Combinatieteelt en cannabis

Het doel van combinatiekweek is om een sterke, zelfvoorzienende polycultuur te creëren om de ondersteuning en zorg te bieden voor je cannabis in iedere groeifase, zonder gebruik te maken van door de mens gemaakte supplementen. Gewasdiversiteit heeft in iedere kweekruimte als doel om de natuur na te bootsen waarin veel soorten tegelijkertijd op één stuk grond groeien. Met andere woorden, combinatieplanten kunnen je cannabiskweek een boost geven.

Iedere gekweekte plant profiteert van een andere gekweekte plant. Sommige soorten trekken nuttige insecten naar de tuin. Andere soorten verbeteren de bodemkwaliteit en wateropname. Terwijl andere soorten stikstoftekortkomingen opvullen, ongedierte afstoten, of zorgen voor mulch, schaduw, en groene mest.

Polyculturen maken het hele jaar door optimaal gebruik van de bodem. Planten worden sterker en ontwikkelen een gezonder immuunsysteem als meerdere gewassen in dezelfde bodem worden gekweekt, en aangetoond is dat hierdoor micro-organismen beter bestrijd worden dan in het geval van monoculturen. Een polycultuur refereert aan het kweken van meerdere gewassen naast elkaar, terwijl monocultuur het kweken van één gewas inhoudt.

Companion Planting

Polyculturen stimuleren ook de lokale biodiversiteit door als leefgebied verschillende nuttige soorten aan te trekken. Biodiversiteit speelt een belangrijke rol in ieder milieusysteem. Cannabisplanten in een biodiverse polycultuur kunnen zich beter aanpassen aan klimaatschommelingen en zijn beter bestand tegen slechte omstandigheden, ziekteverwekkers, en plagen.

Monoculturen hebben aangetoond snel vatbaar te zijn voor ziekten en plagen. Als een plaag één plant aanvalt en doodt, zal dit snel overslaan op alle andere planten. In een monocultuur is dat een ramp, aangezien hele gewassen kunnen worden vernietigd.

Bij combinatiekweek zorgt het ondersteunende netwerk van planten en beestjes ervoor dat ziekteverwekkers en besmettingen niet de kans krijgen om zich snel te verspreiden en schade aan te richten. Dit houdt in dat je geen pesticiden en fungiciden nodig hebt, die desastreus zijn voor de planeet door de gifstoffen die erin zitten, die het milieu en de menselijke gezondheid kunnen aantasten.

Zelfs de kleinste gewassen profiteren van combinatiekweek en het principe van de polycultuur. Het is best bijzonder hoeveel planten, waaronder een cannabisplant, geplant kunnen worden op één enkele vierkante meter. Genoeg om jezelf de hele zomer van salade te voorzien, dat zeker.

Ook grote kweekzakken en potten kunnen ieder seizoen verschillende nuttige soorten stimuleren. Zoveel dat commerciële cannabisboeren een extra inkomen uit keukenkruidenproductie zouden kunnen halen als onderdeel van een combinatiekweekstrategie.

Als je de ruimte hebt, is het doel van een sterke polycultuur om als zelfvoorzienend systeem te werken zonder externe interventie nodig te hebben. In de ideale omstandigheden zaait je combi-gekweekte mini bos zelf en vindt het gewas in de loop der jaren zijn eigen evenwicht als microklimaat. Het is dit zelfregulerende systeem waar je je cannabis en andere eenjarige planten in plant als het voorjaar wordt.

Combinatiekweek is de verstandige organische aanpak om een gezonde bodem en biodiversiteit te krijgen ter verrijking van de marihuanaplant.

EEN BREED SCALA AAN COMBINATIEPLANTEN BIJ ROYAL QUEEN SEEDS

Als je geïnteresseerd bent in het toevoegen van combinatieplanten aan je cannabiskweek, kun je de specifieke kenmerken van iedere plant bestuderen, en vervolgens zaden bestellen uit onze reeks Royal Guardians.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.