Na alle noeste arbeid die u in het planten van de zaden, het voeden van de planten, het geven van water, het zien hoe ze groeien en bloeien, het verzorgen van uw planten en het tegemoetkomen aan al hun wensen, het zorgen dat ze steeds het juiste licht krijgen, of dit nu binnen of buiten is; na al die arbeid is de tijd gekomen waar u zo op hebt gewacht! Niet alle soorten zijn op hetzelfde moment oogstklaar, en alhoewel de planten tekenen geven die duiden op de oogsttijd, is het goed dat u in dit stadium geduld hebt. U wilt immers niet te snel oogsten. Een van de manieren om te weten dat uw plant klaar is voor de oogst is door te kijken naar de bloemkelken. In de laatste fase zullen ze zwellen en rijpen terwijl meer harsklieren op het oppervlak ontstaan. Dit creëert een paddestoel-achtige cap gewoonlijk de 'bud' wordt genoemd. In deze fase vinden ook chemische veranderingen plaats in de ontwikkeling van THC. De stampers of haartjes die in de bloemkelken groeien krijgen een andere kleur en veranderen van wit naar rood. De verhouding tussen rood en wit zal de aard van de high die u krijgt bepalen; een 'hoofd-high' of een 'stone'. Als de oogsttijd nadert zullen de stampers, meestal in de laatste paar weken, van kleur veranderen van helder wit tot roestbruine oranje of zelfs bruin. Dit betekent uw plant aan het einde van zijn cyclus is en klaar voor de oogst.

Als dit uw eerste oogst is, hopen wij dat u de hand hebt weten te leggen op genoeg informatie om deze eerste oogst tot een succes te maken. Hopelijk hebt u geleerd van de gemaakte fouten. Als u weer gaat planten bent u gewapend met de benodigde kennis om uw oogst 'top notch' ofwel fenomenaal te maken. Het is zoals het spreekwoord 'kennis is macht' zegt. Hoe meer kennis u hebt over het telen en oogsten van cannabis, hoe beter. De sleutel tot succes ligt in het niet overvoeden en te veel water geven; een fout die veel beginnende telers maken. Als de plant geel wordt, is er geen reden tot paniek. Het eigenlijk een goed teken omdat en nog geen schade is aangericht. Dit toont u uw huiswerk hebt gemaakt en uw planten niet hebt overvoerd. Ook moeten er openbarstende buds zichtbaar op al uw planten. Hoe minder voedingsstoffen de plant bevat hoe soepeler en aangenamer het roken.

OOGST - NAT KNIPPEN

De meest voorkomende manier van oogsten is nat knippen. Nat knippen doet u zodra de planten gerijpt zijn door het een voor een afknippen van de takken en bladeren rond de buds. De bladeren bevatten hars, een kleverige substantie, en het scheidingsproces moet daarom voorzichtig worden uitgevoerd. De bladeren bevatten de minste hoeveelheid hars en eenmaal gescheiden van de buds worden ze gebruikt om hasj of 'skuff' te maken. Bij het gebruik van scharen moet hieraan extra zorg worden besteedt omdat de planten plakkerig zijn van de THC-bevattende hars. Het is belangrijk dat u meerdere scharen hebt voor het afknippen van de bladen omdat de bladen van de schaar plakkerig worden van de hars. Uw schaar kan breken als het scharnier wordt belemmerd door de hars. Hou daarom altijd een reservepaar achter de hand bij het nat knippen.

Oogst - Nat Knippen

OOGST - DROOG KNIPPEN

Droog knippen wordt gedaan nadat de planten zijn afgesneden en nadat ze goed gedroogd zijn. Pas dan begint u de buds te scheiden van de bladeren. Voor deze methode moeten, voorafgaande aan het knippen, de takken worden afgesneden en vervolgens ondersteboven in een droogkamer worden gehangen. Deze methode wordt vooral toegepast wanneer er een groot aantal planten zijn en het moment essentieel is voor de oogst. Bij de droge knipmethode kan de THC gemakkelijker van de plant worden afgeschud als deze wordt bewogen. Een aanzienlijke hoeveelheid THC is dan nog aanwezig in zowel de bladeren als de buds. Voor droog knippen is het noodzakelijk dat u de grote planten ondersteboven ophangt in een ruimte waarvan de temperatuur gecontroleerd is en u ze goed laat drogen voordat u begint met het oogsten van de buds. Deze methode wordt vaak toegepast bij het telen van groot hoeveelheden kleinere planten. De methode maakt uiteindelijk niet uit; het eindresultaat is hetzelfde. Gebruik dus uw favoriete methode voor de oogst.

Oogst - Droog Knippen

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.