Medicinale Wietzaden

Het eerste medicinale gebruik van cannabis gaat 5000 jaar terug, naar een Chinese botanist die wiet voorschreef als geneesmiddel voor malaria, beriberi, constipatie, reumatische pijn, concentratiegebrek en diverse vrouwenkwalen. Een andere oude expert uit China beschreef een mengsel van cannabishars en wijn voor het gebruik als pijnstiller.

Begin jaren ’90 werd het gebruik van medicinale cannabis voor therapeutische toepassingen in de westerse wereld steeds populairder. En inmiddels verkopen zelfs apotheken het, op basis van recepten. Gezien de kosten en het beperkte aanbod van medicinale cannabis, besluiten veel mensen het echter zelf te kweken.

Welk type het meest geschikt is, varieert per persoon. Medicinale cannabis met een hoog CBD-gehalte blijkt, bij inhalatie, effectief voor pijn en spasmen bij mensen met MS. De ontstekingsremmende kwaliteiten van de actieve stof CBD geven wiet bij inhalering hierbij waarschijnlijk zelfs betere effecten dan bij andere soorten ontstekingsaandoeningen. Cannabis met een hoog THC-gehalte krijgt echter de voorkeur bij aandoeningen als het syndroom van Gilles de la Tourette. In dit geval is de wiet afkomstig van de gedroogde toppen van vrouwelijke planten. Om cannabis zo gezond mogelijk te inhaleren, raden we een vaporizer aan. Daarmee voorkom je dat het lichaam de schadelijkste stoffen opneemt.

Onze gefeminiseerde medicinale cannabisvariëteiten zijn exclusief geteeld voor de medicinale cannabisconsument. Alle soorten cannabis zijn echter geschikt voor medicinaal gebruik. Toch zijn sommige geschikter, vanwege diverse werkzame bestanddelen. Medicinale cannabis is in staat verlichting te bieden bij de volgende aandoeningen:

PIJN

Cannabis is geen verdovingsmiddel. Het werkt meer als een kalmeringsmiddel waarmee je pijn beter verdraagt. Pijn verdoven is soms gevaarlijk. In plaats daarvan is het belangrijk om te proberen de oorzaak te achterhalen.

OVERBELASTE SPIEREN

Het feit dat cannabis het hele lichaam meer kalmeert, helpt ook de spieren te ontspannen. Zo verlicht het bijvoorbeeld de ademhalingsspieren bij mensen met aandoeningen aan de bronchiën of de blaasspieren bij patiënten met incontinentie.

SLECHTE BLOEDCIRCULATIE

De bloedcirculatie verbetert, alsook het gevoel voor behoud van lichaamswarmte.

SPASMEN

Deze nemen mogelijk af, wat zorgt voor een betere slaapkwaliteit. We hebben het dan over de spierspasmen die vaak optreden wanneer iemand in bed ligt en daarbij de slaap belemmeren.

CHEMO

Medicinale cannabis helpt vaak tegen de misselijkheid van chemotherapie. Naarmate deze klachten afnemen, is de patiënt beter in staat te eten en zelfs medicijnen in te nemen. Over het algemeen bevordert cannabis de eetlust.

ONTSPANNING

Cannabis heeft een rustgevend effect. Dit helpt mensen om zich minder op een ziekte te focussen en meer te ontspannen. Je krijgt daarbij meer levenslust en relaties verbeteren.

SEKSUELE DISFUNCTIES

Wiet heeft lustopwekkende eigenschappen. Het helpt bij premature ejaculatie en heeft tevens een positief effect op erectieproblemen.

HORMOONSTOORNISSEN

Cannabis vermindert klachten gerelateerd aan menstruatiestoornissen, bijvoorbeeld het premenstrueel syndroom.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.