Veel kwekers kiezen ervoor om hun cannabis binnen te kweken. Zo kunnen ze de omstandigheden van de planten beter in de gaten houden. Maar plantages die buiten zijn, hebben specifieke kenmerken waar bepaalde kwekers maar geen genoeg van kunnen krijgen.

Het eerste, meest voor de hand liggende, voordeel van buiten kweken is de onbeperkte verticale en significante horizontale ruimte die er is. Je kunt de luchtvochtigheid inderdaad niet controleren en niet regelen of het al dan niet bewolkt is. Toch kun je op deze manier robuuste planten kweken die indrukwekkende oogsten opleveren. Het aroma en de smaak van je cannabis ontwikkelen zich net zo goed als binnen. En er zijn rokers die de voorkeur geven aan buiten gekweekte wiet. Daarnaast is het lastig om een biologische cannabiskweek te hebben die overdekt is. Sommige kwekers vinden dat planten die geen echt zonlicht hebben gezien, niet biologisch zijn.

Hieronder de belangrijkste aspecten om te overwegen als je van plan bent om buiten cannabis te kweken.

Gerelateerd Artikel

DE LOCATIE

Voordat je besluit welke soort je wilt gaan kweken, moet je uitzoeken welke locatie geschikt is voor de kweekoperatie. Er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op die beslissing.

Allereerst moet je rekening houden met de maximum en minimum temperaturen. Cannabisplanten moeten niet worden gekweekt op een locatie waar de temperatuur onder de 12°C zakt. Door extreme kou kan de plant bevriezen of stress krijgen, waardoor ze uiteindelijk dood gaat. Ook temperaturen van meer dan 30°C zijn niet goed voor de planten.

Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je plant overdag genoeg zonlicht krijgt. Afhankelijk van je locatie, verschilt het aantal zonuren per dag en gedurende het jaar. Zorg ervoor dat je weet hoe dat van invloed is op jouw onoverdekte cannabiskweek. Praat daarbij zo mogelijk met andere kwekers in het gebied. Ook al verbouwen ze geen wiet, lokale boeren kennen de omstandigheden beter dan wie dan ook.

En tot slot, als de optie er is, kies dan voor een locatie waar je de planten beschutting kunt bieden tegen bijzonder zware omstandigheden. Denk aan harde wind en regen. Als je niet zeker weet of je de cannabis buiten kunt laten staan, dek haar dan 's nachts af. Kweek je slechts een paar planten? Overweeg dan om potten te gebruiken die je binnen kunt zetten als er slecht weer op komst is. Natuurlijk is het kweken van cannabis in een kas de meest veilige pseudo-buiten optie.

Cannabis Temperature Map

DE GENETICA

Als je eenmaal een locatie hebt uitgekozen, moet je een soort zaad kiezen. Allereerst moet je bedenken in welke maand je wilt oogsten en dan terugrekenen om te bepalen wanneer de zaadjes moeten ontkiemen. Als je autoflowering zaden koopt, dan kun je je voordeel doen met de heetste zomermaanden voor zowel de groei- als de bloeifase. Daarbij hoef je je niet druk te maken over de lichtcyclus. Dat is een van de redenen waarom autoflowering zaden heel geschikt zijn voor beginners.

Denk eraan dat voor de meeste gebieden geldt dat bij een oogst na oktober de kans op schimmels en overmatig vocht enorm toeneemt. In het verlengde daarvan moet je het verschil weten tussen indica en sativa. Verdiep je daarbij in de verschillende groeikenmerken van de soorten. Indica-dominante strains kunnen beter tegen koudere en zwaardere omstandigheden. Sativa-dominante soorten passen echter beter in een heet en vochtig klimaat. Ook geldt voor sativa strains dat de bloeifase vaak een aantal weken langer duurt, waardoor je dus later kunt oogsten.

DE ONTKIEMING EN GROND

De volgende stap om te overwegen is of je de zaadjes wilt laten ontkiemen met behulp van een specifieke methode, of dat je ze gewoon in de grond stopt en wacht tot ze ontkiemen. Als je ze in aarde doet, dan bespaar je de zaailing de stress van het verplanten. Kies je voor deze methode? Dan moet je eens proberen om de zaadjes eerst 24 uur in water te zetten. Daardoor ontkiemen ze beter en kun je de beste zaadjes uitkiezen om te planten. Dat is zeker handig als je een beperkt aantal plantenbakken hebt.

Er is ook een andere manier om het zaad te laten ontkiemen. Hiervoor leg je de zaadjes tussen twee vellen vochtig keukenpapier op een donkere en warme plek. Na een paar dagen zie je dat de spilwortel uit het zaad tevoorschijn komt. Dat is het moment om de zaailing in de grond te stoppen. Maak daarvoor een gaatje met een potlood, maar maak het niet te diep. Dan is het namelijk moeilijker voor het plantje om zich te ontwikkelen.

Grond is ook een kritieke variabele om te overwegen voordat je je zaden gaat planten. Als je van plan bent om je eigen grondmengsel te maken, dan verwijzen we je naar een fantastisch artikel over dit onderwerp. Maar wil je liever kant-en-klare grond kopen, kies dan niet voor het goedkoopste. Het is belangrijk dat je je zaad geeft wat het nodig heeft. Als je ergens woont waar de kweek van cannabis legaal is, vraag dan bij de lokale growshop om advies voor geschikte grond. Heb je die mogelijkheid niet? Probeer dan om online grond, speciaal voor cannabis, te kopen. Verdiep je in de materie, zodat je niet het verkeerde product aanschaft.

Ontkiemen Van Zaden Cannabis

HET ONDERHOUD VAN DE PLANT

Nu alles klaar is en in werking is gezet, moet je ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt. Het is alle moeite die je erin hebt gestopt niet waard als je tijdens de groei niet heel goed voor je planten zorgt. Het is erg belangrijk om ze voldoende water te geven. En het is nog belangrijker om te weten dat je ook te veel water kunt geven. Er zijn kwekers die dit doen en denken dat de planten daar geen last van hebben. Maar neem van ons aan dat ze daar absoluut schade van kunnen ondervinden. Je moet je planten water geven op basis van de vochtigheid van de grond. Zorg ervoor dat de aarde droog is voordat je een plant nieuw water geeft. En als je water geeft, geef dan zoveel dat het medium doordrenkt raakt en het overtollige water wegstroomt via de gaten in de onderkant van de plantenbak.

Als je in een regenachtig klimaat woont en op kweekbedden kweekt, zorg er dan voor dat er voldoende drainage is in de tuin. Let ook goed op het water dat je aan de planten geeft. Cannabis die buiten wordt gekweekt, geeft de voorkeur aan een pH-waarde van tussen de 6–7. Het is dus cruciaal dat de pH van het water dat je geeft zich binnen die marges bevindt. Als je planten niet alle benodigde voedingsstoffen uit het grondmengsel kunnen halen, kun je vloeibare meststoffen toevoegen. Maar net zoals geldt voor water, is een teveel ervan schadelijk voor cannabis en in sommige gevallen kan het zelfs dodelijk zijn.

HET VOORKOMEN VAN PLAGEN EN ANDERE PROBLEMEN

Dit is een van de grootste nadelen van onoverdekte plantages. Kweek je binnen? Dan kun je bijna elk aspect van de omgeving in de gaten houden. Hierdoor is het veel makkelijker om plagen te voorkomen. Loop je tegen een onoplosbaar probleem aan? Dan is er een aantal **biologische cannabis insecticiden/pesticiden die je kunt proberen. Zorg er wel voor dat het product veilig is voor gebruik op een plant die later voor consumptie wordt gebruikt.

Je planten beschermen tegen grote dieren is makkelijk met behulp van een hek of kippengaas. De beste manier om kleine, vervelende beestjes weg te houden? Ervoor zorgen dat je cannabis zo gezond mogelijk is. En daar is geen eenvoudig trucje voor. Controleer je planten dagelijks op ziekten. Dat is de makkelijkste manier om een plaag te voorkomen. Je kunt er ook voor kiezen om je planten te besproeien met een oplossing van water en een beetje zeep. Dat kan een handig hulpmiddel zijn om krekels van je cannabis te weren. Hier lees je meer over deze kleine beestjes.

Als je buiten kweekt, stel je je planten bloot aan een groot aantal omgevingsfactoren die je niet in de hand hebt. Misschien krijg je te maken met periodes van extreme hitte of droogte, of met kou. Bij elke uitdaging waar je tegenaan loopt, ontdek je weer nieuwe dingen. En uiteindelijk word je daardoor een betere kweker. Zorg je goed voor je planten en ben je oprecht gepassioneerd over je tuin? Dan is de kans dat je slaagt heel groot. Houd je planten echter goed in de gaten. Heel veel succes met je oogst!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.