruiken! Dus als je je huisgenoten niet wilt lastigvallen met een sterke wietlucht, dan zijn gummies ideaal.

Hoe maak je zelf gummies met wiet?

Nu weet je de belangrijkste voordelen van wietgummies en daarmee is het de hoogste tijd om zelf een voorraad te maken. Doe je keukenschort om en bereid je voor op het maken van je eigen gummibeertjes! Volg de onderstaande, eenvoudige stappen en tover een handjevol ingrediënten om in een grote berg sterke snoepjes.

Opmerking: Voordat we beginnen, wat belangrijke tips! Lees eerst onze handleiding voor het doseren van edibles om te verzekeren dat je de juiste hoeveelheid wiet gebruikt voor het gewenste effect. Ga vervolgens aan de slag met ons eenvoudige recept voor cannabis-kokosolie. Dit heb je namelijk nodig om onze gummibeertjes te maken!

Ingrediënten

 • 125ml met cannabis verrijkte kokosolie
 • 125ml koud water
 • 85g gearomatiseerde gelatine
 • 30g niet-gearomatiseerde gelatine
 • ½ theelepel sojalecithine

Benodigdheden

 • Pan
 • Kom
 • Pollepel
 • Zeef
 • Kleine pipet
 • Gummibeer gietvorm
 • Luchtdicht bakje

Instructies

Heb je alle benodigdheden verzameld? Mooi, dan kunnen we aan de slag! Volg onderstaande stappen om je eigen voorraad met psychoactief lekkers te maken.

 1. Giet het water in de pan en zet dit op een laag vuurtje. Terwijl je roert, voeg je de met cannabis verrijkte kokosolie en de sojalecithine toe.
 2. Terwijl je roert, voeg je de gelatine toe en blijf roeren tot alle ingrediënten smelten en in het mengsel oplossen. Laat je pan nog eens 15 minuten op het vuur staan, maar blijf erbij. Blijf non-stop roeren, en zorg ervoor dat je kostbare mengsel niet aan de kook raakt.
 3. Zet het vuur uit. Giet het mengsel vervolgens door een zeef in de kom om eventuele klontjes te verwijderen die niet helemaal zijn opgelost.
 4. Nu is het zaak dat je snel handelt. Voer deze stap uit voordat het mengsel begint te scheiden en te stollen. Pak je pipet en je gietvorm. Trek het mengsel op in de pipet en spuit het voorzichtig in de gietvorm. Herhaal totdat de kom helemaal leeg is.
 5. Eenmaal gevuld, zet je de gietvorm gedurende 30 minuten in de vriezer.
 6. Haal je gietvorm uit de vriezer en laat het op kamertemperatuur rusten. Haal de gummies vervolgens uit hun vormpjes en bewaar ze in een luchtdicht bakje totdat je ze wilt gebruiken.

1st-recipe-mobile-DE

Hoe verrijk je gewone gummies met wiet?

Gefeliciteerd, je weet nu hoe je je eigen gummies kan maken. Maar wist je al dat je ook standaard gummibeertjes kunt ombouwen? Het vergt nog steeds wat werk, maar het stroomlijnt het proces wel enigszins. Lees hieronder hoe het werkt!

Ingrediënten

 • 2 eetlepels warm water
 • ½ theelepel gelatine
 • 2 theelepels met cannabis verrijkte kokosolie
 • 110g gummies naar keuze

Benodigdheden

 • Gietvorm voor gummies
 • Magnetronbestendige kom
 • Pipet
 • Eetlepel
 • Theelepel
 • Garde

Instructies

 1. Vul de kom met het warme water en de gelatine. Roer goed door elkaar en laat het mengsel 5 minuten staan.
 2. Voeg nu de gummies naar keuze toe. Zet de kom in de magnetron en verwarm totdat alles gesmoleten is. Houd dit constant in de gaten.
 3. Voeg vervolgens de met cannabis verrijkte kokosolie toe. Klop met de garde voor een gelijkmatige verdeling.
 4. Vul de vormpjes met het mengsel, terwijl het nog warm is. Zet de gietvorm vervolgens 30 minuten in de vriezer.
 5. Haal de vorm uit de vriezer en laat deze op kamertemperatuur staan totdat de gummies ontdooid zijn.

2nd-recipe-mobile-DE

Cannabisgummies: een handige en lekkere edible

Het is nu vast wel duidelijk: gummies zijn klein, portable en discreet. Bovendien kun je ze heel gemakkelijk thuis maken, of je dit nu helemaal zelf doet of kant-en-klare gummies gebruikt. Met behulp van onze calculator voor edibles kun je de sterkte beter op jouw persoonlijke voorkeuren afstemmen. Experimenteer gerust met verschillende soorten wiet. Op die manier kun je een schat aan verschillende cannabinoïden en terpenen ervaren. Uiteindelijk zul je dan vanzelf de combinatie vinden die perfect bij je past!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.